Başkan Ağaoğlu’ndan istifa yanıtı: Başarısız olduğumu hissettiğim anda görevde kalmam

Trabzonspor Kulübü Başkanı Ahmet Ağaoğlu, UEFA'nın bu yıl iki dava kaybettiğini ve bu kayıpların paniğini yaşadığını söyledi.

Başkan Ağaoğlu’ndan istifa yanıtı: Başarısız olduğumu hissettiğim anda görevde kalmam
Son Güncelleme: 18 Temmuz 2020 Cumartesi 17:33
18 Temmuz 2020 Cumartesi 17:05

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu futbol gündemine dair açıklamalarda bulundu.

TRT Spor'da canlı yayına katılan Ağaoğlu'nun sözlerinden satır başları şu şekilde:

“UEFA kaybettiği davaların paniğini yaşıyor

"Spekülasyonlar davanın gerçeğini yansıtmıyor. Biz UEFA ile 2016, 2017 ve 2018 kapsayan bir mutabakat yapmıştık. Orada fazla verilen açıktan dolayı ceza aldık. 5 milyon euro yerine 55 milyon euro açık vardı. Biz eksi 50 milyon euro ile geldik. UEFA'nın yasağı, Trabzonspor ile UEFA arasında yapılan bir anlaşmayla ilgili. UEFA ile görüşmeler yaptık ve onlara yaptığımız projeleri anlattık. Giderlerimizi düşürdüğümüzü, altyapıdan oyuncuları çıkardığımızı, seyirci ve ürün gelirlerimizin arttığını anlattık. Transferde bonservis ödemelerini 22 milyon eurolardan 3 milyon eurolara indirdiğimizi söyledik. Bunu sürdürülebilir bir zemine oturttuğumuzu belirttik. 2019 yılının başında bunları rapor ettik. Disiplin komitesi de kupalardan men edilmeyeceğimizi ama gelirlerimizin yarısına el konulmasına karar verdi. UEFA bu yıl iki tane CAS davası kaybetti. Mahkemede 'Sporun ruhu ceza mı, ödül mü?' diye sordum. UEFA, kaybedilen iki davanın paniğini yaşıyor. UEFA bizim davamızda çok agresif davrandı. City ve Milan davalarını kaybettiler. Trabzonspor davasını da inşallah kaybedecekler. Ancak CAS'tan aleyhimize bir sonuç çıkarsa, İsviçre Federal Mahkemesi'ne gideriz.

 “Teknik adam değişikliği yaşanmadı”

Teknik adam değişikliği yaşanmadı. Bunu anlayalım. Ünal Karaman ayrıldıktan sonra yardımcısı devam etti. Başka bir teknik adam gelmedi. Lastik hava kaçırdığında lastiği mi değiştirirsiniz yoksa arabayı mı? Türkiye'de yapılan en büyük yanlış bu. Yönetim olarak biz de, hocamız ve takımımız da asla başarısız değiliz.

 “İyi bir başkan olduğumu düşünüyorum”

 Şampiyonluk tehlikeye girdi, gidebilir de. Daha bu takım kupa finali oynayacak. 10 yıl sonra finale çıkmışız. Eleştiri olabilir. Eleştiriyi değerlendireceğiz tabii ki. Eleştiriye bakıp hata varsa onu tamir etmeye çalışacağız. Evet, doğru. Ancak biz asla başarısız değiliz. Bunu kabul etmiyorum. 'Senden başkan olmaz' diyorlar. O zaman sen gelip başkan olsaydın! Benden çok iyi başkan olur. Ben iyi bir başkan olduğumu düşünüyorum. Altyapıdan yetiştirerek, Avrupa'dan alıp geliştirerek, hatalarından ders çıkararak işler yapmaya çalışıyoruz. Siz buzdağının tek yüzünü görüyorsunuz. Ben başarısız olduğumu hissettiğim anda 1 dakika bile görevde kalmam. Başkan istifa edecek diyorlar, hiç beklemesinler. Sakın ha! Aralık 2021 yılına kadar bu kulübün başkanı Ahmet Ağaoğlu'dur."

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar