Hangi arabalar B segmenti? En az sorun çıkaran B segmenti arabalar hangisi?

İnsanların yaşamını kolaylaştıran arabalarda B segmenti ne demek? Hangi arabalar B segmenti? En az sorun çıkaran B segmenti arabalar hangisi? Soruları araba almak isteyen kişiler tarafından sorulmakta arabalarda B segmenti ne demek? Hangi arabalar B segmenti? Detaylar haberimizde

Hangi arabalar B segmenti? En az sorun çıkaran B segmenti arabalar hangisi?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:59
5 Aralık 2018 Çarşamba 16:33

Arabada B segmenti ne demek? Hangi arabalar B segmenti? En az sorun çıkaran B segmenti arabalar hangisi? soruları araba almak isteyen birçok kişi tarafından araştırılıyor. Arabada B segmenti ne demek? Hangi arabalar B segmenti? En az sorun çıkaran B segmenti arabalar hangisi? soruları araba fiyatlarını araştıran kişilerin karşısına çıkıyor. Gündelik hayatlarımızı kolaylaştıran arabada B segmenti ne demek? Hangi arabalar B segmenti? En az sorun çıkaran B segmenti arabalar hangisi? sorularının yanıtı haberimizde…

Segment nedir?

Arabalarda sınıflandırmaya geçmeden önce ilk önce segment nedir? sorsunun yanıtını verelim. Fransızcadan dilimize geçen segmentin Türk Dil Kurumu’nda sözlük anlamı olarak, “Bir organ, yapı veya bütünün doğal veya yapay olarak sınırlanmış her bir bölümü” ifadeleri yer alıyor.

Arabalarda segmentlerin kullanılan anlamı ise sınıflandırma. Peki araçlarda sınıflandırma nasıl ve neye göre yapılır?

Araçlarda sınıflandırma, otomobillerin boyutları, iç hacimleri, fiyatları, performansları gibi kriterler göz önüne alınmaktadır.

Arabada B segment ne demek?

Araba almak isteyen kişiler ilk önce nasıl bir araba almak istediğini planlıyor. Daha sonra ise bunun maddi yönünün ve markasını belirliyor. Ülkemizde en satışı olan araçların başında B segmenti arabalar geliyor. B segmenti arabalar A segmenti arabalara göre daha büyük ebatta oluyor. Çocuklu aileler için çok rahat olmasa da kullanılabilir bir araçtır.

B segmenti arabaların boyu 3 metre 70 santimetre ile 4 metre 100 santimetre arasında. Genellikle ilk otomobili alanlar için tercih edilen segmentler arasında. Boyutunun küçük olması ve aile arabası da olması nedeniyle şehirde en çok tercih edilen segmentler arasında.

Hangi arabalar B segment?

B segmeti arabaların özelliklerini ve nasıl olduğunu yazıktan sonra hangi arabaların B segmenti olduğuna değinelim. B segmenti kapsamına, Citroen C3, Fiat Punto, Fiat Palio, Ford Fiesta ve Fusion, Hyundai Getz, Opel Corsa, Meriva, Peugeot 206, Renault Clio, Clio Symbol ve Modus, Toyota Yaris, VW Polo, Hyundai Getz, Honda Jazz, Chevrolet Kalos, Fiat Punto, Dacia Logan, Seat Exeo, Hyundai Accent, Ford Fiesta, Fiat Albea, Fiat Palio, Nissan Micra, Peugeot 206, Smart Forfour, Toyota Yaris gibi modeller giriyor

J.D.Power nedir?

En az sorun çıkran B segmenti arabalardan önce bu araştırmayı yapan J.D. Power şiketinin kim olduğuna bakalım. 1968 yılında James David Power III tarafından kurulan, Amerika merkezli bir küresel pazarlama bilgi hizmetleri şirketidir. Şirket, otomobillerden pazarlamaya ve reklam firmalarına kadar uzanan sektörlerde müşteri memnuniyeti , ürün kalitesi ve alıcı davranışı anketleri gerçekleştirmektedir.

En az sorun çıkaran B segmeti arabalar hangileri?

Araştırma J.D. Power tarafından Almanya’da 1-3 yaş arası ikinci ele düşmemiş araçlarda son 1 yıl içinde ortaya çıkan sorunlar konu alındı.

Kullanıcılar arasında yapılan araştırmada modeller kendi sınıfında üç alanda değerlendirildi. Birincisi mekanik sorunsuzluk, diğeri gövde ve iç mekan; bir diğer değerlendirme elektrik elektronik ve bu üç alandan alınan puanlar hesaplanarak genel bir değerlendirme puanı veriliyor.

1-Toyota Yaris

B segmenti arabalarda en az sorun çıkran modelin ilk sırasında Toyota Yaris yer alıyor. Toyota Yaris,  J.D. Power’ın yaptığı araştırmada mekanik faktörlerden 5 puan üzerinden 4 buçuk; gövde ve iç mekandan 5 puan üzerinden 4, elektrikli elektironik cihazlardan ise 5 üzerinden 4 buçuk puan aldı. Toyota Yaris’in genel değerlendirmesi ise 5 puan üzerinden 4. Bu sınıfta genel değerlendirmede 5 tam puan alan olmadığı için 4 puanla Yaris birinci oldu.

2-Skoda Fabia

B segmentlerde birinci olan Toyota Yaris’ten sonra ise ikinci sırada Skoda Fabia bulunuyor. Skoda Fabia genel değerlendirmelerde 4 puan alırken; mekanik faktörlerde 5 puan üzerinden 4 puan aldı.  Gövde ve iç mekandan 5 puan üzerinden 4 buçuk alan Skoda Fabia elektrik elektronikten 5 puan üzerinden 4 aldı.

3- Dacia Sandero

Listede 3 sırada yer alan Dacia Sandero, mekanik faktörlerden 5 üzerinden 3 buçuk, gövde ve iç mekan faktörlerinden 5 puan üzerinden 3 buçuk, elektrikli elektronik cihazlarda 5 puan üzerinden  4 puan aldı. Dacia Sandero genel değerlendirmede 5 üzerinden 3 buçuk puan alarak en az sorun çıkaran B segmenti arabalar listesinde 3 sırada yer aldı.

4-Hyundai İ20

J.D Power’ın yaptığı en az sorun çıkaran B segmenti arabalar listesinde 4 sırada Hyundai İ20 var. Hyundai İ20 genel değerlendirmeden 5 puan üzerinden 3 buçuk almasıyla listenin 4. Sırasında yer alıyor.

5- Renault Clio

Araştırmanın 5. sırasında Renault Clio var. Renault Clio 5 genel değerlendirmeden 5 puan üzerinden 3 buçuk puan alarak listenin 5 sırasında yer alıyor.

6-Peugeot 208

Peugeot 208 genel değerlendirmeden 5 üzerinden 3 puan alarak listenin 6 sırasında.

7- Mini Cooper

En az sorun çıkaran B segmenti arabalarda 7 sırada  5 üzerinden 3 puan alan Mini Cooper yer alıyor

8- Ford Fiesata

Birçok insanın severek kullandığı Ford Fiestalar bu sefer hayal kırıklığına uğrattı. Fiesta 5 üzerinden 3 puan alarak 8. sırada yer alıyor.

9- Opel Corsa

Listede 9. sırada yer alan Opel Corsa ise 5 puan üzerinden 3 puan alıyor.

10- Volkswagen Polo

Hayal kırıklığına uğratan bir diğer model de Volkswagen Polo. Polo genel değerlendirmeden 5 puan üzerinden 3 alarak 10. sırada yer alıyor

11- Seat Ibiza

Seat Ibiza 5 puan üzerinde 3 alarak listenin 11 sırasında kendine yer buluyor.

12-Audi A1

İşte size hayal kırıklığına uğratan bir diğer model. Sağlamlığı ile bilinen Audi markalarında A1’in listenin en sonunda yer alması birçok kişi tarafından hayal kırıklığı ile karşılandı. Piyasa değeri belki listenin üst sırasında yer alan arabalardan fazla olan Audi A1’in genel değerlendirmedeki puanı 5 puan üzerinden 2 buçuk.

J.D. Power araştırmasında 2 puan altındaki modelleri sıralamaya sokmadı. J. D. Power’ın araştırmasın göre liste dışı kalan en fazla şikayet alan puanları belli olmadığı için alfabetik sıraya konulan modeller ise şöyle…

Citroen C3

Fiat Punto

Honda Jazz

Kia Rio

Nisan Micra

Samart ForFour

Suzuki Swift

 

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar