Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz: TFF Hukuk Kurulu'nun istifasını bekliyoruz

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz olaylı derbi hakkında açıklamalarda bulunarak TFF Hukuk Kurulu'nu istifaya davet etti.

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz: TFF Hukuk Kurulu'nun istifasını bekliyoruz
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:58
12 Kasım 2018 Pazartesi 16:13

Basın toplantısı düzenleme gerekçelerini anlatan Mustafa Cengiz, "Söylediklerimizin yanlış anlaşılması, eksik kalması ve değerli rakiplerimizin doğru bilgilenmesi açısından bu basın toplantısına karar verdik. Kayserisporumuz'dan Trabzonsporumuza, Beşiktaşımız'dan Fenerbahçemize, Adanaspor Demirsporumuza kadar hepsi bizim kardeşimiz. Biz herkese ve kendimize saygı duyarız." açıklamasında bulundu.

"Schalke maçı öncesi TRT'ye 15 dakikalık bir demeç verdim"

Fenerbahçe ile ilgili bugüne kadar bir açıklama yapmadıklarını söyleyen Mustafa Cengiz, "Değerli rakibimizle yaptığımız derbi sonucunda istemediğimiz olaylar oldu. Verilen cezalar ve ortaya çıkan bir durum var. Bu bizi mutlu etmiyor, rakibimizi de etmediğine inanıyorum. Sevkler devam ediyor, kulüp, bence değerli hocamız Fatih Terim'le ilgili yeni görüşme yapılacak. Schalke maçı öncesi TRT'ye 15 dakikalık bir demeç verdim. Çoğu insanın izlemediğini, izleyenlerin de yanlış anladığını gördüm. Sevgili rakibimizle ilgili asla bir açıklama yapmadık. Biz derbide rakip taraftarlara en insani şekilde maç izleteceğiz diye karar verdik. Fenerbahçe maçında da hiçbir bildirimizde rakibimize yönelik bir beyanda bulunmadık. Bize teşekkür ettiler, biz de onlara teşekkür ettik. Maç içerisinde cenazenin olması nedeniyle taraftarlar ayrıldı, buna da saygı duyduk, olayı o sırada öğrendik. Bizim de Erzurumspor maçında cenazemiz oldu, bunu içimizde yaşadık. Belki de görevimizi tam anlamıyla yapamadık. Bu arada raporlara ulaştık, Fenerbahçeli taraftar 20:00'de hastanede vefat etmiş, statta olup olmaması önemli değil. Allah rahmet eğlesin, ailesine ve Fenerbahçe camiasına başsağlığı diliyorum" ifadelerini kullandı.

"Hukuk kurulu bu kararlardan sonra istifa etmeli"

Galatasaray'dan 13, Fenerbahçe'den 2 kişinin sevk edilmesini eleştiren Mustafa Cengiz, "Bizden 13 kişi sevk edildi, rakibimizden 2 kişi sevk edildi. Onlardan da 13 sevk edilsin demiyorum, ancak bizden 2, onlardan 13 sevk edilseydi yine rahatsız olurduk. Rakipten sadece 2 oyuncu mu var, yapmayın! Onlardan sadece 2 kişi mi çime bastı? Bu çifte standardı Türkiye Hukuk Müşavirliği yapıyor. Daha sonra PFDK ve Tahkim Kurulu karar veriyor. Disiplin Talimatı'nınm 75. maddesine aykırı olarak VAR'ın tespit ettiği ve hakemin onayladığı dışında bir değerlendirme yaparsanız, bu tartışılır. PDFK'ya da kızamıyorum, onlara yapılan bir sevk var. Böyle bir çifte standart nedeniyle TFF Hukuk Müşavirliği'nin istifasını bekliyorum ya da değişmesini bekliyorum." dedi.

"Galatasaray seyircisi çok sağduyulu"

Derbideki kavganın televizyon kanallarında yayınlanmasına tepki gösteren Mustafa Cengiz "Yaşanan bu kavgayı dakikalarca veremezsiniz. Bütün televizyonlarda bu görülüyor. Seyirci sahaya atlıyor. Şükür ki 49 bin kişiden sadece 1 kişi sahaya atladı. Galatasaray seyircisi çok sağduyulu. Şampiyonlar Ligi'nde de bu işler oluyor ama yayıncı kuruluş vermiyor. Bizde dört açıdan gösteriliyor. Ayıplarını saklamak için değil, sporun barış ve kardeşliği engellemesi için vermiyorlar. Bu görüntüleri vermeye devam millet birbirini vurur. Allah korusun." diye konuştu. 

 

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar