Elazığ’da Ziraat Bankası açık mı, yardım yapılacak mı?

Elazığ’da Ziraat Bankası açık mı, yardım yapılacak mı? sorusu Elazığ’da meydana gelen deprem sonrasında Bakan Kurum’un yaptığı açıklama sonrası araştırma konusu oldu. Peki, Elazığ’da Ziraat Bankası açık mı, yardım yapılacak mı? Detaylar haberimizde…

Elazığ’da Ziraat Bankası açık mı, yardım yapılacak mı?
Son Güncelleme: 25 Ocak 2020 Cumartesi 12:58
25 Ocak 2020 Cumartesi 12:37

Elazığ’da Ziraat Bankası açık mı, yardım yapılacak mı? Elazığ ve Malatya’da meydana gelen depremde birçok kişi hayatını kaybederken binlerce ekişi de yaralandı. Artçı sarsıntıların devam ettiği Elazığ’da uzmanlar hasarlı binalara girmemesi gerektiği şekilde uyardı. Elazığ’da yaşayanlar herhangi bir yardımın yapılıp yapılmayacağını merak ediyor. Peki, Elazığ’da Ziraat Bankası açık mı, yardım yapılacak mı? İşte yanıtı...

Elazığ’da Ziraat Bankası açık mı, yardım yapılacak mı?

Elazığ'da meydana gelen 6.8'lik depremin ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ortak basın toplantısı düzenledi.

Bakan Murat Kurum akıllarda kulun soru işaretlerini yanıtladı.

Kurum şu açıklamaları yaptı:

“Deprem Kilis'ten Samsun'a, Irak'tan Suriye'ye büyük bir coğrafyada hissedildi. Biz de cumhurbaşkanımızın talimatıyla olay yerine geldik ve hazır bulunduk. Şu an itibariyle bakanlığımıza bağlı 184 ekibimizle hasar tespit çalışmalarını yürütüyoruz. Yine 21 ayrı ekibimizle altyapı hasarına bakıyoruz.

Ağır hasarlı ve hafif hasarlı birçok yapının olduğunu, atık su, kanalizasyon ve içme suyuyla ilgili herhangi bir problem bulunmamaktadır. Enkaz çalışmalarının devam ettiği binaların hemen yanındaki binalarda tehlike içeren binalar mevcuttur. AFAD koordinasyonunda binalar takip edilmektedir. Enkazların yanındaki binaların içerisinde ağır ve hafif hasarlı binalar olduğu ve bunlar tespit edilecektir. Yaralı ve vefat eden vatandaşlarımız için nakdi yardım için valiliklerimiz bugün itibariyle nakdi yardımlar yapılacaktır. Bunlar acil ihtiyaçları gidermek için yapılan çalışmalardır. Ziraat Bankası buğün bankamızı faaliyete geçirmiştir. Burada valilik vatandaşlarımıza kurulan komisyon çerçevesinde yardımları yapacaktır.

Malatya Doğanyol'da 25 tane yıkık binamız var. Bunların birçoğunun kerpiç ve yığma bina olduğu görüldü. Ben vatandaşlarımıza binalara girmemeyi öneriyorum. Artçı sarsıntılar devam edecektir”

 

 

 

 

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar