Enes Kanter’in babası Mehmet Kanter kimdir?

Geçtiğimiz yıllarda evlatlıktan reddedildiğini doğrulayan Enes Kanter babası nedeniyle yine gündemde. Enes Kanter’in babası Mehmet Kanter kimdir?

Enes Kanter’in babası Mehmet Kanter kimdir?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:54
18 Haziran 2018 Pazartesi 12:50

FETÖ’ye yakınlığı ile bilinen Enes Kanter geçtiğimiz yıllarda babası tarafından evlatlıktan reddedilmişti. Bunun üzerine Enes Kanter reddedildiğini onayladı ve soyadını Gülen olarak değiştirmesi dikkatleri üzerine çekmişti.  

Enes Kanter FETÖ üyesi mi?

Amerikan basketbol ligi NBA’da oynayan Enes Kanter, FETÖ’yü destekleyen açıklamalarıyla gündeme gelmişti. Babası Prof. Dr. Mehmet Kanter de oğlu Enes Kanter’i bu tutumu sebebiyle evlatlıktan reddettiğini açıklamıştı. Oğlunun kandırıldığını iddia eden baba Mehmet Kanter, FETÖ ile ilgili önemli açıklamalarda bulunmuştu. İşte Mehmet Kanter'in FETÖ'cü oğlu Enes Kanter için söyledikleri;

''Enes'in FETÖ terör örgütü tarafından hipnotize olduğunu ve kullanıldığını düşünüyoruz. İnsanlar yanlışlıklar yapabilir. Yanlıştan dönmenin erdem olduğunu defalarca söyledik ancak ikna edemedik. Ben babası ve bütün Kanter aileleri olarak FETÖ terör örgütü tarafından yapılan çirkin darbeyi kınıyor ve lanetliyoruz. Enes'i başta ben babası ve Kanter aileleri evlatlıktan reddediyoruz. Bir an önce soy ismini değiştirmesini istiyoruz. Başta Cumhurbaşkanımız ve Türk halkından böyle bir çocuğum olduğu için utanç duyarak özür diliyorum.''

Mehmet Kanter FETÖ üyesi mi çıktı?

Yaşanılan bu gelişmelerin ardından Enes Kanter ikinci bir baba şoku yaşadı. Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı, basketbolcu Enes Kanter’in babası Prof. Dr. Mehmet Kanter hakkında yürüttüğü soruşturmayı tamamladı. Hazırlanan iddianamede Mehmet Kanter’in ‘FETÖ üyesi olmak’ suçlamasıyla 15 yıla kadar hapsi istendi. Kanter’in FETÖ üyesi olduğu belirlenen 127 kişiyle telefon irtibatı tespit edildi. İddianamede bunlardan 54 tanesinin de Bylock kullanıcısı olduğu belirtildi. İddianamede ayrıca Kanter’in FETÖ irtibatlarına dair 11 ayrı kişinin ifadesi de yer aldı. İfadelerde Kanter’in FETÖ’nün sohbet gruplarına dahil olduğu, çalıştığı üniversitenin Etik Kurulu’nda görev aldığı ve bu kurulun da FETÖ mensubu akademisyenlerin önünün açılmasında etkin olduğu suçlamaları yer alıyor.

 Enes Kanter kimdir?

Enes Kanter 1992 senesinde İsviçre Zürih’te dünyaya gelmiştir aslen Van’lıdır. Basketbol yaşantısına Samanyolu Koleji’nde adım atan Enes Kanter pivot ve uzun forvet pozisyonlarında görev almaktadır. Samanyolu Koleji’nin ardından Fenerbahçe Ülker alt yapısında yetişmiş ve A takım kadrosu ile profesyonelliğe adım atmıştır. Eğitim yaşantısını Kentucky Üniversitesi’nde sürdürmüş ve bir süre Kentucky Wildcats takımında görev almıştır. 2011 yılında Utah Jazz tarafından 3. sırada draft edilmiş, 2015 senesinde Oklahoma City forması ile çok iyi performans sergilemiş ve Milli Takım kadrosu’na davet edilmiştir ancak Milli Takım’ın teklifini geri çevirmiştir. 2015 yılında Avrupa Basketbol Şampiyonası kadrosuna çağrılmamıştır.

Prof. Dr. Mehmet Kanter kimdir?

Prof. Dr. Mehmet Kanter, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Veteriner Fakültesi'ni 1988 yılında bitirdi. Zurich Üniversitesi Veteriner Fakültesi Hhistoloji ve Embriyoloji Doktorasını 1993 yılında tamamladı. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Veteriner Fakültesi Histoloji ve Embriyoloji Ana Bilim Dalı'nda 1993 yılında Yardımcı Doçent, 1997 yılında Doçent oldu. Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Tıp Fakültesi Histoloji ve Embriyoloji Ana Bilim Dalı'nda 2003-2005 yılları arasında görev yaptı, Trakya Üniversitesi'nde 2007 yılında Profesör oldu. Kanter, İstanbul Medeniyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Histoloji ve Embriyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı görevini yürütmekteydi.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar

miralay doğu En beğenilen yorum
birinin nereli olduğu yazmıyorsa yahudidir. Başka bir profu taratın doğduğu köye kadar bulabilirsiniz.