için kaldı

Arabada A segment ne demek? En az sorun çıkaran A segment arabalar hangisi?

Günümüzde insanların hayatını kolaylaştıran ve her imkana göre bulunan arabalarda Arabada A segment ne demek? Hangi arabalar A segment? En az sorun çıkaran A segment arabalar hangisi? sorularının yanıtını sizler için derledik...

Arabada A segment ne demek? En az sorun çıkaran A segment arabalar hangisi?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:59
30 Kasım 2018 Cuma 16:26

Arabada A segment ne demek? Hangi arabalar A segment? En az sorun çıkaran A segment arabalar hangisi? soruları ilk arabasını almak isteyen insanlarına araştırma yaparken karşılaştıkları bir kavram oldu. Arabalar artık lüks kavram olmaktan çıkarak bir ihtiyaç haline dönüştü. Öyle ki artık her imkana göre araba almak mevcut. Arabada A segment ne demek? Hangi arabalar A segment? En az sorun çıkaran A segment arabalar hangisi? akıllarda merak uyandıran bu soruların yanıtını sizler için derledik…

Segment nedir?

Arabalarda sınıflandırmaya geçmeden önce ilk önce segment nedir? sorsunun yanıtını verelim. Fransızcadan dilimize geçen segmentin Türk Dil Kurumu’nda sözlük anlamı olarak, “Bir organ, yapı veya bütünün doğal veya yapay olarak sınırlanmış her bir bölümü” ifadeleri yer alıyor.

 Arabalarda segmentlerin kullanılan anlamı ise sınıflandırma. Peki araçlarda sınıflandırma nasıl ve neye göre yapılır?

Araçlarda sınıflandırma, otomobillerin boyutları, iç hacimleri, fiyatları, performansları gibi kriterler göz önüne alınmaktadır.

Arabada A segment ne demek?

Otomobil araştırması yapan kişiler ilk önce hangi segment bir araba alacaklarını ve buna göre bir birikim belirler. Birçok aracın sıfırı cep yakarken maddi durumu yetersiz olan kişiler aynı araçların ikinci elini alırlar. Arabalarda A segment nedir? sorusuna yanıt olarak şu açıklamayı yapabiliriz

İhtiyaç dahilinde bir araba almayı düşünüyorsunuz. Alacağınız aracın  piyasalar içinde boyutları en düşük olan araçlar A segmente giriyor. Bu araçların boyutları genelde otomobilin önü ile arkası arasındaki mesafe 3 metre 70 santimetreden kısaysa A segemente dahil oluyor. A segment otomobiller küçük araçlar olduğu için kabin hacimleri, ağırlıkları ve motor büyüklükleri de küçük oluyor. Bu araçlar aynı zamanda yakıt tasarrufu da sağlıyor. A segment araçlar genelde şehir içi ulaşım için tercih ediliyor

Hangi arabalar A segment?

A segment arabaların nasıl olduğunu, özelliklerini yazdıktan sonra gelelim hangi arabaların bu kapsama girdiklerine… A segmet arabalar sınıfına, Opel Adam, Hyundai i10, Mitsubishi Space Star Citroen C1, Fiat panda, Ford Ka+, Kia Picanto, Peugeot 108, Seat mii, Skoda Citigo, Suzuki lgnis, Toyota aygo…gibi modeller giriyor.

J.D.Power nedir?

En az sorun çıkran A segment arabalardan önce bu araştırmayı yapan J.D. Power şiketinin kim olduğuna bakalım. 1968 yılında James David Power III tarafından kurulan, Amerika merkezli bir küresel pazarlama bilgi hizmetleri şirketidir. Şirket, otomobillerden pazarlamaya ve reklam firmalarına kadar uzanan sektörlerde müşteri memnuniyeti , ürün kalitesi ve alıcı davranışı anketleri gerçekleştirmektedir.

 En az sorun çıkaran A segmet arabalar hangileri?

Araştırma J.D. Power tarafından Almanya’da 1-3 yaş arası ikinci ele düşmemiş araçlarda son 1 yıl içinde ortaya çıkan sorunlar konu alındı.

Kullanıcılar arasında yapılan araştırmada modeller kendi sınıfında üç alanda değerlendirildi. Birincisi mekanik sorunsuzluk, diğeri gövde ve iç mekan; bir diğer değerlendirme elektrik elektronik ve bu üç alandan alınan puanlar hesaplanarak genel bir değerlendirme puanı veriliyor.

1-Opel Adam

A segmentte en az sorun çıkaran ilk model Opel Adam. Opal Adam  mekanik faktörlerden 5 puan sıralamasından tam puan, gövde ve iç mekan faktörlerden 5 üzerinden 4 buçuk puan, elektrik ve elektronikte de 5 tam puan alarak genel değerlendirmede de 5 tam puan aldı. Opal Adam bu puanlama ile J.D. Power’da en az sorun çıkaran A segment araba ödülünü aldı.

 

2- Hyundai i10

Türkiye’de üretilip dünyaya satılan Hyundai i10 kullanıcılardan bir miktar şikâyet aldığı için sadece mekanik faktörlerden 5 üzerinden 3 puan aldı. Hyundai i10 gövde ve iç mekan faktörlerden, elektrik ve elektronik cihazlardan ve genel değerlendirmeden 5 tam puan aldı.

3- Mitsubishi Space Star

Minik şehir otomobillerinde en az sorun çıkaran A segment arabalarda üçüncü sıradaki araba ise Mitsubishi Space Star. Türkiye’de bir dönem B segmentinde satılan arabayı J.D.Power minik otomobille sınıfında değerlendirdi. Bu araba mekanik faktörlerden 5 üzerinden 4 buçuk puan alırken gövde ve iç mekandan 5 tam puan aldı. Mitsubishi Space Star, elektrik ve elektronik cihazlardan 5 üzerinden 3 buçuk alarak genel değerlendirmede ise 5 tam puan aldı. Mitsubishi Space Star bu değerlendirme ile en az sorun çıkaran üçüncü araba oldu.

4-Renault Twingo

J.D. Power’ın yaptığı değerlendirmede Renault Twingo genel değerlendirmede 5 üzerinden 3 buçuk puan alarak en az sorun çıkaran  4. araba oldu

5- Volkswogen Up

En az sorun çıkaran A segment arabalarda 5. sırada genel değerlendirme üzerinden 5 tam puan üzerinden 3 buçuk aldı.

6-Fiat 500

 J.D.Power’ın yaptığı araştırmada en az sorun çıkaran arabalar listesinin 6. Sırasında Fiat 500 var. Fiat 500 5 tam üzerinden 2 buçuk puan alıyor.

7-Smart ForTwo

En az sorun çıkaran arabalar listesinin sonuncu sırasında ise Smart ForTwo var. Smart ForTwo 5 tam puan üzerinden 2 puan aldı.  

J.D.Power, 2 puanın altında kalan modelleri listeye almıyor. Listeye giremeyen diğer A segment arabalar ise şöyle; Citroen C1, Fiat Panda, Ford Ka, Kia Picanto, Peugeot 108, Seat Mii, Skoda Citigo, Suzuki lgnis, Toyota Aygo…

 

 

 

 

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar