İmar Barışı için düşük faizli kredi veren bankalar hangileri?

İmar Barışı kapsamında başvuruda bulunanlar için bazı bankalar düşük faizli kredi teklifi sunuyor. İşte İmar Barışı için düşük faizli kredi sunan bankalar..

İmar Barışı için düşük faizli kredi veren bankalar hangileri?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:55
3 Ağustos 2018 Cuma 10:44

Geçtiğimiz aylarda uygulamaya konulan İmar Barışı kapsamında binlerce kişi yapılarını kayıt altına almak için başvuruda bulundu.  Yıllar önce yapılmış ve kayıt altına alınmamış olan binalar için fırsat niteliğinde olan uygulamaya yoğun ilgi gösterildi. e-Devlet üzerinden kolaylıkla başvuru yapılabilen İmar Barışı için bazı bankalar düşük faizli kredi imkanı sunuyor. Peki ya İmar Barışı için düşük faizli kredi veren bankalar hangileri?

Başvurularının 8 Haziran'da başladığı İmar Barışı için 31 Ekim 2018 tarihine kadar Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve yetkilendireceği kuruluşlara başvuru yapılabilecek. Ayrıca Bakanlar Kurulu'nun bu süreyi 1 yıl uzatma hakkı bulunuyor. Başvuruda bulunan kişiler 31 Aralık 2018 tarihine kadar kayıt bedellerini ödeyebilecek. Kayıt bedeli her bina ve yapıya göre değişiklik gösterecek. Kayıt bedelleri Emlak Vergisi Kanunu'na göre belirlenen emlak vergi değeri ile yapının Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca belirlenen yaklaşık maliyet bedelinin toplamı üzerinden konutlarda yüzde 3, ticari kullanımlarda yüzde 5 oranında alınacak. İmar Barışı ile konutu tapu kayıtlarında arsa olarak göründüğü için abonelik alamayan vatandaşlar cezaları iptal edilecek, elektrik, su, doğalgaz bağlantısı hemen yapılabilecek.

İmar Barışı için düşük faizli kredi veren bankalar hangileri?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca yürütülen İmar Barışı projesi için 3 kamu bankası düşük faizli ihtiyaç kredisi verecek.  Başvuruların 8 Haziran'da başladığı İmar Barışı için Ziraat Bankası Halkbank ve Vakıfbank düşük faizli kredi verecek. Üç kamu bankası tarafından verilecek kredinin faizi, 20 bin liraya kadar yüzde 1,33 olarak uygulanacak. 100 bin liraya kadar olan krediler için yüzde ise 1,48, 100 bin lira ve üzeri krediler için ise yüzde 1,65 faiz alınacak. Uygulama 6 Ağustos Pazartesi günü başlayacak. İmar Barışı için 31 Ekim 2018 tarihine kadar Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve yetkilendireceği kuruluşlara başvuru yapılabilecek.

Bakanlık konuya ilişkin şu açıklamayı yaptı:

"8 Haziran 2018 tarihinde başvuru süreci başlayan ve 31 Ekim 2018 tarihinde sona erecek olan İmar Barışı düzenlemesine ilişkin Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız ile ortak çalışma yürüten Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank ‘Yapı Kayıt Belgesi’ alacaklar için kredi faiz oranlarında indirime gitmiştir.  Vatandaşlarımızın imar sorunlarının çözülmesi amacıyla hayata geçirilen İmar Barışı ile imara aykırı, ruhsatsız veya ruhsat eklerine aykırı olan yapıların kayıt altına alınması sağlanacaktır. İmar Barışından daha çok vatandaşımızın faydalanmasını sağlamak için bir süredir çalışma yürüten üç kamu Bankamız Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank bu çalışmasını sonuçlandırmıştır.

Üç bankamızca hazırlanan ‘İmar Barışı Kredisi’ 06 Ağustos 2018 Pazartesi gününden itibaren başvuru sahiplerinin kullanımına sunulacaktır. İmar Barışı Kredisinden yararlanmak isteyen vatandaşlarımız başvurularını 31 Ekim 2018 tarihine kadar e-devlet üzerinden yapması gerekmektedir. Başvuru sahipleri daha sonra İmar Barışına konu tahakkuk tutarları kadar finansman ihtiyaçlarını adı geçen bankalarımızdan 60 aya kadar vade seçenekleriyle 1,33’den başlayan faiz oranları ile kredi olarak karşılayabileceklerdir. Vatandaşlarımız “Yapı Kayıt Belgesi” almak için 31 Aralık 2018 tarihine kadar ödeme yapabileceklerdir."

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar