Laos nerede? Laos'un haritası-Laos’un anlamı ne?

Laos'ta hidroelektirik santralinin çökmesi sonucunda 6 köy sular altında kaldı ve yüzlerce kişi kayboldu. Bunun üzerine Loas nerede soruları sorulmaya başladı. Laos nerede? Laos'un haritası-Laos’un anlamı ne?

Laos nerede? Laos'un haritası-Laos’un anlamı ne?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:55
24 Temmuz 2018 Salı 15:45

Güneydoğu Asya ülkesi olan Laos'ta hidroelektrik santrali çöktü. Laos'ta 6 köy sular altında kalırken yüzlerce kişi kayboldu. Birçok kişinin yeni duyduğu Loas ülkesinin nerede olduğu gündem oldu. Bu korkunç olay sonrası Laos'un haritası aratılmaya başlandı.

LAOS NEREDE?

Laos resmî adı ile Laos Demokratik Halk Cumhuriyeti, denize kıyısı olmayan bir Güneydoğu Asya ülkesidir. Başkenti Vientiane'dir. Luang Prabang, Savannakhet ve Pakse diğer büyük şehirleridir.

Asya ülkesi olan Laos kendi dillerinde “Bin Filin Ülkesi” anlamına geliyor. Laos. 6,5 milyon nüfusuyla Tayland, Myanmar, Çin, Vietnam ve Kamboçya’ya sınırları arasında kalan ve denize kıyısı olmayan bu ülkede 2000 den fazla fil bulunuyor. Güney Asya’nın en fakir ülkesi olan Laos dünyada geride kalmış birkaç komünist ülkeden birisi. Ülke topraklarının dörtte üçünden fazlası dağlarla kaplı olan bu ülkede yerleşimler çoğunlukla ünlü Mekong Nehri ve şehir ile kasabaları birbirine bağlayan yarısı bozuk yollar etrafına kurulmuş. Ülkenin çok büyük bir bölümü el değmemiş ormanlardan oluşuyor.Toplam arazinin %5’de yapılan tarımla halkın %80’i geçimini sağlıyor. Başta pirinç olmak üzere, sebze, meyve, pamuk ve baharat üretimi dışında “altın üçgen” olarak adlandırılan bölge eroin ve afyon yetiştirmesiyle de dünya literatürüne girmiş.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar