KYK burs taahhütnamesi nedir? KYK burs taahhütname onayı son tarih?

KYK burs sonuçlarının açıklanmasının ardından KYK burs taahhütname onayının nasıl yapıldığı araştırılmaya başladı. Peki ya KYK burs taahhütnamesi nedir? KYK burs taahhütnamesi onayı son tarih ne zaman? e-Devlet KYK burs sonuçları taahhütnamesi onaylama nasıl yapılır?

KYK burs taahhütnamesi nedir? KYK burs taahhütname onayı son tarih?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:59
15 Kasım 2018 Perşembe 11:51

KYK burs ve kredi başvurusu yapanlar için sonuçlar açıklandı. Burs sonuçlarını öğrenen öğrenciler taahhütname detayını araştırmaya başladı. KYK burs ve kredi için taahhütname onayının yapılması gerekiyor. KYK burs onayı için yapılması gereken taahhütname onayı detayları haberimizde.

KYK bursu ve öğrenim kredisi almaya hak kazananlar taahhütname nedir, nasıl yapılır, burs ve kredi onayı e-Devlet’ten mi yapılacak gibi soruların yanıtlarını arıyor. KYK burs sonuçlarının ardından kurumun resmi sitesinden, “KYK burs veya kredisi almaya hak kazanan öğrencilerin belirtilen tarihler arasında e-Devlet üzerinden burs/kredi onay işlemi ekranında yer alan “taahhütname onayı” yapmaları gerekmektedir.” açıklaması yapıldı.

KYK burs taahhütname onayı ne zaman?

Kurumunun resmi web sitesinde taahhütname onayı olarak şu açıklama yapıldı: Burs/kredi kazanan öğrencilerin bu haktan yararlanabilmesi için 18 Kasım 2018 saat 23.59’a kadar e-Devlet üzerinden taahhütnameyi mutlaka onaylaması gerekiyor. (Taahhütname onayı e-Devlet mobil uygulamasından yapılamamaktadır.) Taahhütnamesini onaylamayan öğrencilere ödeme yapılmayacak. Taahhütname onaylamayan öğrenciler (normal öğrenim süresi içerisinde olmak kaydıyla) bir sonraki eğitim öğretim yılında burs/kredi için tekrar başvurabilecek.

e-Devlet KYK burs taahhütname onayı nasıl yapılır?

Sonuç ekranında tahsis edilen burs/kredi imkânından faydalanmak için e-devlet üzerinden taahhütname onayı yapılması zorunludur. Burs/kredi kazanan öğrencilerin bu haktan yararlanabilmesi için 18 Kasım 2018 saat 23.59’a kadar e-Devlet üzerinden taahhütnameyi mutlaka onaylaması gerekiyor. (Taahhütname onayı e-Devlet mobil uygulamasından yapılamamaktadır.) e-Devlet KYK burs/kredi onay hizmetini kullanmak için ilk olarak e-Devlet sistemine giriş yapılması gerekiyor. Giriş işleminin ardından "Kim hakkında işlem yapılacak?" seçeneğine "Kendi hakkımda işlem yapmak istiyorum." veya "Velisi olduğum bir öğrenci hakkında işlem yapmak istiyorum." şeklinde yanıt verilmesi gerekiyor. Ardından kazanılan burs/kredi için taahhütname onayı ekranından onay verilmeli.

Öğrencilerin karşısına çıkan taahhütname ekranında öğrencilere burs/kredinin hangi durumlarda kesileceği, kredi geri ödemesinin ne zaman ve ne şekilde yapılacağı gibi öğrencinin sorumluluğunda olan önemli bilgiler yer almaktadır. Bu nedenle öğrencilerin onay vermeden önce bu metni dikkatli bir şekilde okuması gerekiyor. Yapılan onay işleminin ardından başka bir işleme gerek kalmayacak ve öğrenciler ödeme gününde KYK burs/kredi ödemelerini alabilecekler.

KYK burs ve kredi ücreti nedir 2019?

Burs/kredi Ocak 2018’den bu yana lisans öğrencilerine aylık 470, yüksek lisans öğrencilerine 940, doktora öğrencilerine de 1410 lira olarak ödeniyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz ay Yükseköğretim Akademik Yıl Açılış Töreni'nde öğrencilere müjdeyi vermiş ve burs/kredi miktarını önümüzdeki yıl itibarıyla lisansta 500, yüksek lisansta 1000, doktorada da 1500 liraya yükseltme kararı aldıklarını açıklamıştı. Zamlı burs/krediler Ocak 2019 yılından itibaren ödenmeye başlanacak.

KYK BURS TAAHHÜTNAMESİ ONAYI İÇİN TIKLAYIN!

 

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar