Kiki Challenge akımı nedir? Kiki Challenge yapan ünlüler kimler?

Son dönemlerde sosyal medyada dolaşan yeşil uzaylı dans akımından sonra şimdi de “Kiki Challenge” dans akımı ortalığı kasıp kavuruyor. Peki ya Kiki Challenge nedir, yapan ünlüler kimler?

Kiki Challenge akımı nedir? Kiki Challenge yapan ünlüler kimler?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:56
7 Eylül 2018 Cuma 10:31

Gün geçmiyor ki sosyal medyada yeni bir dans akımı türemesin. Sosyal medyanın son dönemlerde popüler olan yeni akımının adı Kiki Challenge.  Kiki Challenge akımı nedir? Kiki Challenge yapan ünlüler kimler? Kiki Challenge videoları haberimizde..

Sosyal medya fenomeni Shiggy'nin başlattığı akım kısa sürede büyük bir ilgi gördü. Hareket halindeki araçlarından inip dans etmeye başlayan insanlar, videoya aldıkları bu görüntüleri takipçileri ile paylaşıyorlar. Kiki Challenge son günlerin en popüler akımı ve akım araçtan inerek dans etme üzerine kurulu. Dünyayı son dönemde kasıp kavuran "Kiki Challenge" akımı ile ilgili sosyal medyada birbirinden ilginç videolar paylaşılmaya devam ediyor. İnsanların eğlendiği ve dans ettiği bu akım, bir o kadar da tehlikeli sonuçlar doğurabiliyor. Kiki Challenge akımı nedir?

Kiki Challenge akımı nedir,nasıl yapılır?

Şarkının içinde geçen ‘kiki’ sözcüğünden yola çıkılarak ‘Kiki Challenge’ etiketiyle paylaşılan yüzlerce benzer video, dünyada bir akım haline gelmiş durumda.  “Kiki Challenge” çılgınlığını komedyen Shiggy başlattı. 30 Haziran’da Instagram hesabında arabadan yola inip, Drake’in “In My Feelings” şarkısı eşliğinde dans ettiği videosunu paylaşan komedyenin ardından tüm dünyada binlerce kişi o dansı taklit etti. Videolarını da sosyal medyada paylaştı. Bu akıma Will Smith ve Ciara gibi yıldızlar da katıldı. Bu akımın; sosyal medya üzerinde var olan beğeni alma ve ilgi görme psikolojisinin etkisiyle büyüdüğü de, uzman kişiler tarafından gözlemlenen bir diğer taraf.

Kiki Challenge yapan ünlüler kimler? Kiki Challenge videoları

Bu akımı iki Türk ünlü de takip etti. Daha önce buzlu su dolu kovanın baştan aşağı dökülmesi şeklinde yapılan ‘Ice bucket challenge’ modasına da uyan Hülya Avşar, ‘Kiki challenge’ Türkiye’de ilk uygulayan ünlülerden oldu.

Oyuncu Metin Yıldız da bu akıma uyanlardan oldu. 'Kiki challenge’ akımına farklı bir yorum getiren Metin Yıldız'ın akımı ti'ye aldığı görülüyor.

Dünyanın dört bir yanında ilgiyle yapılan akım iki kadın pilotun bu videosuyla yeni bir boyuta taşındı.

Azeri’ usulü Kiki Challenge

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar