İTALYA’DA TROFEO D’ESTATE KUPASI ve IAME SERIES ITALY, SEZONUN 7. RAUNDUNDA İSKENDER ZÜLFİKARİ RÜZGARI ESTİ.

Bu sezon IAME İtalya Serisi ve WSK serilerinde ülkemizi temsil eden 10 yaşındaki temsilcimiz İskender Zülfikari, 2 Temmuz günü İtalya Lonato’da gerçekleştirilen Yaz Kupası (Trofeo d’Estate) gece yarışını kazanarak önemli bir başarıya daha imza attı. IAME İtalya Serisi ve WSK serilerinde bu sezon ülkemizi temsil eden 10 yaşındaki İskender Zülfikari, X30 Mini klasmanını birinci sırada tamamladı.

İTALYA’DA TROFEO D’ESTATE KUPASI ve IAME SERIES ITALY, SEZONUN 7. RAUNDUNDA  İSKENDER ZÜLFİKARİ RÜZGARI ESTİ.
Son Güncelleme: 12 Temmuz 2022 Salı 09:36
12 Temmuz 2022 Salı 07:54

İTALYA’DA TROFEO D’ESTATE KUPASINDA İSKENDER ZÜLFİKARİ RÜZGARI ESTİ

Bu sezon IAME İtalya Serisi ve WSK serilerinde ülkemizi temsil eden 10 yaşındaki temsilcimiz İskender Zülfikari, 2 Temmuz günü İtalya Lonato’da gerçekleştirilen Yaz Kupası (Trofeo d’Estate) gece yarışını kazanarak önemli bir başarıya daha imza attı.

17 ülkeden 38 sporcunun yer alığı Mini Gr.3 kategorisinde ilk yarışa 2. Gridden başladı. Yarışın 3. Turunda rakibini geçerek liderliğe yerleşti. İskender Zülfikari yarış sonuna kadar liderliğini korudu ve damalı altından birinci sırada geçti.

Zülfikari 2. Yarışa pole pozisyondan başladı ancak startta 2 sıra birden kaybetti. Yarışın 2. Turunda rakibini geçerek ikinciliğe yükseldi.

Yarışın 4. Turunda ise temiz bir geçişle liderliği rakibinden aldı.

Yarışın final turunda müthiş savunma yaparak 2. Yarışı da birinci sırada tamamlamayı başardı.

Günün son final yarışında ise nefesleri kesen bir mücadele yaşandı. Finalde 1. Gridden start alan İskender Zülfikari bu kez hata yapmadı ve yerini korumayı başardı.

Ancak ilk turun ortalarına doğru rakibine geçilerek ikinciliğe düştü. Birkaç saniye sonra yerin hemen geri aldı.

İkinci tura başlarken son viraj da bir kez daha rakibi geçti. Zülfikari’nin bırakmaya niyeti yoktu, hemen baskısını arttırdı ve kısa sürede tekrar liderliği geri aldı.

3 Pilotta yarışı kazanmak için çok istekliydi. İskender Zülfikari’yi bu kez iki rakibi aynı anda geçince üçüncülüğe düştü.

Temsilcimiz de en az rakipleri kadar inançlıydı, yarışı kazanmalıydı ve savaşçı kimliğine geri dönerek yeniden saldırmaya başladı. İlk rakibini hemen geçerek ikinciliğe çıktı.

İskender Zülfikari yarışın 5. Turunda muhteşem bir atak yaparak rakibini geçti ve yeniden yarışın lideri oldu. 

Ancak rakipler de çok kuvvetliydi ve son tur da tekrar geçildi. Çok zaman kalmamıştı, acaba yarış böyle mi bitecekti derken İskender Zülfikari’den mükemmel bir atak daha geldi ve rakibini geçerek damalı bayrak altından ilk sırada geçmeyi başardı. Hafta sonu 3 yarışıda kazanarak podyumun en üst basamağına çıkarak kupasını havaya kaldırdı.

  IAME SERIES ITALY, SEZONUN 7. RAUNDU NEFESLERİ KESTİ.

 

IAME İtalya Serisi ve WSK serilerinde bu sezon ülkemizi temsil eden 10 yaşındaki İskender Zülfikari, X30 Mini klasmanını birinci sırada tamamladı.

İskender Zülfikari IAME X30 Mini Kategori 1. Yarışına 2. Cepten başladı. İyi start alamayan Zülfikari 5. Sıraya geriledi. 22 sporcunun aynı saniye içerisinde mücadele etmesi, kategorinin ne kadar güçlü olduğunun kanıtıydı. Yarışın ikinci turunda en iyi zamana imza atan İskender Zülfikari yavaş yavaş kaybettiği sıraları geri aldı.

Yarışın üçüncü turunda rakiplerini tek tek geçerek ikinciliğe çıktı. Pistin son virajında bir atak daha yaparak rakibini geçti ve liderliği eline geçirdi.

İskender Zülfikari yarışın 4. Turunda 55.577 ile bir kez daha en iyi zamana imza attı.

  1. Turda rakibinin atakları temsilcimizi bunaltsa da, Zülfikari soğukkanlılığını koruyarak yerini korumayı başardı.
  2. Yarışın final turu adeta nefesleri kesti. Uzun süre üç pilot tampon tampona sürüş sergiledi. Son virajda İskender Zülfikari Apeksten sekerek dışa savrulunca iki rakibine geçildi ve damalı altından 3. Sırada geçti. Talihsiz bir şekilde ilk yarışta birinciliği kaybetti.

Team Driver Racing Kart pilotu İskender Zülfikari 2. Yarışa Pole pozisyonundan başladı.

Yarışın üçüncü turunda ikinciliğe düştü. Ardından 5. Tur da ataklarını arttırdı ve temiz bir geçişle liderliği geri aldı.

Rekabet 6. Tur da da devam etti. Rakibi bu kez atak yaparak liderliğe çıktı. Hemen ardından 3. Sıradaki Rousseau’ya da geçilerek üçüncülüğe düştü. Zülfikari çok gecikmeden cevap verdi ve yeniden ikinciliği geri aldı. Yarışın 7. Turu başlarken birinciliğe yükselen Rousseau’yu geçerek liderliği geri aldı. Final turunun sonlarına doğru arayı açtı, arkasındaki beşli gruptan uzaklaşarak rahat bir birincilik aldı.

12 Turluk final yarışı temsilcimizi çok zorlansa da kazanmayı bildi.

Son final yarışına birinci cepten başlayan Zülfikari, yarışı uzun süre lider götürdü.

12 Tur boyunca hiç hata yapmayan İskender Zülfikari final yarışını kazanarak IAME İtalya Serisi X30 Mini klasmanında şampiyonada liderliğini sürdürdü.

Genç sporcu, IAME İtalya Serisi X30 Mini klasmanında şampiyona lideri olarak serinin yedinci ve sondan bir önceki raundunda Lonato pistine çıktı. X30 mini kategoride yarışı ilk sırada tamamlayan İskender Zülfikari, podyumda kupasını kaldırdı.

IAME İtalya Serisi, 10-11 Eylül'de Castelletto 7 Laghi Kart Pisti'ndeki 8'inci yarış ile sona erecek.

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar