Cengiz Ünder Roma tarihine geçti

Serie A'da Cengiz Ünder, Roma formasıyla ilk golünü Verona'ya attı. Cengiz Ünder'in attığı bu gol, son 6 yılda atılan, Roma tarihindeki en hızlı gol olarak tarihe geçti

Cengiz Ünder Roma tarihine geçti
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:49
4 Şubat 2018 Pazar 15:07

İtalya'nın Roma takımında forma giyen milli futbolcu Cengiz Ünder, sarı-kırmızılı formayla ilk resmi golünü Verona'ya karşı attı.

Sezon başında Medipol Başakşehir'den Roma'ya transfer olan Cengiz Ünder, yeni takımıyla ilk resmi golünü kaydetti. Serie A'nın 23. haftasında Roma'nın Verona'ya konuk olduğu karşılaşmaya ilk 11'de başlayan genç futbolcu, mücadelenin henüz 45. saniyesinde attığı şık golle takımını öne geçirdi.

Aynı zamanda Cengiz'in attığı bu gol, İtalyan ekibinin son 6 yılda attığı en hızlı gol olarak da tarihe geçti.

HOCASI MAÇTAN ÖNCE NELER SÖYLEMİŞTİ?

Geçtiğimiz yaz Medipol Başakşehir'den Roma'ya 13.4 milyon euro karşılığında transfer olan Cengiz Ünder, hocası Eusebio Di Francesco'nun takdirini kazandı. Di Francesco, Verona maçı öncesinde yaptığı açıklamalarda Cengiz'in form olarak son zamanlarda ciddi bir sıçrama kaydettiğini vurguladı.

Bununla birlikte milli futbolcunun gelişimini henüz tamamlamadığını söyleyen İtalyan teknik adam, Cengiz'in istikrar ve devamlılığa ihtiyaç duyduğunu belirtti. Cengiz'in oyununu değiştirdiğini ve takıma adapte olduğunun altını çizen Roma'nın patronu, genç futbolcuyu artık ilk 11'e koymaktan çekinmeyeceğini söyledi.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar