ATV CANLI İZLE - Akhisarspor Fenerbahçe canlı izle - Akhisarspor Fenerbahçe ATV canlı izle

Akhisarspor Fenerbahçe canlı izle. Akhisarspor Fenerbahçe ile Türkiye Kupası final maçına çıkıyor. İşte Akhisarspor Fenerbahçe maçı kaç kaç? Akhisarspor Fenerbahçe şifresiz mi? Sorularının yanıtı ve Akhisarspor Fenerbahçe canlı izle ve Akhisarspor Fenerbahçe ATV canlı izle bilgileri.

ATV CANLI İZLE - Akhisarspor Fenerbahçe canlı izle - Akhisarspor Fenerbahçe ATV canlı izle
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:52
10 Mayıs 2018 Perşembe 17:21

Akhisarspor Fenerbahçe canlı izle. Ziraat Türkiye Kupası final maçında Akhisarspor Fenerbahçe karşı karşıya geliyor. Final maçını Fenerbahçe kazanması durumunda Türkiye Kupası'nı 7. kez müzesine götürecekken, Akhisarspor'un galip gelmesi halinde kulüp tarihinde bir ilk yaşanmış olacak. Öte yandan Aykut Kocaman ise kupanın alınması durumunda tarihi bir rekora imza atacak şimdiye kadar 3 kupa kazanan tecrübeli hoca bu kupayı da alması halinde en çok Türkiye Kupası alan hoca ünvanına erişecek. Akhisarspor Fenerbahçe maç saati yaklaşırken, taraftarlar internnette Akhisarspor Fenerbahçe şifresiz izle aramaları gerçekleştiriyor. Akhisarspor Fenerbahçe ATV canlı izle bilgilerine haberimizden ulaşabilirsiniz. İşte Akhisarspor Fenerbahçe maçı saat kaçta, hangi kanalda? Akhisarspor Fenerbahçe şifresiz veren kanallar hangileri? sorularının yanıtı ve Akhisarspor Fenerbahçe canlı izle bilgileri haberimizde mevcut.

Akhisarspor Fenerbahçe maçı saat kaçta, hangi kanalda?

Diyarbakır Yeni Stadı'nda oynanacak Fenerbahçe Akhisarspor Ziraat Türkiye Kupası Final karşılaşması 10 Mayıs Perşembe günü 20:30'da şifresiz olarak ATV'de yayınlanacak.

Muhtemel 11'ler

Akhisarspor: Fatih Öztürk; Miguel Lopes - Caner Osmanpaşa - Mustafa Yumlu - Ömer Bayram; Soner Aydoğdu - Abdoul Sissoko - Serginho; Daniel Larsson - Muğdat Çelik - Paulo Henrique

Fenerbahçe: Volkan Demirel; Şener - Skrtel - Neustadter - Hasan Ali; Josef de Souza - Mehmet Topal; Dirar (Alper) - Giuliano - Aatıf; Soldado

Akhisarspor Fenerbahçe canlı izle

ATV CANLI İZLE - Akhisarspor Fenerbahçe canlı izle - Akhisarspor Fenerbahçe ATV canlı izle

Akhisarspor Fenerbahçe maçı hakemi

Diyarbakır Atatürk Stadı'nda oynanacak Akhisarspor-Fenerbahçe maçını Cüneyt Çakır Yönetecek. Çakır'ın yardımcılıklarını ise Bahattin Duran ve Tarık Ongun yapacak.

Akhisarspor bir ilk, Fenerbahçe 7. peşinde

7’nci Türkiye Kupası’nı müzesine götürmek isteyen Fenerbahçe, yarın saat 20.30’da Yeni Diyarbakır Stadyumu’nda Teleset Mobilya Akhisarspor ile karşılaşacak. Cüneyt Çakır’ın yöneteceği maçta yardımcılıklarını ise Bahattin Duran ve Tarık Ongun yapacak.

Fenerbahçe, 16 finaldeÿsadece 6’sında kupayı kazanırken, finalde en çok kaybeden takım oldu. En son 2012-2013 sezonunda Türkiye Kupası’nı kazanan Fenerbahçe, tarihinde ilk kez kupada final heyecanı yaşayacak olan Akhisarspor ile mücadele edecek ve kupanın 56’ncı şampiyonu belli olacak.

Aykut Kocaman tarihi rekor için sahaya çıkacak

Türk futbol tarihinin efsane teknik direktörleri Ahmet Suat Özyazıcı Trabzonspor ile, Gündüz Kılıç ise Galatasaray ile 3’er kez Türkiye Kupası’nı kazandı. Özyazıcı, Trabzonspor’un başında 1977, 1978 ve 1984, Gündüz Kılıç ise Galatasaray ile 1963, 1965 ve 1966 yıllarında Türkiye Kupası’nın sahibi oldu. 2012, 2013, ve 2017 sezonları olmak üzere 3 Türkiye Kupası zaferi bulunan Aykut Kocaman, Diyarbakır’da oynanacak kupa finalini de kazanarak tarih yazmanın peşinde.

Fenerbahçe bu tura nasıl geldi?

Türkiye Kupası’nı 7’nci kez müzesine götürmek isteyen Fenerbahçe, kupaya 5’inci turda Adana Demirspor’u iki maçta da mağlup ederken, son 16 turunda da İstanbulspor’u ilk maçta kendi evinde 2-0, deplasmanda ise 1-0 mağlup etti. Çeyrek finalde ise Giresunspor ile eşleşen Fenerbahçe iki karşılaşmadan da 2-1’lik galibiyetle tur atladı. Yarı finalde ise ligde şampiyonluk yarışı verdiği Beşiktaş ile eşleşen Fenerbahçe, ilk maçta deplasmanda 2-2 berabere kaldığı Beşiktaş ile iç sahada oynadığı rövanş karşılaşması 57’nci dakikada ertelenirken, 3 Mayıs’ta oynanacak mücadeleye Beşiktaş çıkmayınca Fenerbahçe hükmen galibiyetle finale yükselerek Diyarbakır biletini kaptı.

Teleset Mobilya Akhisarspor bu tura nasıl geldi?

Teleset Mobilya Akhisarspor kupa yolculuğuna 4’üncü turda 24 Erzincanspor’u 6-0 mağlup ederek başladı ve 5’inci turda da Ankara Demirspor’u deplasmanda 3-0 yenerken, iç sahada rakibiyle 1-1 berabere kaldı. Son 16 turunda Boluspor ile kıyasıyla bir yarı final mücadelesi veren Akhisarspor, Bolu’da 2-1 mağlup olduğu rakibini Akhisar’da 1-0 mağlup ederek çeyrek finalde Kayserispor ile yarı final mücadelesi verdi. Kayserispor’u iç sahada 1-0 mağlup eden Akhisarspor, deplasmanda rakibiyle2-2 berabere kalarak Kayserispor’u kupanın dışına itti. Yarı finalde ise Galatasaray’ın rakibi olan Akhisarspor, kendi evinde lig lideri de olan Galatasaray’a 2-1 mağlup olan Ege temsilcisi deplasmanda Galatasaray’ı 2-0 mağlup ederek tarihinde ilk kez finale çıktı. Ayrıca bu final Okan Buruk’un da ilk kupa finali olacak.

55 yılda 14 şampiyon

Türkiye Kupası’nı, 55 yıllık geçmişinde şimdiye dek 14 ayrı takım müzesine götürdü. Kupada şimdiye dek Galatasaray 17, Beşiktaş 9, Trabzonspor 8, Fenerbahçe 6, Altay, MKE Ankaragücü, Göztepe, Gençlerbirliği ve Kocaelispor ikişer, Eskişehirspor, Bursaspor, Sakaryaspor, Kayserispor ve Atiker Konyaspor da birer kez mutlu sona ulaştı.

Kupa finalinde 21 farklı takım

Türkiye Kupası’nın 55 yıllık geçmişinde daha önce 21 ayrı takım finallerde mücadele ederken, bunlardan 14’ü, en az 1 kez kupa sevinci yaşadı. Finale yükselip de kupayı şimdiye dek hiç kazanamayan takımlar ise Adana Demirspor, Boluspor, Mersin İdmanyurdu, Samsunspor, Antalyaspor, Kayseri Erciyesspor ve Medipol Başakşehir. Bunun yanı sıra Kocaelispor 2, Sakaryaspor, Kayserispor ve Atiker Konyaspor ise oynadığı tek finalde kupayı kazanma başarısını gösterdi.

Fenerbahçe finalde 10 kez kupa kaptırdı

Finalistlerden Fenerbahçe, daha önce finalde kupayı en fazla kaybeden takım olarak dikkati çekiyor. Organizasyonda daha önce 16 kez final oynayan sarı-lacivertli takım, 6 kez mutlu sona ulaşırken, 10 kez de kupayı rakiplerine kaptırdı.

Fenerbahçe, finalde 5 kez Galatasaray, 3 kez Beşiktaş, birer kez de Gençlerbirliği ve Trabzonspor’a kaybetti.

Rekor Galatasaray'da

Türkiye Kupası tarihinde rekorlar Galatasaray’ın elinde bulunuyor. Sarı-kırmızılı ekip organizasyonda 22 kez final oynarken, 17 kez kupayı müzesine götürmeyi başardı.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar