İSKENDER ZÜLFİKARİ AVRUPA'NIN EN ZORLU YARIŞI OLAN WSK EURO SERIES'TE POLE POZİSYONUNUN SAHİBİ OLDU

İskender zülfikari 16 -17 temmuz'da italya'da düzenlenen wsk euro serıes'in ilk ayak yarışlarına katıldı. Zülfikari hafta sonu gerçekleşen zorlu yarışlarda herkesin dikkatini çekmeyi başardı. İskender zülfikari, cuma günü gerçekleşen sıralama turlarında avrupanın en güçlü 110 pilotu arasında en iyi zamanı yaparak ilk yarışa pole pozisyonundan başladı.

İSKENDER ZÜLFİKARİ AVRUPA'NIN EN ZORLU YARIŞI OLAN WSK EURO SERIES'TE POLE POZİSYONUNUN SAHİBİ OLDU
Son Güncelleme: 19 Temmuz 2022 Salı 16:29
19 Temmuz 2022 Salı 16:14

İSKENDER ZÜLFİKARİ  16 -17 TEMMUZ'DA İTALYA'DA DÜZENLENEN WSK EURO SERIES'İN İLK AYAK YARIŞLARINA KATILDI. ZÜLFİKARİ HAFTA SONU GERÇEKLEŞEN ZORLU YARIŞLARDA HERKESİN DİKKATİNİ ÇEKMEYİ BAŞARDI.

 

İskender Zülfikari, Cuma günü gerçekleşen sıralama turlarında avrupanın en güçlü 110 pilotu  arasında en iyi zamanı yaparak ilk yarışa pole pozisyonundan başladı. Cuma günü yapılan eleme yarışlarının ilkinde çok iyi start alarak yarış sonuna kadar pozisyonunu korumayı başardı ve ilk yarışı kazandı. 

İskender Zülfikari 2. Yarışa da birinci cepten başladı. Yarışın son turuna kadar 2. sırada mücadele etti. Son viraj dönülürken rakipleri tarafından geçilerek 4. olarak damalı bayrak altından geçti. 

Cumartesi günü yapılan 3. yarışta ise sıkı bir mücadele içerisine girdi. Tecrübeli pilotlarla başa baş mücadele eden Zülfikari 3.yarışı da ikinci olarak tamamlamayı başardı. 

Cumartesi günü 4. yarışa 4. cepten başladı. İskender Zülfikari iyi start aldı ve rakiplerini bir bir geçerek birinciliğe çıktı. Uzun süre lider götürdüğü yarışın sonlarına doğru rakibi ile temas yaşayarak pist dışına çıktı. Bir anda en son sıraya gerileyen Zülfikari, tekrar rakiplerini geçmeye başladı. Ancak yeterince tur kalmadığı için 16. sıraya kadar yükselebildi ve 4. yarışı bu sıralamada tamamlayabildi.  

Cumartesi günü 5. yarışta, gerilerden start almasına rağmen üst sıralara tırmanmayı başardı ve yarışı üçüncü sırada tamamlamayı başardı.

 İskender Zülfikari Cumartesi günü gerçekleşen 6. ve son yarışta ise mükemmel bir performans sergileyerek yarışı 2. srada tamamladı.

 

İskender Zülfikari yarı finale 6. sırada başlama hakkı kazandı. Yarı finalde iyi start aldı ve rakiplerini fazla zorlanmadan tek tek geçerek 3.lüğe çıktı. Yarış sonuna kadar yerini korumayı başardı ve yarı finali 3. sırada tamamladı.

 İskender Zülfikari FInal yarışında 11. cepten start aldı. Zülfikari rakiplerini bir bir geçerek altıncılığa kadar yükseldi. Ardından yarışın sonlarına doğru bir kaç sıra kaybetti ve final yarışını 9. sırada tamamladı.

 

Zorlu geçen hafta sonu yarışları sonucunda WSK Euro series'in ilk ayak yarışını ilk on içerisinde tamamlama başarısı gösteren İskender Zülfikari, hem seyirciden hem de otoritelerden tam not aldı.

Biz de bir kez daha Türkiye'yi gururlandırdığı için İskender Zulfikari'yi tebrik ediyor başarılarının devamını diliyoruz.

 WSK Euro Series'in ikinci yarışı 27-31 Temmuz'da İtalya'nın Napoli şehrindeki Uluslararası Napoli Pisti gerçekleştirilecek.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar