ATA AÖF final sınavı sonuçları 2018.. AÖF kayıt yenileme tarihleri ve harç ücretleri

Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi (AÖF) sınav sonuçları açıklandı. İşte ikinci dönem ders kayıtları ve harç ücretleri..

ATA AÖF final sınavı sonuçları 2018.. AÖF kayıt yenileme tarihleri ve harç ücretleri
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:48
29 Ocak 2018 Pazartesi 13:46

ATA AÖF öğrencilerinin merak eetiği sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından ikinci dönem ders kayır tarihleri ve harç ücretleri merak edilmeye başlandı. Peki ya sınav sonuçlarını öğrenen öğrencilerin neler yapması gerekiyor. İşte ATA AÖF hakkında detaylı bilgiler..

Öğrenciler günlerdir ATA AÖF final sonuçlarını bekliyordu ve sonunda müjdeki haber geldi. Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi öğrencilerinin geçtiğimiz haftalarda girdikleri ATA AÖF sonuçları açıklandı. ATA AÖF sonuçları kısa süre önce “http://www.ataaof.edu.tr” adresinden öğrencilerin erişimine açıldı. Sonuçları öğrenmek için aşağıdaki linke tıklayınız.

ATA AÖF FİNAL SONUÇLARI SORGULAMA

ATA AÖF final sonuçlarınızı aşağıdaki link üzerinden kontrol edebilirsiniz. Sorgulama ekranına giriş yapmak için gerekli panel giriş şifreniz ve kullanıcı adınızı girmeniz gerekmektedir.

ATA AÖF Sınavına İtiraz Nasıl Yapılır?

ATA-AÖF sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından, daha önce soru cevaplara göre afaki puan hesaplaması yapan ve açıklanan sonuçlarda yanlışlık olduğunu düşünen adaylar, itiraz için müracaatta bulunabilecek.Sınav sonuçlarına itiraz, Dekanlığa yazılı olarak sınav sonuçlarının ilanını izleyen beş iş günü içerisinde yapılabilecek. İtirazlar, Dekanlıkça incelenip sonuçlandırıldıktan sonra ilgili öğrenciye bildirilecek.Sınav sonuçlarında maddi hataların düzeltilmesi dışında herhangi bir değişiklik yapılmayacak ve cevap kağıdı öğrenciye verilmeyecek.

ATA AÖF Kayıt Yenileme Ne Zaman Başlıyor?

ATA AÖF Ara Sınavlar (Vize) 2-3 Aralık 2017 tarihleri arasında yapıldı. Yarıyıl Sonu Sınavı (Final) 20-21 Ocak 2018 tarihleri arasında, Bütünleme Sınavı 24-25 Şubat 2018 tarihleri arasında yapılacak.

Bahar Yarıyılı ders kayıtları 29 Ocak - 4 Şubat 2018 tarihleri arasında, ders kayıtları (mazeretli) 5-11 Şubat 2018 tarihleri arasında, eğitim-öğretim (dersler) 5-11 Şubat 2018 tarihleri arasında yapılacak.

ATA AÖF Bahar Yarıyılı Ara Sınavları (Vize) 24-25 Mart 2018 tarihleri arasında, Yarıyıl Sonu Sınavı (Final) 12-13 Mayıs 2018 tarihleri arasında, Bütünleme Sınavı 9-10 Haziran 2018 tarihleri arasında, Mezuniyet Üç Ders Sınavı ise 29 Temmuz 2018 tarihinde yapılacak.

Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi (ATA AÖF) ders kayıtları başladı. Açıköğretim Fakültesi tarafından internet adresinden yayınlanan duyuruda ara sınıflar için ders kayıtlarının başladığı ifade edildi. Ders kayıtlarının yanı sıra 3 ders sınavı için ders kaydı ve ders muafiyeti başvuruları da başladı. ATA AÖF ders kaydı hakkında detaylar haberimizde yer alıyor. Yayınlanan duyuruda, bu yıl ilk kez ATA AÖF’e kayıt yaptıran öğrencilerin ders kaydı yapmalarına gerek olmadığı belirtildi.Bu öğrencilerin güz ve bahar dönemi ders kayıtları, materyal ücretini ödedikten sonra otomatik olarak yapılacak.

Ara sınıf öğrencilerinden, daha önce herhangi bir dersten başarısız olan (FF alan) öğrencilerin bu derslerden kayıtları da otomatik olarak yapılacak. Diğer dersleri öğrenciler kendileri seçecek. Materyal ücretini yatırdığı halde ders kaydı yapmayan öğrencilerin ders kaydı ise 30 krediye kadar ATA AÖF tarafından yapılacak. ATA AÖF ders kaydı nasıl yapılır?Ara sınıf öğrencileri, öncelikle Öğrenci Bilgi Sistemi’ne (OBS) giriş yapacak. OBS’ye T.C. kimlik numarası ve şifre ile giriş yapıldıktan sonra, sırasıyla “öğrenim” ve “ders alma” bağlantıları tıklanacak. Açılan sayfada sınav merkezi tercihi yapıldıktan sonra ders seçimine geçilecek. Daha önceki dönemlerden kalan dersleri sistem otomatik olarak eklerken, diğer dersleri öğrenci seçecek ve onaya gönderecek.

ATA AÖF Ders Kaydı Nasıl Yapılır?

Ara sınıf öğrencileri, öncelikle Öğrenci Bilgi Sistemi’ne (OBS) giriş yapacak. OBS’ye T.C. kimlik numarası ve şifre ile giriş yapıldıktan sonra, sırasıyla “öğrenim” ve “ders alma” bağlantıları tıklanacak. Açılan sayfada sınav merkezi tercihi yapıldıktan sonra ders seçimine geçilecek. Daha önceki dönemlerden kalan dersleri sistem otomatik olarak eklerken, diğer dersleri öğrenci seçecek ve onaya gönderecek.

ATA AÖF Puan Hesaplama Nasıl Yapılır?

Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesinde okuyan öğrencilerin merak ettiği sorulardan bir tanesi ders geçme sisteminin nasıl uygulandığı ile ilgili.

Ders Başarı Notunun Hesaplanmasında:

a) Blok uygulama dersleri hariç, diğer derslerde ara sınavların yüz yüze yapılması halinde ders başarı notuna ara sınav puanının katkısı %30, yarıyıl/yılsonu/bütünleme sınav puanının katkısı %70’tir.

b) Ara sınavların çevrimiçi (online) olarak yapılması halinde ders başarı notuna ara sınav puanının katkısı %20, yarıyıl/yılsonu/bütünleme sınav puanının katkısı %80’dir.

c) Blok uygulama derslerinden uygulama sonucunda alınan puan ara sınav puanı, teorik sınav sonunda alınan puan ise yarıyıl sonu sınav puanı olarak değerlendirilir. Başarı notu hesaplamasında ara sınav puanının katkısı %60, yarıyıl sonu sınav puanının katkısı %40 olarak alınır. Blok uygulama derslerinde bütünleme sınavı yapılmaz.

Ağırlıklı Genel Not Ortalaması

Ağırlıklı genel not ortalaması (AGNO); öğrencinin öğrenimine başladığı andan itibaren, tamamlamış olduğu yarıyıl/yıl da dâhil olmak üzere, o güne kadar kayıt yaptırdığı her dersin kredi değeri ile o dersin başarı notuna aşağıdaki tabloda karşılık gelen ağırlık katsayısının çarpılması ve bu çarpımların toplanmasından elde edilen sayının, toplam kredi değerine bölünmesi ile hesaplanır. Bölme sonucu, virgülden sonra iki hane olacak şekilde yuvarlatılır.

ATA AÖF Harç Ücretleri:

Program Adı Materyal Ücreti Ödeme Türü

Lisans

Halkla İlişkiler ve Tanıtım 290 TL Dönemlik
İşletme 290 TL Dönemlik
Sosyoloji 290 TL Dönemlik
Sosyal Hizmet 900 TL Dönemlik

Önlisans

Acil Durum ve Afet Yönetimi 290 TL Dönemlik
Adalet 290 TL Dönemlik
Bankacılık ve Sigortacılık 290 TL Dönemlik
Bilgi Yönetimi 290 TL Dönemlik
Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı 290 TL Dönemlik
Çağrı Merkezi Hizmetleri 290 TL Dönemlik
Çocuk Gelişimi 290 TL Dönemlik
Dış Ticaret 290 TL Dönemlik
Emlak ve Emlak Yönetimi 290 TL Dönemlik
Halkla İlişkiler ve Tanıtım 290 TL Dönemlik
İlahiyat 290 TL Dönemlik
İş Sağlığı ve Güvenliği 290 TL Dönemlik
İşletme Yönetimi 290 TL Dönemlik
Lojistik 290 TL Dönemlik
Özel Güvenlik ve Koruma 290 TL Dönemlik
Reklamcılık 290 TL Dönemlik
Sağlık Kurumları İşletmeciliği 290 TL Dönemlik
Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği 290 TL Dönemlik
Sosyal Hizmet 290 TL Dönemlik
Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik 290 TL Dönemlik
Turizm ve Otel İşletmeciliği 290 TL Dönemlik
Turizm ve Seyahat Hizmetleri 290 TL Dönemlik
Yerel Yönetimler 290 TL Dönemlik

Sağlık alanında lisans tamamlama

Sosyal Hizmet 914.5 TL Dönemlik
Acil Durum ve Afet Yönetimi 714.5 TL Dönemlik
Sağlık Yönetimi 714.5 TL Dönemlik

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar