Birleşik Arap Emirlikleri(BAE) pasaportunun özellikleri nedir?

Dünyanın en güçlü pasaportu kabul edilen Birleşik Arap Emirlikleri(BAE) pasaportunun özellikleri nedir?

Birleşik Arap Emirlikleri(BAE) pasaportunun özellikleri nedir?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:59
3 Aralık 2018 Pazartesi 14:09

Passport Index’in hazırlamış olduğu sıralamaya göre dünyanın en güçlü pasaportları arasında Birleşik Arap Emirlikleri(BAE) pasaportu yer alıyor. Peki ya dünyanın en güçlü pasaportu olan Birleşik Arap Emirlikleri(BAE) pasaportunun özellikleri neler? Detaylar haberimizde.

Ülkelerdeki pasaportların güçlerini karşılaştıran Passport Index sitesi, bu yıl en güçlü pasaporta sahip ülkenin Birleşik Arap Emirlikleri(BAE) olduğunu açıkladı. BAE, Aralık 2016'daki pasaport gücü sıralamasında 27. sıradaydı, ekim ayı sonunda da 4. sıraya yükselmişti.

Birleşik Arap Emirlikleri(BAE) pasaportunun özellikleri

Birleşik Arap Emirlikleri hükümetinin vatandaşlarına yurtdışı seyahatleri için verdiği belgedir. BAE vatandaşlarının GCC (Körfez Arap Ülkelerinin İşbirliği Konseyi) üye devletlerine girebilmeleri için vize almalarına gerek yoktur. BAE vatandaşları bu ülkelerde işe girmek hakkına da sahiptir. Benzer şekilde diğer Körfez ülkeleri vatandaşlarının da Birleşik Arap Emirlikleri'ne girmesi için vize almasına gerek yoktur. BAE vatandaşlarının Arap Birliği'nin birçok üye devletlerine vizesiz girebilmektedir. BAE pasaportuna sahip bir kişi vize olmadan, 84'ü listedeki, 167 ülkeye seyahat edebiliyor.

BAE Vize İşlemleri

Birleşik Arap Emirlikleri’ne (BAE) kısa süreli seyahatler için vize müracaatları, konsolosluk vize başvuru işlemleri için yetkilendirilmiş başvuru merkezleri ile akredite edilmiş turizm seyahat acentaları aracılığıyla kabul edilmektedir. Birleşik Arap Emirlikleri Devleti (BAE), T.C. Umuma Mahsus (Bordo) Pasaport hamili kişileri vize prosedürüne tabi tutmaktadır. Birleşik Arap Emirlikleri'ne (BAE) seyahat edecek Türk vatandaşlarının, bu ülkeye seyahatleri öncesinde Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Konsolosluğu temsilciliklerine vize başvurusunda bulunmaları gerekir.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar