Yılmaz Vural: Ben incelenmesi gereken sosyal bir olayım

Teknik Direktör Yılmaz Vural spor gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu. Vural kendisi için, "Ben incelenmesi gereken sosyal bir olayım" ifadesini kullandı.

Yılmaz Vural: Ben incelenmesi gereken sosyal bir olayım
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:44
19 Ekim 2017 Perşembe 19:45

Tecrübeli teknik adam Yılmaz Vural, Habertürk'e verdiği röportajda Video Hakem ve yabancı kuralına da dahil birçok konuda açıklamada bulundu. 

İşte Yılmaz Vural'ın açıklamaları:

'' FENERBAHÇE, GALATASARAY GİBİ OYNADI''

''Fenerbahçe geçtiğimiz hafta çok iyi oynadı. İlk devrede oynadığı oyun bire bir Galatasaray'ın oynadığı oyuna benziyordu. Ben de stadyumdaydım. Coşkulu ve dikine oynayan kısa sürede 3 tane gol attılar. Bu oyunun karşılığını gollerle aldılar. Galatasaray da benzer oyun sergiliyor ama hala sorunlar yaşadığı dönemler var.

Tribünlerde herkes mutluydu. Ozan Tufan'daki değişimi tribünden de herkes konuşuyordu. Topal ve Josef'ten birinin oynama gerekliliğini herkes gördü. Takımdan memnun bir seyirci vardı. Uzun süredir Kadıköy'de böyle mutlu bir seyirci görmemiştim.''

 "ÜLKEDE TEKNİK DİREKTÖRE DE EĞİTİM VERİLMİYOR"

''Yabancı hoca ve futbolcuya hep karşı oldum. 40 küsür sene Almanya'da yaşamama rağmen bu düşüncem hep böyleydi. Ülkede futbol denen bir olgu vardı ama bunun içini çok boşalttılar. Oyuncu yetiştiremiyoruz. Bunu yapmak isteyen Altınordu var. 7-18 yaşında 20 milyona yakın çocuk var. Dinamizm ortada, para var, stadyum var. Her şey var ama sizce ne eksik? Başarı...  Avrupa'nın en modern stadyumları bu ülkede. Stadyum yapmayı bilmiyoruz. Güzel stadyumlar var ama eksikleri var. Her şeye rağmen en yeni stadyumlar ve tesisler bizde. Neden Avrupa'nın 5 büyük ligiyle yarışamıyoruz? Oyuncuya eğitime vermezsen oyuncudan ne bekleyeceksin? Her şeyi geçtim ülkede teknik direktörlere de eğitim verilmiyor.

 

''BEN İNCELENMESİ GEREKEN BİR SOSYAL OLAYIM''

''Beni boşverin. Ben zaten başlı başına Yılmaz Vural olarak incelenmesi gereken sosyal bir olayım. Türkiye'nin beni incelemesi lazım. Kaçırdılar bizi. Yazık oldu. Benden daha farklı faydalanabilirdi. Kendimizi farklı ifade etmeye çalıştık ama olmadı. Yılmaz Vural, Türkiye gerçeğinin çok dışında bir şahıs.

''YABANCI SINIRI KESİNLİKLE SERBEST OLMALI''

''Bu konuşulması gereken bir konu. Bana sorarsanız yabancı konusu serbest bırakmalı. Neden 14 yabancı? 14 olunca ne oluyor? 6 yapıyorlar 8 yapıyorlar sonra 5'e düşüyorlar. Bu sayılar niye? Sayılar neden var? Varsa vardır yoksa yoktur. Serbest bırak kardeşim!

 

''CENK TOSUN SAYILARINI ARTTIRMAMIZ LAZIM''

''Beşiktaş Negredo gibi uluslararası bir oyuncuya sahip ama Cenk Tosun oynuyor. Bir oyuncu iyi olursa oynar. Cenk de bunun en iyi örneği. Zaten Cenk Tosun'lar çıkarmaya devam edersek Negredo'lara yılda 4 milyon Euro vermeyip kendi oyuncunu oynatacaksın. Bizim derdimiz bu olmalı. Cenk Tosun sayılarını arttırmamız lazım. İsmi Cenk ama onu biz yetiştirmedik. O da Almanya'da yetişmiş ve eğitimini almış. Türkiye kendi malını kendi üretmeli.

'' FATİH TERİM BAŞARAMADAN GİTTİ''

''Fatih Terim bu istenen yapılanmayı yapmak istedi ama başaramadan gitti. Onu başarı boyutu daha çok ilgilendirdi ama onu da başaramadı. Senin işin proje yapmak ama ikisini bir arada yürütemedi. Sonra imparatoru ne hale getirdik oldu.''

''VİDEO HAKEM OLMALI AMA HER KONUDA DEĞİL''

''Video Hakem olmalı fakat her konuda olmamalı. Ofsayt, kırmızı kart, gol olup olmadığı ve penaltı ile ilgili Video Hakem'den yardım alınabilir fakat her konuda ona danışalım diye bir şey olamaz. Diğer türlü sıkıntı olur. Çünkü oyun sürekli durur ve futbolun ahengi bozulur. Biz tempo arttırmaya çalışırken tempo düşer.''

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar