Devlet Bahçeli’nin yüzündeki morluğun nedeni ne?

Grup toplantısında konuşan MHP lideri Devlet Bahçeli’nin yüzündeki morluğun nedeni merak edildi. Devlet Bahçeli’nin yüzündeki morluğun nedeni ne?

Devlet Bahçeli’nin yüzündeki morluğun nedeni ne?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:57
2 Ekim 2018 Salı 11:35

MHP grup toplantısında konuşma yapan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin yanağındaki morluk konuşmasına damga vurdu. Başkanı Devlet Bahçeli, yeni döneme ilişkin önemli mesajlar verdi ama herkesin gözü ise sol yanağındaki izdeydi.

Devlet Bahçeli’nin yüzündeki morluğun nedeni ne?

Bahçeli yeni döneme ilişkin mesajlarını aktarırken herkesin gözü yüzündeki izdeydi. 70 yaşındaki Devlet Bahçeli'nin sol yanağında yer alan izin sebebi merak konusu oldu. Hafif bir pansuman olarak görülen yaraya ilişkin, parti sözcüleri bir açıklama yapmazken, grup toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlama geleneğini sürdüren Bahçeli'nin bir açıklama yapması bekleniyor.

Devlet Bahçeli kimdir?

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Osmaniye'nin soylu ailelerinden Türkmen ailesinden Fettahoğulları'nın bir mensubudur. Parti ve ocaklar içinde ''Devlet Hoca, Devlet Bey, Türkmen Beyi'' diye hitap edilen Devlet Bahçeli, siyaset adamlığının yanında akademisyenlik kimliğine de sahiptir. 1997 senesinde MHP'nin kurucusu ve Genel Başkanı Alparslan Türkeş'in vefatının ardından yapılan kurultayda MHP Liderliğine seçilmiş olan Dr.Devlet Bahçeli, ilk girdiği seçimlerde yüzde 18'e yakın bir oy almış ve seçimleri Bülent Ecevit'in liderliğini yaptığı DSP'nin ardından ikinci sırada tamamlamıştır.Devlet Bahçeli 1948 yılında Osmaniye'nin Bahçe ilçesindedoğdu. Fettahoğulları olarak bilinen geniş ve köklü bir aileye üye olan MHP Lideri Devlet Bahçeli, ailenin 4 çocuğundan biriydi. Dr. Devlet Bahçeli'nin babasının ilk evliğinden olan 2 üvey kardeşi vardır.

Dr. Devlet Bahçeli, ilk öğrenimini memleketi Osmaniye'de 7 Ocak ilkokulunda üstün dereceyle tamamladı.Dr. Devlet Bahçeli, 1967 yılında Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi'ni yeni adıyla Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'ni kazandı ve dış ticaret okumaya başladı. Bahçeli, Gazi Üniversitesi öğrenciliği yıllarında Cumhuriyetçi Köylü Millet Partisi'nin genel başkanı Alparslan Türkeş'in seminerlerine gitmeye başladı.Devlet Bahçeli, Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde iktisat doktorası yaptı ve aynı üniversitenin İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Politikasında Ana Bilim Dalı'nda 1987 yılına kadar öğretim üyeliği görevini sürdürdü. Dr. Devlet Bahçeli yine bu süre içerisinde Türkiye ve Dünya Ekonomisi, Türk Tarihi ve Dış Politika konularıyla ilgilendi ve bu alanlarda çalışmalar yaptı.Nisan 1987 tarihinde üniversitesindeki öğretim üyeliği görevinden istifa eden Dr. Devlet Bahçeli, 19 Nisan 1987 tarihinde yapılan MÇP (Milliyetçi Çalışma Partisi) Büyük Kurultayında parti yönetimine seçildi ve Genel Sekreterlik görevine getirildi.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar