Yellow Friday nedir? Galatasaray taraftarı neden bu uygulamayı başlattı?

Galatasaray taraftarının başlattığı Yellow Friday nedir? Bu uygulama ile hangi ürünler indirime girdi?

Yellow Friday nedir? Galatasaray taraftarı neden bu uygulamayı başlattı?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:48
24 Ocak 2018 Çarşamba 13:30

Galatasaray taraftarı ünlü "Black Friday" çılgınlığından esinlenerek "Yellow Friday" adlı bir etkinlik geliştirdi.Yöneticilerin ve taraftarın sosyal medya üzerinden destek verdiği "Yellow Friday" nedir?

Yellow Friday Kimdir?

Galatasaray taraftarları “Black Friday” alışveriş etkinliğinden esinlenerek, Mustafa Cengiz'in başkanlığının şerefinde Yellow Friday etkinliği başlattı.

Taraftarlar ve yöneticilerin sosyal medyada destek verdiği Yellow Friday etkinliği için çok sayıda tweet atıldı.

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, sarı oy pusulası ile girdiği seçimde, kırmızı oy pusulası ile yarışan Dursun Özbek'i 80 oy farkla geçmiş ve seçim yarışını sarı oy pusulasının tarafı Mustafa Cengiz kazanmıştı.

Galatasaray taraftarları da bu seçim zaferi üzerine, mali olarak zor durumda bulunan takımlarına destek vermek amacıyla bu kampanyayı başlattı.
Galatasaray yönetiminin çağrısı üzerine taraftarlar Twitter'da Yellow Friday kampanyası başlattı. Buna göre taraftar GS Store'daki ürünlerin stoklarını boşaltmaya çalışacak.

Mustafa Cengiz'in başkanlık seçimlerinde sarı oy pusulasını kullanması bu kampanyaya sebep oldu. Maddi açıdan zor günler geçiren Galatasaray'da yeni başkan Mustafa Cengiz, taraftara çağrıda bulunarak GS Store'dan alışveriş yapılmasını istemişti. Taraftarlar ise bu isteğe olumlu tepki verdi ve sosyal medya platformlarından kampanyalara başladı. ABD'de devam eden Black Friday'den ilham alınarak yapılan kampanya ile ilgili vatandaşlarımız ise araştırmalarına devam ediyor. Galatasaray taraftarları da bu seçim zaferi üzerine, mali olarak zor durumda bulunan takımlarına destek vermek amacıyla bu kampanyayı başlattı.

GS Store'daki stokları bitirmek ve mali açıdan zor günler geçiren kulübe destek olmak isteyen sarı kırmızılı taraftlar kampanyayı başlattı. Galatasaray'ın yeni başkanı Mustafa Cengiz'in başkanlık seçimlerinde sarı oy pusulasını kullanması bu isme ilham oldu. ABD'de her yıl düzenlenen ve çılgın indirimler yapılan Black Friday'dan ilham alınan kampanya vatandaşlarımız tarafından merakla araştırılıyor. Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, sarı oy pusulası ile girdiği seçimde, kırmızı oy pusulası ile yarışan Dursun Özbek'i 80 oy farkla geçmiş ve seçim yarışını sarı oy pusulasının tarafı Mustafa Cengiz kazanmıştı.

Black Friday nedir?

Black Friday, ABD'de Şükran Günü'nden sonra gelen ilk Cuma gününe denir. Gün 1932'den bu yana Noel alışveriş sezonunun başlangıcı kabul edilir. Mağazalar çok erken saatte açılır ve geç kapanırlar, ve beklenmedik derecede indirimli satış yaparlar. Black Friday bir resmi tatil sayılmaz. Kanada ve Ingiltere'de de Black Friday günü vardır, ve Amazon gibi internet üzerinden iş yapan çeşitli şirketler de indirimli satış yaparlar.

Bu alışveriş gününe tarihte ilk defa 1961 yılında gazetelerde Black Friday olarak bahsedilmiştir. O günde, Philadelphia'da, alışverişten dolayı oluşan yoğun trafik ve zorluklar nedeniyle bu isim verilmiştir. Son yıllarda, bu gün, hem insanlar hem de mağazalar için olumlu şekilde karşılanmaktadır.

MUSTAFA CENGİZ KİMDİR?

Merkez Birliği (Köy-Koop) dış ticaret oluşumunda kurucu uzman olarak görev yaptı. Daha sonra TANSA (Tanzim Satışlar) Genel Müdürü oldu. 28 yaşında genel müdür olan Mustafa Cengiz, o dönem kamunun en genç genel müdürü oldu.TABGİS (Türkiye Akaryakıt Bayiileri ve Gaz İşverenler Sendikası) Genel Başkanlığı görevinde bulundu. İTO petrol meslek komitelerinde ise sektör temsilciliği yaptı.Galatasaray Spor Kulübü Tüzük Tadil Komisyonu üyesi olan Mustafa Cengiz, tüzüğün bugünkü koşullara uyumu konusunda Galatasaray Divanı tarafından görevlendirilmiştir.Mustafa Cengiz, ileri seviye İngilizce, Fransızca ve Arapça bilmektedir. 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar