Ezeli rekabette unutulmaz maçlar

Dünyanın en büyük derbileri arasında gösterilen Galatasaray Fenerbahçe rekabetinde bugüne dek unutulmaz maçlar yaşandı. İşte unutulmaz maçlardan bazıları..

Ezeli rekabette unutulmaz maçlar - Sayfa 1

27/02/2008 Yer: Ali Sami Yen Sonuç: 2-1....

Fortis Türkiye Kupası’nda Kadıköy’deki 0-0’ın Rövanş maçı. Hakem Cüneyt Çakır…F.Bahçeli Lugano’nun yan hakemi işaret ederek yaptığı “gözlük” işaretiyle kırmızı kart görmesinin ardından, kendisine atılan topu almak yerine yerdeki meşin yuvarlağa eğilen Gökhan Gönül’ün de kızarması, 1-1’lik avantajlı skorla sahada mücadele eden sarı-lacivertlilerin fişini çekmişti.

1 20
 
Ezeli rekabette unutulmaz maçlar - Sayfa 2

27/02/2008 Yer: Ali Sami Yen Sonuç : 2-1...

90 artılarda Ümit Karan’ın ayağından gelen gölün ardından kaleci Volkan, ailesine küfür ettiği gerekçesiyle Brezilyalı Lincoln’ün yumurtalıklarına indirdiği diz 4 maçlık bir cezaya neden olmuştu. Hafızalarda kalan ise Lincoln’ün Volkan’dan köşe bucak kaçışı olmuştu.Fakat hala anlaşılamayan olası bir ‘dayak’tan kaçan Lincoln’ün de kırmızı kartla oyun dışı kalması.

2 20
 
Ezeli rekabette unutulmaz maçlar - Sayfa 3

9/05/2007 Yer : Ali Sami Yen Sonuç: 1-2..

F.Bahçe’nin Sami Yen’e ‘şampiyon’ unvanıyla çıktığı ‘sulu’ maç. Derbi öncesi tartışılan konu ise ‘alkış’ olayıydı. Premier lig’de şampiyonluğunu ilan ettikten sonra Chelsea ile karşılaşan M.United’lı futbolcular, Maviler’in yeşil çimlere çıkışıyla rakiplerini alkışlamış, Türk medyasıda bunun G.Saray tarafından yapılıp yapılmayacağını merak etmişti. Tabii ki alkış olmadı.

3 20
 
Ezeli rekabette unutulmaz maçlar - Sayfa 4

19/05/20007 Yer : Ali Sami Yen Sonuç : 1-2..

Fakat maç öncesi ve karşılaşma oynanırken atılan binlerce kutu su, F.Bahçe’nin galibiyetinin önüne geçmiş ve G.Saray’a da 5 maç seyircisiz cezayı getirmişti.Sarı-Lacivertlilerin gollerini iki stoperi Lugano ve Edu’nun atması bir diğer ilginç olay olarak akıllarda kalırken, Arda’nın 89’daki gölü teselli bile olmamıştı cimbom’a.

4 20