Fatih Terim açıkladı! Schalke maçında yoklar

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Schalke maçı öncesinde basın mensuplarına açıklamada bulundu.

Fatih Terim açıkladı! Schalke maçında yoklar
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:58
23 Ekim 2018 Salı 16:21

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim: Serdar Aziz, Emre, Henry, Fernando ve Feghouli ile birlikte yarınki maçın kadrosunda yok. Takımımıza sakatlar ordusu diyebiliriz ama hala ordu diyorsak ve başlarında da bir kumandan varsa geriye cephane kalıyor. 50 bin de cephanemiz var; taraftar. Demek ki hala savaşabiliriz. Ağlamaya sızlamaya gerek yok. Sakatlar olmasaydı iyi olurdu ama maçın başlamasına 24 saat kaldı. Ağlamanın bir faydası yok. Serdar ile az önce konuştum, kesin olarak oynamayacak.

"Çok iyi bir takıma karşı oynayacağız"

Schalke maçı öncesi açıklamalarda bulunan Fatih Terim, ligdeki sıralaması kimseyi aldatmasın uyarısında bulunduktan sonra açıklamalarına şöyle devam etti: Schalke, Ümit Hoca tarafından izlendi. Benim de izlediğim analiz sonunda vardığım sonuç şu. Çok iyi bir takıma karşı oynayacağız. Schalke 04'ün Almanya'daki sıralaması kimseyi şaşırtmasın. O seviyelerin çok üzerinde bir takım. Çok da iyi maçlar oynadılar. Porto ve Lokomotiv Moskova maçlarında da gördük. Genç antrenörleriyle iyi maçlar oynadılar. Sezona kötü başlamış olabilirler ama kötü devam edecek anlamına gelmez. 1 puan alsaydık Porto'dan niye 3 değil diye hayıflanacakken 1 puan bile alamadık. Taraftarlarımız sabırla hiçbir saniye yanımızdan ayrılmamalılar. Onlar buna alışkın, birinci devrenin gruptaki son maçı olacak. Her hatayı hoş görsünler, onlara ihtiyacımız var.

"İzlemesi en zor maç buydu"

Fatim Terim, "Futbol hayatımda hiç böyle bir şey görmedim. 40. dakikada değişiklik hakkımız bitti. 11'e 11 oynuyorduk ama takım öyle bir ruha girdi ki sanki 1 kişi eksik oynuyoruz. Sert oynarsam, bire bire girersem ve sakatlanırsam takımı yalnız bırakırım gibi bir psikolojiye girdiler. Birçok sakatlık milli takım dönüşü oldu. Hem enteresan, hem de tuhaf. Ancak hayatta bu da var. 1-1 sonrası 2-1'i de bulabilirdik. Ben her şeyi biliyorum dememek lazım. Her dakika yeni bir şeyler karşılaşabiliriz. Ben 'Bu nasıl başımıza geldi' diye yakınacak biri değilim. Gece geldim maçı izledik burada. İzlemesi en zor maç buydu." şeklinde konuştu.

"Schalke maçı grubun kader maçı olmayacak"

Schalke maçı grubun kader maçı olmayacak açıklamasında bulunan Terim, "14 saat uçup, arkasından antrenman arkasından maç oynadığınız zaman başınıza bir iş gelebilir. Bunu buradan söyleyeyim, UEFA takip ediyor. Koruyamıyoruz bazı şeyleri. Bizim tek sıkıntımız kadromuzun derin olmayışı. Ona da çok fazla suç bulmamak lazım. Sakatlıktan korkuyorum tabii ki. Herkes korkar. Ben başka türlü korkuyorum. Eğer bir takımın inancı, güveni, hırsı yoksa... Ben böyle bir sakatlıktan korkarım. Bu sakatlıktan korkmam. O yüzden de suratım böyle. (Gülüyor) Schalke maçı grubun kader maçı olmayacak. Kazanmak için her şeyi yapacağız. Allah korusun kaybetsek de 3 maçımız daha olacak. Kaybettiğimizde değil pes ettiğimizde yeniliriz, öyle bakmak lazım." açıklamasında bulundu.

 

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar