MOTUL 2022 TÜRKİYE KARTİNG ŞAMPİYONASI 4. AYAK YARIŞLARINDA BLACK BRUIN SPORCUSU BÜŞRA SENA SAVAŞER BİRİNCİ OLDU.

Motorsporlarının süper ligi olan Karting branşında Senior Kategori’de şampiyonluk için mücadele eden Black Bruin sporcusu Sena Savaşer genel klasmanda 5. olurken kadınlar klasmanında ise birinci oldu.

Son Güncelleme: 15 Ağustos 2022 Pazartesi 23:35
15 Ağustos 2022 Pazartesi 23:05

BLACK BRUIN SPORCUSU BÜŞRA SENA SAVAŞER’DEN MÜTHİŞ PERMORMANS

MOTUL 2022 TÜRKİYE KARTİNG ŞAMPİYONASI 4. AYAK YARIŞLARINDA BLACK BRUIN SPORCUSU BÜŞRA SENA SAVAŞER BİRİNCİ OLDU.

MOTUL 2022 Türkiye Karting Şampiyonası, 06-07 Ağustos tarihlerinde TOSFED Körfez Karting Pisti’nde Bursa Uludağ Motorsporları Kulübü (BUMOSK) tarafından düzenlendi.

2022 sezonu dördüncü karting organizasyonu, iki gün boyunca 5 ayrı kategoride üçer yarışa ev sahipliği yaptı.

Motorsporlarının süper ligi olan Karting branşında Senior Kategori’de şampiyonluk için mücadele eden Black Bruin sporcusu Sena Savaşer hem genel klasmanda hem de kadınlar klasmanında oldukça göz dolduran bir performansa daha imza attı. DNR yarış takımı ile full tempo çalışmalara devam eden Sena sıralama turlarında istediği çekişi yakalayamamasına rağmen yarışta bunu kendi lehine çevirmeyi başaracak kadar iyi pilotaj sergiledi. İlk yarışa 8. başlayıp 2 tur içerisinde 3.’lüğe yükseldi. Tecrübeli erkek pilotlar arasında yarışan Sena uzun bir süre 3.’lük pozisyonunu korudu ve ilk yarışı kadınlarda 1. genel klasmanda ise 4. olarak bitirdi.

İkinci yarış için ise ikinci gridden hızlı bir start alıp 4.’lükte dayandı ve de aynı zamanda 3.’lük için mücadele etti. Hem geçiş yaptığı hem de birçok kez savunma yaptığı bu yarışı ise 4.’lüğü kıl payı kaçırarak 5.bitirmiş oldu. 3. ve son yarışa ise yine 4. pozisyondan start alan Black Bruin sporcusu yine 3.’lük için mücadele içinde oldu.

22 tur boyunca stres altında yarışan ve hatasız savunma yapan Sena Savaşer son yarışta da 5. olarak damalı bayrak altından geçti. 17 sporcu arasından kadınlarda 1. ve genel klasmanda 5. olarak yarışlarını tamamlayan genç sporcu geçirmiş olduğu hafta sonundan birçok ders çıkardığını ve tecrübe kazandığını vurguladı.

Sena; Yarış Mühendisi Emre Ergökçen ve ana sponsoru Black Bruin’e destekleri için teşekkür ederek onların emeklerini boşa çıkarmadığını göstermiş oldu.

Büşra Sena Savaşer’in medya sponsoru ChefMarket.com’da tebrik ederek her zaman yanındayız dedi. Sena’nın yarışlarını ve başarısını bir süredir takip eden ve Sponsor olmaya karar veren Züber ise Sena’ya desteklerini resmi olarak göstermeye başlayacağını söyledi.

SENA'NIN RESMİ YOUTUBE KANALI İÇİN TIKLAYIN

#senasavaser

 

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar

Formula 07 En beğenilen yorum
Tebrikler MaşaAllah başarılarınızın devamını diliyorum…