Kurum’dan İmamoğlu’na: Sen proje yapmıyorsun sözlerini tutmuyorsun

Katıldığı bir televizyon programında konuşan İBB Başkan Adayı Murat Kurum, “ Onlar rant rant diyorlar asıl kendileri rantçılar. Sen proje yapmıyorsun sözlerini tutmuyorsun sonra ben belediye başkanıyım. Nasıl belediye başkanısın sen” sözleriyle Ekrem İmamoğlu’nu eleştirdi.

Kurum’dan İmamoğlu’na: Sen proje yapmıyorsun sözlerini tutmuyorsun
Son Güncelleme: 16 Mart 2024 Cumartesi 13:26
15 Mart 2024 Cuma 23:47

Akit TV'de 'Seçime Doğru' programında sorulara cevap veren İBB Başkan Adayı Murat Kurum açıklamalarda bulundu.

Kurum'un açıklamalardan öne çıkanlar: 

"Böylesi büyük bir metropolde sürekli üretmeniz ve vatandaşın geleceği adına adım atmanız gereken bir şehir. Şehrin problemleri her geçen gün artıyor. Bugün İstanbul'un sorunlarına baktığımızda vatandaşların evden işe gitme gibi sorunları bulunuyor. Deprem korkusu diye de bir şey var. İstanbul'un bütün sorunlarıyla ilgileneceğiz. Vatandaş bizden ne istiyor bunu etüt edip sorunları çözmek elzem. Vatandaşlarımız yaşadığı şehirde mutlu ve huzurlu olmalı. İstanbul'dan Anadolu'ya göç başladı. İstanbul'un nüfusu 16 milyon olsun eyvallah ama turist gelsin istihdam oluşsun. Bakan yok eden yok Üniversite öğrencilerine bakıyorsunuz. Vaadedilen indirimler yapılmamış.

"VAATLERİNİ HATIRLAMIYORLAR"

Kendileri vaatlerini bile hatırlamıyorlar aynı vaatleri yapmamışlar şimdi yine vaat etmişler. Niye yapmadınız. 5 senede en azından bir başlangıç yapılabilirdi. Böyle bir irade yok. Seçim üstü gelip Sancaktepeli vatandaşların aklını çelmek için işe başlangıç töreni yapıyorlar. Özel Halk Otobüsleri parasını alamıyor. Bu adam nasıl bakım yapacak. Sen halk otobüsü için ödeme yapmazsan bakım yapamaz yolda kalır. Yandaşına bakım ihalesi verirsen bu otobüsler yolda kalır. Liyakatli kadroları işten çıkarırsan onlar da yolda kalır. Biz vaatlerimizi veriyoruz. 81 ile bakanlığımız döneminde de vaatler verdik ve bunları yerine getirdik. Burada bir yönetim zafiyeti var.

 Akit Medya Grubu yangın yaşadı. Bakın yangına müdahale yüzde 50 zaman olarak artış gösterdi. Oradaki bütün mevki ve makamları yandaşlarına liyakatsiz bir şekilde veriyorlar. Belediyeleri rant olarak görüyorlar. Mayıs seçimlerinde ne yaptılar sana bakanlık sana müdürlük gibi makam mevki teklif ettiler.

"PROJE YAPMIYORSUN"

Çok laf değil de iş üret derler, burada laf üretiliyor iş yapma anlayışı yok. İL Başkanı Canan hanıma 5 yıl önce yol arkadaşı diyen sonra ise ağza alınmadık laflar edebiliyorlar. Burada iş bilen insanlarla çalışırsınız. Naci Görür şuan İBB'de  görevli ancak sadece bir kurultay yapılmış başka bir şey yok. Devlet adabı yok! Bu sorun İstanbul'a faydalı bir bakış açısı değil. Onlar rant rant diyorlar asıl kendileri rantçılar. Sen proje yapmıyorsun sözlerini tutmuyorsun sonra ben belediye başkanıyım. Nasıl belediye başkanısın sen"

Biz birçok proje açıkladık ve hiçbirini eleştirmediler. Bu yarı zamanlı başkana şunu sormak lazım. TOKİ'lerde kimsenin burnu bile kanamadı depremlerde. Ben TOKİ'ci olmakla gurur duyuyorum. Elinde KİPTAŞ var sen de bunları yapabilirdin. Sen de üretseydin. Üretmeyeceksin ama öyle böyle diyeceksin. Sen vaatlerini hatırlamıyorsun yeniden aday bile olmaman lazım. O kayağa gittiğinde biz depremzede insanlarımızla dertleşiyorduk. Dertlenmezseniz bir çözüm ortaya koyamazsınız. Heybesi boş sırtta küfe var ona talimat verenlerin ne söylemesi isteniyorsa o söyleniyor. En azından insan bir kısmını yapabildim der vaatleri hatırlamıyorum yerine. İstanbulluların sorunlarının çözümü adına gayret göstermezsek İstanbul'da geri dönülemez bir noktaya gidilir. İstanbul Fatih'in emanetidir. 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar