Galatasaray Başkanı Cengiz'den transfer açıklaması

Canlı yayında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, "Bizim elimizde 100 milyon dolar da olsa transfer yapamayız. UEFA attığımız her adımı takip ediyor. Alınan oyuncuları UEFA'ya hemen gönderip ücreti bu diyoruz. Onlar da bize şu kadar kaldı diyor." dedi.

Galatasaray Başkanı Cengiz'den transfer açıklaması
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:57
26 Eylül 2018 Çarşamba 22:24

"Ağustos sonu itibarıyla futbolculara borcumuz sıfır"

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz "Medya benim her gördüğüm güvenlik kamerasına demeç verdiğimi söylüyor. Ben de güvenlik kamerası görünce bakıyorum demeç veriyorum mu diye, vermiyorum. Basında arkadaşlar 'Maaşlar ödenmiyor, Florya'da sıkıntı, TC pasaportlu oyuncuların maaşları ödenmedi, diğerleri ödendi' diye yazmış. Taraftarlarımız şunu bilsin ki dün itibarıyla futbolculara ve kulüplere (Manchester City, Sao Paulo) 75 milyon TL'ye yakın ödeme yaptık. Ağustos sonu itibarıyla futbolculara borcumuz sıfır." açıklamasında bulundu.

"Galatasaray Adası bizim, asla satmayacağız"

Galatasaray Adası'nın satılacak mı soruna Başkan Cengiz şu yanıtı verdi: İstediğimiz yetkilerin düzenlemelerin hiçbirinde satış istemi yok. Bunlar olması gereken şeyler. 31 Mayıs 2018'e kadar yetkiliydik, ben bunları almak zorundayım. 31 Ekim'e kadar imar yasası çıktı. 1 ay içinde başvuruları yapmam lazım. Şimdi anlatıyorum ama genel kurulda yine anlatacağım. Ada'yı biz yıktırmadık. Ada yıkıldı, Dursun Bey'den sonra devraldım. Kucağımızda bulduk problemi. Yıkan ben değilim, yıkılmasını isteyen de ben değilim. Taç Spor'un yıkılması vardı geldiğimizde, engel olduk. Paraya ihtiyacımız var. Galatasaray Adası bizim, asla satmayacağız ve asla bir kiralama konusuna girmeyeceğiz."

" Altı tane forvet var, üzülüyor çocuklar forvet yok denince"

Mustafa Cengiz, "Galatasaray başkanı kalkıp ülke ülke gezmez, oynanan maça bakıp merkez aksıyor, pivot santrfor demez. Forvet sözüne de çok kızıyorum, bizde forvet çok var, pivot santrfor yok. Altı tane forvet var, üzülüyor çocuklar forvet yok denince. UEFA standartları gereği sıkıntılarımız vardı ama kiralık oyuncu bulma anlamında zorlandık, olmadı. Modeste de sorununu çözemedi. Tespit edilen yüzlerce oyuncudan bazen hiçbiri olmayabilir. İstediği kadar kızsın taraftar. Yeniden UEFA'ya giderseniz, men alacaksınız dediler. Tekrar incelemeye aldılar, ürktüm, maç düdüğüne kadar ürktüm. Hiçbir avukata da para vermedik. Allah Gomis'in bahtını ve yolunu açık etsin. Kesinlikle gitmek istiyordu. 3 yıl için aldığı para 21 milyon Euro: 9,7 ve 5. 150 milyon TL'ye stat bile yaparsınız. Allah yolunu açık etsin, inşallah devamlı penaltıları kaçırmaz" şeklinde konuştu.

"Hocamın önüne bir şey koymak da çok güç"

Fatih Terim'in sözleşmesi hakkında konuşan Cengiz, "Sözleşmeyi hocamla konuştum. Hocam çok enteresan bir insan. Hocamın önüne bir şey koymak da çok güç. Öyle bir değer ki, o ne diyorsa biz de boş kağıdı uzatırız. Mücbir bir sebep olmadıkça bütün görev süresince hocamla çalışırım. Akhisar maçı sonrası Fatih Hocamın üzüntüsünü ve sosyal medyadaki eleştirileri gördüm. Bir maçla yıkılmayız. Sadece futbolda 95 kupamız var, tüm branşlarda 3000'den fazla kupamızı müzeye koyamadık. Biz başarıya endeksliyiz. Mali ve idari olarak elimizden geleni yapıyoruz, Allah utandırmasın, iki yıl içinde artıya geçeceğiz tamamen. Sportif başarı da gerekli. Sportif başarıyla taçlandıramazsanız taraftar tepkisini hazmetmek zorundasınız."  vurgusunu yaptı.

"Stadımızın gece ışıklandırması hemen hemen bitti"

Başkan Cengiz, "Stadımızın gece ışıklandırması için bir firmayla görüşüyoruz, hemen hemen bitti. Lokomotiv maçında ilk denemesini yaptık. Tabii gündüz güzelliği de istiyoruz. Gri görüntüden taraftar olarak ben de rahatsızım. Şehrin bir mobilyası olmalı. TEM'den geçiyor, uçaklar görüyor, bu dönem için değil ama gelecek dönem için planlarımız arasında stadın gündüz dıştan görünümü." açıklamasında bulundu.

"Bizim elimizde 100 milyon dolar da olsa transfer yapamayız"

Bizim elimizde 100 milyon dolar da olsa transfer yapamayız diyen Cengiz açıklamasının devamında şunları söyledi: Bizim bir futbolcuyu atmamız gerekir, hemen millet şunu şunu atın diyecek, ben aktifimdeki hiçbir futbolcuyu kötüleyemem. Uyarımı ve gereğini yaparım ama açık alanda yapmam. Taraftarın kızdığı futbolcuyu biliyorum, ben de kızıyorum ama açık alanda söylemem. Zorla mı yollayacaksın? UEFA attığımız her adımı takip ediyor. Alınan oyuncuları UEFA'ya hemen gönderip ücreti bu diyoruz. Onlar da bize şu kadar kaldı diyor. Biz daha çok kiralık futbolculara yöneldik. Scout ekibimiz şu an çalışıyor. Önümüze bir veya iki-üç futbolcu getirecekler, bizim UEFA sınırlamaları içinde gereğini yapacağımızdan taraftar emin olsun. Modeste alsın bonservisini gelsin. Ben bir santrfor için Galatasaray'ın üç yıllık geleceğini tehlikeye atamam."

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar