Interpol ne demek? Interpol başkanı kimdir?

Interpol ne demek? Sorusu Interpol başkanının kaybolmasının ardından araştırılmaya başladı. Interpol ne demek? Interpol başkanı kimdir?

Interpol ne demek? Interpol başkanı kimdir?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:57
5 Ekim 2018 Cuma 16:44

Interpol başkanı Meng Hongwei'nin Fransa'da kaybolmasından sonra Interpol kelimesi merak edilmeye başladı. Konuyla ilgili soruşturma başlatılırken Interpol kavramının ne demek olduğunu azonceoldu.com olarak derledik. Interpol ne demek? Interpol başkanı kimdir? Detaylar haberimizde.

Interpol başkanı kimdir?

64 yaşındaki Interpol Başkanı Hongwei Meng, geçtiğimiz 29 Eylül Cumartesi günü Fransa'dan ayrılarak Çin'e geçmişti. O tarihten bu yana haber alınamayan başkanın eşi, polise giderek kayıp başvurusu yaptı. Hongwei Meng'in eşi ve çocukları, Interpol'un genel merkezinin de bulunduğu Fransa'nın Lyon kentinde yaşıyor. Hongwei Meng, Kasım 2016'da Interpol başkanı seçilmişti. Hongwei Meng'in eşi ve çocukları, Interpol'un genel merkezinin de bulunduğu Fransa'nın Lyon kentinde yaşıyor. Meng, 2016'da Interpol Başkanı olduğunda bu göreve seçilen ilk Çinli olmuştu. Meng'in görev süresi 2020 yılında dolacak.

Interpol başkanı için ne açıklama yapıldı?

Konu ile ilgili Interpol tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Interpol, Interpol Başkanı Meng Hongwei'nin kaybolması ile ilişkili basında yer alan haberlerin farkındadır. Bu durum Fransa ve Çin'deki ilgili otoritelerin konusudur. Interpol Genel Sekreterlik Merkezi konu hakkında daha fazla açıklama yapmayacaktır."

Interpol nedir?

Interpol, Uluslararası Polis Teşkilatı’dır. Uluslararası Kriminal Polis Teşkilatı Interpol en büyük uluslararası adli polis teşkilatıdır. Uluslararası seviyede suçların önlenmesi, bastırılması, sanıkların izlenmesi, ilişki kurduğu kişilerle irtibatlarının tespit edilmesi, yakalanması, tutuklanması ve iade edilinceye kadar devam eden işlemlerin yürütülmesi ile uluslararası organizasyon olan Interpol’e üye ülke sayısı günümüz itibariyle 190’dır. İngilizce, Fransızca, İspanyolca ve Arapça dilleri teşkilatın resmi dilleri olarak kabul edilmiştir.

Interpol, 1923 yılında uluslararası polis işbirliği sağlamak amacıyla kurulmuştur. Interpol, bir zamanlar sadece teşkilatın telgraf adresi olarak bilinirken, 1956 yılında resmi olarak teşkilatın yeni ismine dahil edilmiştir. Teşkilatın 1954 yılından önce tanınan adı Uluslararası Polis Komisyonu’dur. 20.Yüzyılın başlarında uluslararası suç ve suçlu faaliyetlerindeki ülkeden ülkeye sınır tanımayan hızlı gelişmeler, bu alandaki mücadelenin uluslararası işbirliği seviyesinde yürütülmesini gerekli kılmıştır.

İnterpol’ün görevi nedir?

İnterpol’ün görevi, değişik devletlerin yasaları ve İnsan Hakları Evrensel Bildirisi doğrultusunda, emniyet güçleri arasındaki karşılıklı yardımlaşmayı en geniş biçimde sağlamak ve geliştirmektir. Kamu hukukunun çiğnenmesini engellemeye ve cezalandırmaya etkili bir biçimde katkıda bulunacak kuruluşları kurup geliştirmek de İnterpol’ün görevleri arasındadır. Örgütün, siyasal, askeri, dinsel ya da ırksal nitelikteki sorunlar ya da davalara katılması veya müdahale etmesi kesinlikle yasaktır.

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar