KARTİNG'İN SÜPER LİGİNDE MÜTHİŞ MÜCADELE YAŞANDI. 2022’YE KADIN SPORCULAR FIRTINA GİBİ BAŞLADI. BUNLARDAN BİR TANESİ LEYLA SULYAK.

Leyla Sulyak sezonun ilk yarışında gösterdiği performans ile göz doldurdu. 12 sporcunun katıldığı sezonun ilk yarışlarında Leyla Sulyak üçüncülük alarak podyuma çıkmayı hak etti. Sezonun 2. Ayak yarışı Uşak’ta koşuldu. Leyla Sulyak kötü hava şartlarından etkilenerek istediği performansa ulaşamasa da yarışları genel klasman beşincisi olarak tamamladı. Sezonun 3. Ayak yarışlarında adeta esti ve üçüncü oldu.

Son Güncelleme: 17 Ağustos 2022 Çarşamba 07:33
15 Ağustos 2022 Pazartesi 22:01

MOTUL 2022 TÜRKİYE KARTİNG  ŞAMPİYONASI JUNIOR KATEGORİ’DE LEYLA SULYAK RÜZGARI ESTİ

MOTUL 2022 Türkiye Karting Şampiyonası, 06-07 Ağustos tarihlerinde TOSFED Körfez Karting Pisti’nde Bursa Uludağ Motorsporları Kulübü (BUMOSK) tarafından düzenlendi.

2022 sezonu dördüncü karting organizasyonu, iki gün boyunca 5 ayrı kategoride üçer yarışa ev sahipliği yaptı.

20 Yılı aşkın bir süredir ülkemizde Karting sporunda Kadın sporcular başarılı olamamıştı. En son başarılı olan sporcular Raina Tahincioğlu, Melisa Tahincioğlu, Melis Çeker ve Burcu Burkut Erenkul’du. Geçtiğimiz yıl Ayşe Çebi'nin Türkiye Karting  Junior Kategori Şampiyonasında genel klasman üçüncülüğünün yanı sıra kadınlar birincisi olmasının ardından Senior Kategori de ise Sude Nur Yurdagül'ün Kadınlar birincisi, Ayda Biter'in Kadınlar ikincisi ve Seda Kaçan'ın ise Kadınlar üçüncüsü olması ile Karting sporu eski renkli geçmişine dönmüş oldu. 2022’ye de kadın sporcular fırtına gibi başladı.  İşte bunlardan bir tanesi leyla sulyak.

Leyla Sulyak tıpkı ağabeyi Kerim Sulyak gibi bu spora gönül verdi ve bu sene Motorsporları karıyerinde ikinci sezonu. Geçtiğimiz sezon genellikle son sıralarda görmeye alıştığımız Leyla Sulyak, bu sezon İtalya’da hem antrenmanlar yaparak hem de bazı önemli yarışlara katılarak tecrübe edindi. Yeni sezona iyi bir hazırlık dönemi geçirerek başlayan Leyla Sulyak sezonun ilk yarışında gösterdiği performans ile göz doldurdu. 12 sporcunun katıldığı sezonun ilk yarışlarında Leyla Sulyak üçüncülük alarak podyuma çıkmayı hak etti. Sezonun 2. Ayak yarışı Uşak’ta koşuldu. Leyla Sulyak kötü hava şartlarından etkilenerek istediği performansa ulaşamasa da yarışları genel klasman beşincisi olarak tamamladı. Sezonun 3. Ayak yarışlarında ise aracını müthiş sürdü ve yarışları genel klasman üçüncüsü olarak tamamlayarak bu sezon ikinci kez podyuma çıktı ve kupasını aldı.

SEZONUN 4. AYAK YARIŞLARINDA LEYLA SULYAK FIRTINASI ESTİ.

Sezonun 4. Ayak yarışları geçtiğimiz hafta sonu TOSFED Körfez Yarış Pistinde gerçekleşti. Bu yarış öncesi İtalya’da yarışlara katılarak hazırlanan Leyla Sulyak, günün ilk yarışına 2. Gridden başladı. Kırmızı ışıkların sönmesiyle ilk yarış başladı ve Leyla Sulyak bu yarışta adeta rüzgar gibi esti. İlk turda Hakkı Dorum’a geçildi. 4. Turda Emir Tanju’ya da geçilince Leyla Sulyak dördüncülüğe geriledi. Yarışın 6. Turunda belki de Motorsporları tarihine geçecek bir atak sergiledi. Önündeki iki rakibini arka arkaya tek hamlede geçerek ikinciliğe yükseldi. Yarışın kalan turlarında rakiplerine geçit vermedi ve yarışı damalı bayrak altından 2. Sırada geçerek tamamladı. Yarışı kazanan Batı Ege Yıldırım bu yarışa antrenman olarak katıldı. Dolayısı ile Leyla’nın aldığı puan birincilik puanı oldu diyebiliriz.

Dynamic Racing Sporcusu Leyla Sulyak hafta sonunun 2. Yarışına bir kez daha 2. Gridden başladı ve yarış sonuna kadar ikinciliği korumayı başardı. Böylelikle 2 yarış sonunda rakiplerinden en yüksek puanı toplayan isim oldu. Son yarışta kontrollü bir sürüş tercih eden Leyla Sulyak buna rağmen 3. Olmayı başardı. Leyla Sulyak toplam 49 puanla Junior Kategori ikincisi oldu ve podyumda kupasını havaya kaldırdı. Kadınlar klasmanında ise 1. Olarak alkışları topladı. Şampiyonada Leyla Sulyak 121 Puan ile genel klasman 3. Sırasında yer alıyor. Kadınlarda ise 1. Durumda.

MOTUL 2022 Türkiye Karting Şampiyonası Eylül ayında 5. Ayak yarışları ile devam edecek.

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar