Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye'nin yegane arzusu Balkanların barışıdır

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sırbistan'da temel atma töreninde açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Türkiye'nin yegane arzusu, isteği, Balkanların barışıdır, istikrarıdır." vurgusunda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye'nin yegane arzusu Balkanların barışıdır
Son Güncelleme: 8 Ekim 2019 Salı 18:47
8 Ekim 2019 Salı 18:08

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sırbistan'da temel atma töreninde açıklamalarda bulunuyor.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

Bu görüşmenin hemen akabinde Balkanların barış projesini süratle hayata geçirmek için yoğun çaba harcadık. Değerli dostum Vucic'e ve Bosna Hersek'in değerli üyelerine bu projeye verdikleri destek için teşekkür ediyorum. Sava nehri üzerinde yer alacak bugün temelini attığımız köprüyü dostluk köprüsü olarak görüyor, sembolik değer yüklüyoruz.

"TÜRK FİRMASI BELİRLENEN ZAMANDAN ÖNCE TAMAMLAYACAKTIR"

Projenin en kısa zamanda layıkıyla hayata geçirilmesi konusunda Taşyapı firmasından beklentimiz büyüktür. İnanıyorum ki bu Türk firması belirlenen zamandan daha kısa zamanda bu projeyi tamamlayacaktır. Kıymetli misafirler tarihi ve kültürel mirasımız, ortak zenginliğimizdir. Bu topraklardaki her eser dayanışma ve iş birliğimizin abideleridir. Geçmişten aldığımız ilham, güç ve casaretle geleceğimizi de hep birlikte inşa edeceğiz.

"DOSTUM VUCİC'VE VE İLGİLİ BAKANLARA TEŞEKKÜR EDİYORUM"

Bunun son örneği TİKA tarafından restorasyon çalışmaları tamamlanan Tuna nehrinin incilerinden Ram kalesidir. Kültürel mirasımızın bu şahane örneğinin bölgenin turizm potansiyeline katkıda bulunacağına inanıyor, hayırlı olmasını diliyorum. Bugün ayrıca Yeni Pazar yolunun temel atma törenini gerçekleştireceğiz. Sancak bölgesinden diğer bölgelere ulaşımını kolaylaştıracak, ekonomi ve ticari dinamizmini arttıracak dostum Vucic'e ve şahsında ilgili bakanlara teşekkür ediyorum.

"TÜRKİYE SIRBİSTAN'DAKİ YATIRIMLARI ARTIRARAK DEVAM EDECEK"

Tutin'in değerli belediye başkanı Şemseddin, Yeni Pazar-Tutin yolunda geçirdiği elim trafik kazası sonucunda hakkın rahmetine kavuşmuştu. Bu vesile ile kendisini şükranla anıyor Şemseddin kardeşime, Allah'tan rahmet ve tüm Tütin halkına başsağlığı diliyorum. TİKA tarafından inşası ve  donanımı gerçekleştirilen Yeni Pazar Yüksek Mahkemesi Adalet  Akademisi şubesi ve Valide Sultan Camii'nin açılışını da bugün yapıyoruz. Yatırımlarımızın tüm bölge halkına hayırlı olmasını temenni ediyorum. Türkiye Sırbistan'ın genelindeki yatırımlarını attırmaya devam edecekti.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar