Türk heyeti ne zaman Rusya'ya gidiyor? Ömer Çelik tarih verdi...

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten MYK toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu.

Türk heyeti ne zaman Rusya'ya gidiyor? Ömer Çelik tarih verdi...
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:00
26 Aralık 2018 Çarşamba 19:13

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Mitinglerle ilgili çalışma takvim olarak Sayın Cumhurbaşkanımızın Özel Kalemi, Teşkilat Başkanlığımız, Yerel Yönetimler koordineli olarak çalışılıyor. Genel bir tanıtım toplantısıyla birlikte manifestonun açıklanması düşünülüyor. Ocak ayı içerisinde bununla ilgili bir tarih kesinleştiğinde sizinle paylaşırım. Sayın Cumhurbaşkanımızın açıklamasıyla ilgili aşamalar son safhaya geldi. Birtakım farklılıklar olmakla birlikte, kendi dinamizmini üreten, bu seçimin şartlarına yönelik olarak bir çalışma takvimi açıklayacağız." açıklamasında bulundu.

"Heyet Cumartesi günü Rusya'ya gidecek"

Rusya ziyaretiyle ilgili açıklamalarda bulunan Sözcü Çelik, "Heyet Cumartesi günü gidecek. Rusya tarafında mutabakata varıldı. Dışişleri Bakanımız, Milli Savunma Bakanımız, MİT Başkanımız ve İbrahim Kalın Bey orada olacaklar. Bu süre içerisinde yeni bir tablo ortaya çıkıyor ABD'nin Suriye'den çekilmesiyle. İran, Rusya ile bu yoğun diplomasi devam edecek. Astana sürecinin ortakları ve Cenevre sürecinin bileşenleriyle diplomatik süreç devam edecek. Terörle mücadele perspektifi müttefiklerimizle paylaşacaktır. Heyet oradaki muhataplarıyla görüştükten sonra dönüşte Sayın Cumhurbaşkanımıza bilgi arzedecekler. Daha sonra sayın Cumhurbaşkanımızla sayın Putin bir araya gelecek." ifadelerini kullandı. 

AK Parti ve MHP ittifak görüşmesi açıklaması

Bizden Mehmet Özhaseki Bey'le, MHP'den Sadi Bey görüşmeleri yapıyor diyen Çelik açıklamasının devamında şunları söyledi: Sonuç olarak yerel seçimler Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin hayata geçmesinden sonraki ilk seçimlerdir. Burada yüksek oyları hedeflemek, birtakım tartışmaları sona erdirmek bakımından güçlü bir faaliyet, kampanya yürütülecek. Gelinen noktada Cumhur İttifakı'nın ortaya koyacağı nasıl tutum alacağı konusunda yüzde yüz mutabakatımız var.

"İstanbul adayları cumartesi günü açıklanacak"

Ömer Çelik, "Aydın ve Muğla'da aday çıkacak. Cumartesi günü öncelikli olarak Büyükşehir Belediye başkanımız açıklanacak. İlçelerin açıklanması da düşünülüyor. Yetişirse bir iki ilçe de açıklanacak. Yetişmesine umut ediyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızla sayın Bahçeli çeşitli organizasyonlarda biraraya geliyorlar.Heyet Cumartesi günü gidecek. Rusya tarafında mutabakata varıldı. Dışişleri Bakanımız, Milli Savunma Bakanımız, MİT Başkanımız ve İbrahim Kalın Bey orada olacaklar. Bu süre içerisinde yeni bir tablo ortaya çıkıyor ABD'nin Suriye'den çekilmesiyle. İran, Rusya ile bu yoğun diplomasi devam edecek. Astana sürecinin ortakları ve Cenevre sürecinin bileşenleriyle diplomatik süreç devam edecek. Terörle mücadele perspektifi müttefiklerimizle paylaşacaktır. Heyet oradaki muhataplarıyla görüştükten sonra dönüşte Sayın Cumhurbaşkanımıza bilgi arzedecekler. Daha sonra sayın Cumhurbaşkanımızla sayın Putin bir araya gelecek." dedi.

"Yurtta Sulh Konsey ortaya çıkarmak en önemli meselemizdir"

FETÖ hakkında açıklamalarda bulunan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik açıklamasının devamında şunları söyledi: Hükümetimizin Fetullahçı Terör Örgütü'ne karşı mücadelede en güçlü destek MHP'den gelmektedir. Hepimizin saygı duyduğu, teşekkür ettiği bir destektir. Başından beri sayın Bahçeli ve MHP camiası milli iradenin yanında durarak FETÖ'nün yenilgiye uğratılması konusunda çok ciddi katkı sunmuştur. AK Parti ile MHP arasında yüzde yüz görüş birliği ve davranış birliği sözkonusudur. Siyaset dahil olmak üzere bütün alanlarda FETÖ'nün kendi hiyerarşisi içinde tanımladığı bütün mekanizmaların ortaya çıkması bakımından tam bir mutabakat, görüş ve tutum birliği vardır. Bu mücadele sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde güçlü bir şekilde yürütülmektedir. Bahsettiğiniz Yurtta Sulh Konsey, darbe gerçekleşseydi ülkeyi yönetecek konsey olarak tanımlanıyor. Bunu ortaya çıkarmak en önemli meselemizdir. Hangi alan olursa olsun, siyaset, ekonomi, eğitim, emniyet hangi haber olursa olsun, güçlü irade ayakta tutulmaktadır.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar