Fikret Orman, Şenol Güneş hakkında açıklamalarda bulundu

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman katıldığı canlı yayında Teknik Direktör Şenol Güneş hakkında açıklamalarda bulundu.

Fikret Orman, Şenol Güneş hakkında açıklamalarda bulundu
Son Güncelleme: 17 Ekim 2019 Perşembe 14:23
25 Aralık 2018 Salı 19:24

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman "3,5 sene evvel Şenol hoca ile çalışmaya başladığımızda UEFA ile FFP anlaşması yapmıştık. Oyuncu alırken satmak zorundayız. Bu da başarıya gidecek bir takım yaratabilmek içindi. Kontratları elinde, tecrübeleri ve yaşları elinde oyunculara yöneldik. Şampiyonlar Ligi'nde önemli başarılar elde ettik ancak geçen sene çok başarısız bir sezon geçirdik. Galatasaray maçını kazansak şampiyon olacaktık ancak ligde 4. olduk. Başarıyla beraber büyüyen bir kadro için çok başarısız bir sonuçtu. Bu da Türkiye'deki ekonomik krizle, döviz kurunun artışıyla elimizdeki kadro yapısı şampiyonluk ve Şampiyonlar Ligi'ne hazırdı. Bu sene kaleci ve Adem Ljajic'i aldık, kadromuza kattığımız diğer isimler ise gençleştirmeye yönelik genç isimlerdi. Karius, Ljajic, Güven, Dorukhan da hep genç isimler. Ancak daha evvel daha yapmış olduğumuz kontratlar devam ediyor. Taraftarlarımız bazen 'O gitsin bu gelsin' diyor. O futbolcu bizdeki kontratı dışarıda bulamadığında kalmayı tercih ediyor. Ağzı konuşan değil de ayakları konuşan futbolcular bekliyoruz, taraftarımız da onu bekliyor. Bizler de taraftarız, bizi mutsuz eden şey ney? Beklediğimiz sahada mücadele eden bir Beşiktaş. Bireysel hareket eden oyuncular ise takım ruhunu bozuyor. İsim vermek doğru değil ancak genel fotoğraf bunu gösteriyor. Geçen hocamız söyledi 'Yönetim mutsuz, ben mutsuzum, taraftar mutsuz, futbolcular da mutsuz. Demek ki ortada bir hata var, düzeltmek lazım" açıklamasında bulundu.

"Son Kasımpaşa maçını kazansak ikinciydik"

Bu kadar dramatize etmemek gerekiyor. Trabzonspor ve Kasımpaşa maçlarını kazanmış olsak liderle aramızda 4 puan fark vardı. Son Kasımpaşa maçını kazansak ikinciydik. Lig birbirine çok yakın diyen Orman, "Kim başarılı diye bakarsak özellikle üç büyükler açısından. Kimse. Demek ki herkesin yapılanmaya ihtiyacı var. 'Çöküş dönemi' gibi ifadelerle dramatize etmemek lazım. Sıralama olarak da oynadığımız oyundan da teknik direktör de biz de mutlu değiliz. Tedbirleri alacağız" ifadelerini kullandı.

"Şenol hocayla sürekli olarak görüşüyoruz"

Şenol Güneş'in geleceği hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Orman, "Şenol hocayla sürekli olarak görüşüyoruz, dün beraberdik, bugün de. Birbirimize karşı sevgimiz ve saygımız olan iki insanız. Benim başkanlığım, onun teknik direktörlüğü bir gün bitecek ancak dostluğumuz devam edecek. 6,5 yılda üç tane hocayla çalıştım. Samet hoca, Bilic ve 3,5 senedir Şenol hoca. Hiçbir hocayla maç skoruna göre ilişki şekillendirmemişimdir. Slaven hocayla çalışırken Brugge maçında yönetim kurulu toplantısı yaptık mı? Yaptık ama hocamıza sahip çıktık. Lider yapılı bir kişiyim, statüko hesapları yapmam ve doğru bildiğime göre hareket ederim. Şenol hocayla sözleşmemiz sezon sonuna kadar devam ediyor. Benim başkanlık sürem de sezon sonuna kadar sürüyor. 2019'a kadar uzatma sebebim de benim süremin bitmesi. Ben geleceksem bir strateji yaparım ama başkası gelecekse de hareket alanı açılsın diye 2019'a kadar yaptım. Futbolda uzun süreli konuşmak doğru değildir 'Şununla çalışmayacağım' dersiniz, çalışmak zorunda kalırsınız. Futbol çok değişken bir şeydir. Büyük laflar etmeyecek kadar tecrübeliyim. Şenol hocayı ben de Beşiktaş camiası da seviyor. İstifade etmek istediğimiz bir kişi. Ancak sezon sonunda biz, hoca, Beşiktaş ne durumda? Ona bakmak lazım" vurgusunu yaptı.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar