Kılıçdaroğlu'na saldıran kişi kimdir, adı ne, nereli?

Kılıçdaroğlu'na saldıran kişi kimdir, adı ne, nereli? CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu katıldığı şehit cenazesinde yumruklu saldırıya uğradı. Peki Kılıçdaroğlu'na saldıran saldırgan kimdir, adı ne, nereli?

Kılıçdaroğlu'na saldıran kişi kimdir, adı ne, nereli?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:02
21 Nisan 2019 Pazar 15:24

Kılıçdaroğlu'na saldıran kişi kimdir, adı ne, nereli? CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu katıldığı şehit cenazesinde yumruklu saldırıya uğradı. Peki Kılıçdaroğlu'na saldıran saldırgan kimdir, adı ne, nereli? sorularının yanıtları haberimizde.

Kılıçdaroğlu'na saldıran saldırgan kimdir, adı ne, nereli?

Kılıçdaroğlu'na saldıran saldırgan kimdir, adı ne, nereli? Saldırganların kimlikleri henüz açıklanmadı. Çubuk Akkuzu Mahallesindeki cenazeye Ankara Büyükşehir Belediyle Başkanı Mansur Yavaş ile birlikte katılan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, cenazeye katılan vatandaşların saldırısına uğradı. Bu sırada "Şehitler ölmez vatan bölünmez, kahrolsun PKK" sloganları atan bir grup Kılıçdaroğlu'na yumruk ve tekmelerle saldırdı. Cenazede önce Kılıçdaroğlu’nu yuhalayan vatandaşlar daha sonra da yaşanan arbedede Kılıçdaroğlu’na saldırdı. CHP lideri polis kontrolünde bir evde tutulurken, ev güvenlik çemberine alındı. Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya ve köyün ileri gelenleri de ellerindeki megafonlarla gruptakileri sakinleştirmeye çalıştı. 

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Kılıçdaroğlu'nun bulunduğu eve geldi. Akar, çevrede toplanan vatandaşlara sakin olmaları çağrısında bulundu. Güvenlik güçleri, evin çevresinde toplanan kalabalığın dağıtılması için çalışma başlattı. Kılıçdaroğlu, bir süre sonra güvenlik tedbiri nedeniyle tutulduğu evden, zırhlı araçla çıkarıldı. 

"Kılıçdaroğlu'na yönelik menfur saldırıyı kınıyoruz"

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Kılıçdaroğlu'na yönelik fiili saldırıya ilişkin resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada "Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik menfur saldırıyı kınıyor, kendisine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Şiddetin hiçbir türünün demokratik siyasete gölge düşürmesine izin vermeyeceğiz!" dedi

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar