Aziz Yıldırım: Başkanlığı bırak 2 ay sonra tahliye ol

Sevilay Yılman'ın sunumuyla Habertürk ekranlarına gelen 'Sevilay Soruyor' programına Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım konuk oldu.

Aziz Yıldırım: Başkanlığı bırak 2 ay sonra tahliye ol
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:52
29 Nisan 2018 Pazar 11:42

Metris Cezaevi'deki günlerini anlatan Aziz Yıldırım, "Çok şey yaşadık, anlatmakla olmaz. Türkiye'de her şey karalama üzerine. Bunlar da algı operasyonu yaptılar. İnsanları önce inandırdılar. Sonra mahkemeleri başlattılar. Gerçek dostlarımız hep yanımızda oldu. İnsanların yapısında var. Ummadığınız adamlar başka noktalarda çıktı. Tanıyorsunuz birisini ama FETÖ örgütünün insanı oluyor. Onlar şaşırttı bizi. İçerideyken bile yardımcı olduğumuz insanlar meğerse örgütün elemanları çıktı. O durumlar bizi çok şaşırttı. 1. gün söyledim. 'Bu bir kumpastır ve adalet bir gün yerini bulacak' dedim. Adalet anlayış farkına göre değişir. FETÖ'nün böyle bir şey söyleyeceğini düşünmüyorum. O hayatta söylemez. Anlatılacak çok şey var. Şike olmadığını ben biliyorum." vurgunu yaptı.

"BAŞKANLIĞI BIRAK, 2 AY SONRA TAHLİYE OL"

Cezaevinde başkanlığı bırakması halinde 2 ay sonra tahliye olacağını söyleyenlerin olduğunu ifade eden Yıldırım, "Arkadaşlar arasında hapiste şunu gördüm. 'Başkan güçlü kuvvetli, o çıkar' diye endişeleri vardı. Spor salonunda hepsini topladım ve 'burada en son çıkacak olan benim çünkü bu operasyon bana yapılacak' dedim. Ben gideceğim, onların tarafı olan birisi gelecekti. O zaman ele geçirmiş olacaklardı. Burayı ele geçiremezlerse; anlamı yok. Türkiye'deki bütün kurumların içine sızdılar. Belki bizim içimizde de vardı. Direniş sergilediğimiz için de bu olaylar uzadı. Bana, 'başkanlığı bırak, 2 ay sonra çıkarsın' dediler. Yanıma geldiler. Hem Vatan Emniyet'e hem de buraya geldiler. FETÖ'cü diye gelmiyor. 'Ben FETÖ'cüyüm' diye gelmiyor. Aracı olarak gelip tavsiyede bulunuyorlar. Sonra anlıyorsun ki bunlarla bağları var." şeklinde konuştu.

"SON KEZ ADAY OLUYORUM''

Aziz Yıldırım, "Döndükten sonra da 3 Temmuz ile karşılaştık. Herkes 'bırakacağım diyor bırakmıyor' diyor ama ben bıraktım. Bıraktığımda bana yapılan çağrılardan sonra döndüm. Bu kez kararlıyım ve son kez adayım. Eğer seçilirsem; bir daha başkanlık gibi bir isteğim olmayacak. Benden sonra 'şu aday olsun' demem yanlış olur. Kim istiyorsa o olsun. Ben bu kulübü 1 milyon üye projesi ile halka açtım. Herkes üye olmalı. 5-6 tane başkan adayı çıkmalı. Fenerbahçe'ye kimin projesi daha katkı sağlayacaksa başkan o olmalı.'' dedi.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar