Adil kullanım kotası ne zaman kalkıyor? Adil kullanım kotası sorgulama

Ulaştırma Bakanı'ndan adil kullanım kotası açıklamasının ardından adil kullanım kotası kalkıyor mu? Soruları araştırılmaya başladı. dil kullanım kotası nedir, kalkıyor mu? Adil kullanım kotası sorgulama detayları haberimizde..

Adil kullanım kotası ne zaman kalkıyor? Adil kullanım kotası sorgulama
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:58
5 Kasım 2018 Pazartesi 13:51

Ulaştırma Bakanı'ndan adil kullanım kotası açıklaması internet kullanıcılarını sevindirdi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan adil kullanım kotasının kaldırılacağını açıkladı. Peki ya adil kullanım kotası nedir, ne zaman kalkıyor? Detaylar azonceoldu.com’da!

Adil kullanım kotası ne zaman kalkıyor?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan'dan internet kullanıcılarını sevindiren bir açıklama geldi. Cahit Turhan, internet kullanımında uygulanan adil kullanım kotası ile ilgili olarak, "2019 yılında kaldırılacak" dedi.

Adil kullanım kotası nedir?

Adil kullanım kotası, internet kullanıcılarının internet kullanımı esnasında yoğun veri trafiğinden etkilenmemesi için ve oluşabilecek teknik problemleri engellemek amacıyla uygulanan planlanmış uygulamalar bütünüdür. Adil kullanım kotası dahilinde, kullanıcılar belirli bir limite kadar indirme işlemi uygulayabilir. İzin verilen limitleri dolduğunda ise internet hızında düşüş yaşanır. Örneğin standart olarak 20 mbps hız ile internet kullanan bir kullanıcı, kendi hizmetinde izin verilen 10 GB'lık veri indirme limitini aştığında internet hızı 3 mbps'a düşürülür ve bir sonraki sıfırlanma süresine kadar 3 mbps hız kullanır.

Adil kullanım kotası (AKK) nasıl öğrenilir?

TTNET

ADSL Internet paketlerine ait kapasite bilgilerini öğrenmek için burada verdiğimiz linki kullanabilirsiniz. Tıkla  (Kullanıcı adı başında sıfır olmadan telefon numaranız, şifre ise 123456’dır) Eğer kurumsal bir firma iseniz modem arayüzünde kullanıcı adınız yazılıdır. Burada kullanıcı adını bulup şifre kısmına 123456 yazın

Superonline

Kurumsal Online İşlem Merkezi ana menüsünde yer alan Kullanım Detayları altındaki ADSL/Fiber İnternet Bilgileri başlığından kullanılan internet hizmetinizin kullanım bilgilerine ulaşabilirsiniz.

Cep Telefonları İçin Adil Kullanım Kotası (AKK) Nasıl Öğrenme

Avea (Yeni Adı Turk Telekom)

Faturalı hat sahibi iseniz; KULLAN yazıp 5555’e SMS göndererek İnternet Paketleri’nden kullandığınız miktarı sorgulayabilirsiniz.  Faturasız hat sahibi iseniz; KALAN yazıp 5555’e SMS göndererek İnternet Paketleri’nde kalan miktarı sorgulayabilirsiniz.

Turkcell

Turkcell.com.tr üst menüde yer alan “Hesabım” sayfasına Turkcell şifrenizle giriş yapın. Açılan sayfada sol tarafta bulunan “Hat Özetim” bölümünden paketinizdeki kalan kullanımınızı görebilirsiniz. Ayrıca KALAN yazıp 2200’a SMS göndererek, telefonunuzdan *100#’yi tuşlayarak veya 0532 757 2222’yi arayarak kalan bilgilerinizi öğrenebilirsiniz. Kalan kullanımınızı hemen öğrenmek için tıklayın.

Vodafone

Hesabınızda bulunan bakiye bilginize aşağıdaki yöntemlerle ulaşabilirsiniz. 7501’i arayarak mesajınıza BAKIYE yazıp 7501’e mesaj göndererek *123# yazıp arama tuşuna basarak USSD ile öğrenebilirsiniz.

 

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar