Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü kimdir?

Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü kimdir? İstifa haberleri doğru mu? Detaylar haberimizde.

Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü kimdir?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:48
30 Ocak 2018 Salı 10:29

Son dakika alınan bilgiye göre adı FETÖ davalarıyla anılan Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü istifa mı ediyor? Muzaffer Külcü kimdir? İstifa haberleri doğru mu? Gelişmeler haberimizde..

Muzaffer Külcü neden isrifa ediyor?

AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ‘metal yorgunluk var’ açıklamasının ardından İstanbul, Niğde, Düzce, Bursa ve Ankara belediye başkanlarının istifalarını istemişti. İstifaya zorlananlar kervanına, iddiaya göre yeni bir isim daha eklendi.

İstanbul, Ankara, Bursa gibi büyükşehir belediye başkanlarının istifası sonrası bir belediye başkanının daha istifası gündeme geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Çorum Belediye Başkan'ı Muzaffer Külcü’nün istifasını istediği iddia ediliyor. AK Partili bir belediye başkanı daha görevden alınıyor. İsmi çeşitli yolsuzluklar ve FETÖ davalarıyla anılan Çorum’un AK Partili Belediye Başkan'ı Muzaffer Külcü’nün istifasının istendiği iddia edildi.

Muzaffer Külcü kimdir?

Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, 1971 yılında Çorum’da doğdu. İlkokulu Bayat Köyü'nde, orta ve lise eğitimini ise İmam Hatip Lisesi'nde tamamladı. Lise yıllarından itibaren aktif olarak çeşitli sivil toplum örgütlerinde başkanlık ve yöneticilik yaptı. 1991-1992 yılında Samsun 19 Mayıs Üniversitesi İşletme Bölümünde okurken, Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni kazandı.

Hukuk fakültesini bitirdikten sonra, bir süre Çorum Barosuna bağlı olarak serbest avukatlık yapan Muzaffer Külcü, AK Parti Genel Başkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından 28 Eylül 2001 tarihinde AK Parti’nin Çorum Kurucu İl Başkanı olarak görevlendirildi. 3 Kasım 2002’de yapılan seçimlerde Çorum Milletvekili olarak parlamentoya girdi.

22. Dönem Parlementosunda Türkiye’nin en genç milletvekilleri arasında yer alan Külcü, Milletvekilliği görevinin ardından 2007 yılında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı bünyesinde Bakanlık Müşaviri ve Eti Maden İşletmeleri Yönetim Kurulu üyeliği yaptı. 29 Mart 2009 Yerel Seçimlerinde Çorum Belediye Başkanı olan Muzaffer Külcü evli ve 3 çocuk babasıdır.

29 Ocak 2018 tarihinde Cumhurbaşkan'ı ile görüşme

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan önceki gün Vali Necmeddin Kılıç ile Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ile ayrı ayrı birer görüşme yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 16 Nisan referandumunun ardından 9 ay sonra partisinin il kongresine katılmak üzere geldiği Çorum’da büyük bir coşkuyla ağırlandı. Gerek Atatürk Spor Salonu’nun dışında halka seslenirken, gerekse kongrenin yapıldığı salon içinde büyük bir ilgi gören Cumhurbaşkanı Erdoğan, kongredeki konuşmasından sonra ise Vali Necmeddin Kılıç ve Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’yü ayrı ayrı kabul etti. Basına kapalı gerçekleşen kabulde Cumhurbaşkanı Erdoğan ilimizde yürütülen çalışmalar hakkında bilgi alırken, Kılıç ve Külcü’ye de çalışmalarında başarılar dileyerek günün anısına birer hediye sundu.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar