Çocuk Oyunu film serisiyle tanınan oyuncak bebeğin ismi nedir?

Çocuk Oyunu film serisiyle tanınan oyuncak bebeğin ismi nedir? Hadi sorusunun cevabı haberimizde..

Çocuk Oyunu film serisiyle tanınan oyuncak bebeğin ismi nedir?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:57
25 Eylül 2018 Salı 15:55

Hadi Bilgi Yarışmasının 25 Eylül 2018 Salı akşamı 20.30'daki sorunun cevabını haberimizde derledik.  Son zamanların en çok takip edilen bilgi yarışmasının bugünkü sorusu yayınlandı. 

hadioynaliveHadi Film Gecesi'yle 20:30'da!
Korku filmlerini sever misiniz? Yoksa hiç bana göre değil diyenlerden misiniz? Her iki tarafın da işine yarayacak bir ipucu geliyor. ''Çocuk Oyunu'' film serisiyle tanınan oyuncak bebeğin ismini biliyor muyuz? Siz yine de bakmayın öyle sevimli durduğuna..

Çocuk Oyunu film serisiyle tanınan oyuncak bebeğin ismi nedir?

Çocuk Oyunu film serisiyle tanınan oyuncak bebeğin adı bir bilgi yarışmasıyla gündeme geldi. 1988 yapımı olan bu film, insan bedenindeki ruhunu oyuncak bir bebeğe aktarmış bir seri katilin öyküsün anlatıyor.  Çocuk Oyunu serisinin kurgusal baş karakteri Chucky ya da Charles Lee Ray’dır. Chucky insan bedenindeki ruhunu oyuncak bir bebeğe aktarmış bir seri katildir. Chucky, popüler kültürde en çok bilinen Freddy Krueger, Jason Voorhees, Hayalet Surat ve Michael Myers gibi korku karakterlerinden biri hâline gelmiştir. 1999'da Chucky, Chucky'nin Gelini filmiyle En İyi Kötü Karakter MTV Film Ödülüne aday gösterilmiştir.

Chucky'nin insan formu Charles Lee Ray; beyaz tenli, saçları omzuna gelen, mavi gözlü bir adamdır. Oyuncak formuna girince kırmızı saçlara, çillere ve mavi gözlere sahip olur. O renkli çizgili gömlek, kırmızı ayakkabı ve üzerinde Good Guys yazan mavi bir tulum giyer. İlk 3 filmde ve 6. filmde bu şekilde görünür. Serinin 4. filminde (Chucky'nin Gelini) yüzünde onun meşhur dikiş izleri ve kanlı gözü ortaya çıkar. Serinin 6. filminde (Chucky'nin Laneti) yine normal görünür. Çünkü dikiş izlerini kauçukla örtmüştür. Filmde Barb kauçukları fark edip onları Chucky'nin yüzünden çıkarınca tekrar korkunç yüzü ortaya çıkar.

Hadi yarışmasının bu akşamki ödülü ne kadar?

Bu akşam 20.30’da yapılacak Hadi yarışmasında para ödülü 6 bin TL olarak açıklandı.

Görünce korkacağınız çocuk karakterler

Grady Kız Kardeşler (Cinnet)

Stephen King’in aynı isimli romanından usta yönetmen Stanley Kubrick tarafından beyazperdeye uyarlanan filmde Grady kız kardeşler 35 yıldır korkutmaya devam ediyor. Sinema dünyası çocukların bu ürkütücü tarafını ele alarak birçok yapım sundu. Avusturyalı film yönetmeni Michael Haneke'nin bu konu ile ilgili "Ben çocukların masum olduğuna inanmıyorum. aslında kimse buna cidden inanmıyor. Oyun parklarına gidin ve kum havuzunda oynayan çocukları izleyin! "Tatlı çocuk", ailelerin arzuladığı romantik bir kavramdan öte bir şey değil" şeklinde bir yorumu dahi var.

Samara (Halka)

Rivayete göre, insanların seyrettiği bir kaset, bu insanların yedi gün sonra ölümüne sebebiyet vermektedir. Denilen odur ki, dört genç, sırf bu kasetleri izledikleri için şüpheli bir biçimde ölmüşlerdir. Siyah uzun saçlarıyla akıl hastası kız Samara Morgan’ı oynayan Daveigh Chase uzun süre rüyalarımıza girmeyi başarmıştı.

Sinema dünyası çocukların bu ürkütücü tarafını ele alarak birçok yapım sundu. Avusturyalı film yönetmeni Michael Haneke'nin bu konu ile ilgili "Ben çocukların masum olduğuna inanmıyorum. aslında kimse buna cidden inanmıyor. Oyun parklarına gidin ve kum havuzunda oynayan çocukları izleyin! "Tatlı çocuk", ailelerin arzuladığı romantik bir kavramdan öte bir şey değil" şeklinde bir yorumu dahi var.

Gage Creed (Hayvan Mezarlığı)

"Bazen ölüm daha iyidir..." sözünü bize farklı bir açıdan gösteren filmde Gage Creed ürkütücü çocuk karakterler arasında üst sıralarda yer alır. Avusturyalı film yönetmeni Michael Haneke'nin bu konu ile ilgili "Ben çocukların masum olduğuna inanmıyorum. aslında kimse buna cidden inanmıyor. Oyun parklarına gidin ve kum havuzunda oynayan çocukları izleyin! "Tatlı çocuk", ailelerin arzuladığı romantik bir kavramdan öte bir şey değil" şeklinde bir yorumu dahi var.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar