Az Önce! Beşiktaş Başkanı Fikret Orman son noktayı koydu! Güneş'le yollar ayrılıyor mu?

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman ve Teknik Direktör Şenol Güneş basın toplantısı düzenledi.

Az Önce! Beşiktaş Başkanı Fikret Orman son noktayı koydu! Güneş'le yollar ayrılıyor mu?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:58
24 Ekim 2018 Çarşamba 14:42

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman'ın konuşmasının satır başlıkları:

Günlerdir, medyada ve kamuoyunda bir sürü haberler geziniyor. Hocamızla alakalı, oyuncularımızla alakalı. Epeyi bir zamandır hoca ile, Şenol Ağabey ile aramızda soğukluklar, birbirimizi istemediğimiz gibi birçok konuda konuşuldu. Bunu basın toplantılarında hocamız cevap verdi, ben de zaman zaman buna cevap veriyorum ama bu sözler ortadan kalkmıyor. Dün hocamızla buluştuk. İkimiz yan yanayken kimin ne soracağı varsa sorsun. Kişisel olarak sorularınızı cevaplayacağız. Bir sürü şeyler okudum medyada. Başkan ve hoca, yönetimi istiyor, hoca mutsuz, hoca milli takıma gitmek istiyor gibi sözler. Hoca paragöz falan. Kapalı kapılar arkasında değil hepimiz buradayken konuşalım istedim.

"Şenol ağabeyi tanıdığımda ben 12 yaşımdaydım"

Slaven Bilic ile çalışmadan evvel hoca ile çalışmak istedim ama o zaman da nasip kısmet olmadı diyen Başkan Orman, "Sonra da Slaven Hoca ayrıldıktan sonra, Şenol Hoca'nın da Bursaspor ile görev süresi bitti. Buluştuk ve beraber çalıştık. 3.5 sene oldu. Hocamızla çalışma isteğimiz çok eskiden gelen bir süreç. Ben Şenol Hoca'yı, Şenol Ağabey'i tanıdığımda 1980'di. Ben 12 yaşındaydım, Şenol Hoca Trabzonspor'un kaptanıydı. 3.5 senede Şenol Güneş, birgünden birgüne gelip de bana paramı verin demedim. Böyle bir konuşma geçmedi aramızda. Şenol Hoca'nın kontratı var Beşiktaş ile, profesyonel bir ilişki sürdürüyoruz. Beşiktaş'ta para sıkıntısı, Türkiye'nin ekonomik gerçekleriyle alakalı gözükse bile Şenol Hoca'nın geldiği ilk sene, stadyumumuz olmadığı ve şampiyon olduğumuz sene sıkıntılı bir süreçten geldik. O gün olmadığı gibi, bugün de bunlar gündemimizde olmadı." ifadelerini kullandı. 

"Bu sezon için hocamıza bir ödeme yapmadık"

Fikret Orman, "Aramızda sevgi ağırlıklı bir ilişki var. Kontratı yaparken konuşmadım hocayla, uzatırken de para vesair konuları konuşmadık. Dolaylı veya dolaysız, hoca bana oyuncu ödemeleri için gelmiştir, yüz yüze bakıyoruz, yan yanayız. "Oyunculara para yatsın, onlardan sıkıntı yaşamayalım." demiştir. "Mevcut oyuncuların parasını ödemeden transfer yapmayalım, dengeyi bozarız." demiştir. Cenk Tosun satıldıktan sonra takımın parasının ödenmesini istemiştir. Kendisiyle alakalı konuşmamıştır. Bizim geçen sene ile alakalı ödemelerimizi, ağustos ayı itibarı ile ödeme yaptık. Bu sezon için hocamıza bir ödeme yapmadık. Önümüzdeki günlerde o ödemeleri yapacağız. Bugüne kadar da hocamız bize "Takımın ödemesini yaptınız, benim niye yapmadınız?" dolaylı ya da dolaysız demedi." açıklamasında bulundu.

"Milli takıma gitmek isteseydi, biz o ilişkiyi hemen bitirirdik"

Fikret Orman açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı: Hoca, milli takıma gitmek istiyor konusu. 1.5 sene önce ikisini birlikte götürsün sözü vardı. Yeni kontrat uzatmıştık. Bizim istemediğimiz konu ikisini beraber yönetmesiydi. Hoca, bana gelip de, "Ben Beşiktaş'ı değil, milli takımı istiyorum, aklım kaldı, gitmek istiyorum." demedi. Ben kendisine sordum. "Ben daha 1 ay evvel şampiyon oldum, sözleşmemi uzattım. Benim için tek önemli konu Beşiktaş'tır. Herkes işine baksın." dedi. Milli takıma gitmek isteseydi, biz o ilişkiyi hemen bitirirdik.

"Bizim mazeretimiz para olamaz"

Beşiktaş'ın mali durumu hakkında açıklamalarda bulunan Fikret Orman, "Zamanımız daralıyor. Biz başka ülkede yaşamıyoruz. Mayıs ayından bu yana yüzde 50 döviz artışı var. Beşiktaş, geçen sene ligi 4. bitirdi. Beşiktaş kadrosu ve bütçesi, Şampiyonlar Ligi hedefleri ve üstüne koşmak üzerine kurulmuştur. Geçen seneki sıralama ve Türkiye'nin şu anki durumu, mali sıkıntılar hepimizin bildiği şeyler. Beşiktaş yönetim kurulunu yatırımlarını yapmış, tesisler kurmuş, şampiyonlar olmuş, bu borçlar geriden de geliyor. Gül bahçesi değiliz, sıkıntılarımız var. Beşiktaş, Avrupa'dan lisanslar alan bir kulüp. Diğer kulüp başkanları da söylüyor. Beşiktaş mali açıdan en iyi kulüptür. Bizim mazeretimiz para olamaz. Mutluluk yuvasıdır burası. Arada, gazetelerde görüyorsunuz. Engelleyebileceğimiz şeyler de değil. Beşiktaş'ta kontrat yenileme geldiği zaman yenilemeyiz. Biz kültürümüzle beraber bizle olan insanlarla devam ederiz. Kontratı bitince işimizi bitireceğiz." vurgusunu yaptı.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar