El-Magrip ya da Morocco neden Fas diye çevrilir?

El-Magrip ya da Morocco neden Fas diye çevrilir? Sorusu Dünya Kupası'nın başlaması ile birlikte merak konusu oldu. El-Magrip ya da Morocco neden Fas diye çevrilir? Sorusunun cevabını sizler için derledik.

El-Magrip ya da Morocco neden Fas diye çevrilir?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:54
20 Haziran 2018 Çarşamba 17:48

El-Magrip ya da Morocco neden Fas diye çevrilir? Sorusu 2018 Düünya Kupası turnuvasının başlaması ardından merak konusu oldu. El-Magrip ya da Morocco neden Fas diye çevrilir? Sorusunun yanıtına haberimizden ulaşabilirsiniz. Arapçası El-Magrip İngilizcesi Morocco olan ülkenin adının Fas diye çevrilmesi internette aranan konular arasına girdi. İşte El-Magrip ya da Morocco neden Fas diye çevrilir? Sorusunun yanıtı.

Eskiden Osmanlı feslerinin ülkede bulunan Féz Şehri'nde üretiliyormuş. Bu isim zamanla kalıplaşarak, Ülke Türkçe'de "Fas" olarak anılmasına neden olmuştur. Ülke isminin kendi dilindeki anlamı "El-Magrip" yani "en batıdaki yer" anlamına gelmektedir. Arapça'daki anlamı ise "akşam" demektir. İngilizce adı "Morocco", Fransızca'da "Maroc" olan ülkenin adı, ülkenin ortasında bulunan Marrakech (Marakeş) şehrinin isminden türemiştir.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar

KI KI KI En beğenilen yorum
ZA XD