Bedelli askerlik yaş ve ücretleri belli oldu mu?

Bedelli askerlik yaş ve ücretleri belli oldu mu? Sorusu son çıkan kulis bilgilerinin ardından merak konusu oldu. Bedelli askerlik yaş ve ücretleri belli oldu mu? Sorusunun yanıtını sizler için derledik.

Bedelli askerlik yaş ve ücretleri belli oldu mu?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:54
16 Temmuz 2018 Pazartesi 16:38

Bedelli askerlik yaş ve ücretleri belli oldu mu? Sorusu 24 Haziran seçimlerini ardından gerçekleştirileceği söylenen bedelli askerlikle ilgili son çıkan kulis bilgileri sonrası merak konusu oldu. Bedelli askerlik yaş ve ücretleri belli oldu mu? Sorusunun yanıtına haberimizden ulaşabilirsiniz. Askerlik çağına gelmiş milyonlarca kişinin gözü kulağı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde. Yaş ve ücret ile ilgili ilgili çalışma devam ediyor. İşte Bedelli askerlik yaş ve ücretleri belli oldu mu? Sorusunun yanıtı.

Bedelli askerlik şartları

Askerlik çağına gelmiş milyonlarca kişinin merakla ve heyecanla beklediği bedelli askerlik yavaş yavaş netleşmeye başladı. Bedelli askerlik için fiyat ve yaş olayı en çok merak edilen konuların başında geliyor.

24 Haziran seçimlerinden sonra kulisleri en çok meşgul eden bedelli askerlik ile ilgili son dakika gelişmesi az önce yaşandı. Yapılan görüşmeler sonucunda bedelli askerlik ile ilgili yaş ve ücret belirlendi.

"Askerlik çağına gelmiş milyonlarca kişinin gözü kulağı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeydi. Yaş ve ücret ile ilgili ilgili çalışma görüşmeleri az önce sona erdi. Edindiğimiz bilgiye göre 27 yaş ve 20 bin lira kriteri belirlendi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ekim ayını işaret etmişti ancak 'Bir kararname ile kökten halledilebilir' mesajını vermişti.

Bedelli ile ilgili kriter önemli. Yaklaşık 6 milyon kişi askerlik sorunuyla boğuşuyor. Bu rakam her yıl hızla büyüyor. Eğer 25 yaş kriteri belirlenirse, 6 milyon kişiden yüzde 93'ü bedelli askerlikten faydalanabilecek. 15 bin lira belirlenirse, 6 milyarlık bir gelir elde edilecek.

Hükümetten bedelli askerlik ve OHAL açıklaması

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan bedelli askerlik sorusuna "Ekim gibi gündeme gelecek, hiçbir düzenleme yok şu anda" şeklinde cevap verdi.

Çalışmalar titiz şekilde devam ediyor. Öne çıkan kriter 27 yaş, 20 bin lira."

AK Parti Grup Başkan Vekili Bülent Turan bedelli askerlik sorusuna "Ekim gibi gündeme gelecek, hiçbir düzenleme yok şu anda" şeklinde yanıt verdi.

"OHAL 18 Temmuz itibariyle Türkiye'nin gündeminden kalkacak"

OHAL hakkında açıklamalarda bulunan AK Parti Grup Başkan Vekili Bülent Turan, "18 Temmuz itibariyle OHAL nihayete eriyor. Bir daha Allah millete böyle olaylar göstermesin ki mecbur kalmayalım. Biz OHAL taleplisi değildik. İstiyoruz ki OHAL'deki terörle mücadelemiz aynı kararlılıkla devam etsin. Bu ülke kıymetli bir ülke. Değişik güçlerin ülkemizde hep gözü olacak. İstiyoruz ki mücadelemiz devam etsin. OHAL 18 Temmuz itibariyle Türkiye'nin gündeminden kalkacak. Bir kanun teklifi hazırladık. Bunu CHP, MHP, İYİ Parti'ye götürerek onların da kanaatlerini aldık. Daha Meclis'e götürmeden tüm partilere götürerek iyi niyetimizi ortaya koyduk. Bu akşam Meclis'e vermeyi planlıyoruz. Bu kanun bir an önce yasalaşmasını istiyoruz. Az sonra Meclis'e takdim edeceğiz yasal süreç başlamış olacak. Kanun 28 maddeden oluşuyor."şeklinde konuştu.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar