Ekrem İmamoğlu kimdir, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı olacak mı?

Yerel seçimlere yaklaştığımız bu günlerde aday adayları merak edilirken CHP'nin İstanbul adayı da gündem oldu. Ekrem İmamoğlu kimdir, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı olacak mı, kazanır mı? sorusu gündeme geldi. Ekrem İmamoğlu kimdir, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı olacak mı?

Ekrem İmamoğlu kimdir, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı olacak mı?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:59
20 Kasım 2018 Salı 11:39

Ekrem İmamoğlu kimdir, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı olacak mı? sorusu son günlerde kulis bilgilerine adı sıkça yansımasıyla gündeme geldi. Son olarak Abdulkadir Selvi'nin yazısında Ekrem İmamoğlu'nun adı geçti. Haberimizde Ekrem İmamoğlu kimdir, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı olacak mı? yanıtını bulabilirsiniz. Ekrem İmamoğlu şu an için Beylikdüzü Belediye Başkanlığı görevini yürütmekte. Ekrem İmamoğlu kimdir, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı olacak mı? işte yanıtı.

Ekrem İmamoğlu kimdir, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı olacak mı?

Ekrem İmamoğlu, 1970`te Trabzon’da doğdu. Trabzon Lisesi’nden sonra İstanbul Üniversitesi İngilizce İşletme Bölümü’nden mezun olarak yine İstanbul Üniversitesi’nde İnsan Kaynakları ve Yönetimi bilim dalında Yüksek Lisans eğitimi aldı. 1992`de inşaat ve taahhüt işleri yapan aile şirketinde iş hayatına başladı. Bu şirkette Yönetim Kurulu Başkanlığı yaptı. Okul yıllarında amatör olarak futbol oynadı. Trabzonspor Futbol Kulübü, Trabzonspor Basketbol Kulübü ve Beylikdüzüspor Kulübü’nde yöneticilik yaptı. 2009’da CHP Beylikdüzü İlçe Başkanı oldu. 30 Mart 2014 Yerel Seçimlerinde Beylikdüzü Belediye Başkanı seçildi. Beylikdüzü’nün sosyal ve kültürel hayatında etkin rol oynayan İmamoğlu, birçok sivil toplum kuruluşuna üyedir. Evli ve 3 çocuk babası olan İmamoğlu, 1991’den bu yana Beylikdüzü’nde yaşıyor. 

Candaş Tolga Işık yazısında İmamoğlu ile ilgili, ''

1990’larda her Karadenizli gibi inşaat sektöründe çalışmaya başlamış. Aile şirketinde Yönetim Kurulu Başkanlığı’na kadar yükselmiş. Her Türk gibi spora özellikle de futbola-basketbola çok meraklı.

Trabzonspor’da yöneticilik yapmış. 2014 seçimlerinde 1991’den beri yaşadığı Beylikdüzü’nden belediye başkanı seçildi. Beylikdüzü İstanbul’un en zor ilçelerinden biri... 300 bini aşkın bir nüfusa sahip. İstanbul’un bir zamanlar en ücra köşesi sayılan Beylikdüzü’nü yaptığı sıra dışı projelerle bambaşka bir çehreye kavuşturdu. İmamoğlu kısa süre içinde hem ilçesinde hem de partisinde sevilen biri oldu. Anketlere bakılırsa İstanbul’da çok çekişmeli bir seçim maratonu izleyeceğiz.

CHP hiçbir dönem kazanmaya bu kadar yakın olmamıştı. Daha da enteresan olan ise CHP’nin İstanbul’da kazanma ihtimali tamamen CHP dışı etkenlerden kaynaklanıyor. İsmi yıpranmamış, önemli bir ilçe belediyesinde dikkate değer başarılara imza atan, Karadenizli muhafazakar bir ailenin mensubu İmamoğlu profil olarak bu konjonktürde CHP için akla yatkın bir aday. Bir de artık dön dolaş her yerel seçim aynı isimlerden sıkıldık. Siyaset de futbola dönmesin lütfen. Yeni, genç birileri çıksın.'' cümlelerini kullandı. 

 

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar