Umur Yiğit Vanlı: Türkiye'de sanatın çok ilerlediğini düşünüyorum

Ateş Böceği dizisiyle kariyerini taçlandıran genç oyuncu Umur Yiğit Vanlı ilk single çalışması Mum Gibi'yi dinleyiciyle buluşturduktan sonra AzOnceOldu'dan Hakan Kanburoğlu'na açıklamalarda bulundu.

Umur Yiğit Vanlı: Türkiye'de sanatın çok ilerlediğini düşünüyorum - Sayfa 1

''MİKROFON FOBİMİ BU ŞARKIYLA AŞTIM''

Röportaja klasik bir soruyla başlamak istiyorum. Kendi cümlelerinle bize kendini anlatır mısın?

28 yaşındayım, Adana doğumluyum. İki çocuklu bir ailede büyüdüm, gayet sevgili ve saygılı aile yaşantım oldu. Eğitim adına olsun, kişisel problemlerimiz olsun her şeye karşılığında bir şey beklemeden destek olan bir ailem oldu.

Peki sende oyuncu olma isteği ne zaman belirdi? 

Sanat camiasına 14 yaşında ilk defa bir dizide rol alarak başlamıştım. Günümüzde en son Ateş Böceği dizisinde Hakan Şeker karakterini canlandırdım. Oyunculuk üzerine birçok eğitimi aldım. Çocukken hep tiyatrolarda yer alırdım. 

Okuyucularımız hatırlasın diye yer aldığın projelerden bahseder misin? 

O Hayat Benim projesinde yer almıştım, Acı Aşk dizisinde de rol aldım. Anne dizisinden sonra da Ateş Böceği dizisinde yer aldım. 

Oyunculuk ile uğraşırken aniden müzik piyasasına da adım attın. Müzik eğitimi aldın mı?

Müzik için daha henüz bir eğitim almadım. Ekibimin desteğiyle büyük bir mikrofon fobimi aştım. Her insanın böyle bir fobisi vardır belki de. Hiç mikrofonla yüz yüze gelmemiştim. 

Mikrofonun karşısına geçtiğinde ilk olarak ne hissettin?

Dünyanın son bulacağını hissettim ama aynı zamanda yeni bir kapının açılacağını da biliyordum. Bir başlangıçtı.

Sesin beğeniliyor muydu?

Tabii sesim beğeniliyordu. Bunu hiçbir zaman şarkı söyleyeyim, müzikle birleştireyim diye düşünmemiştim. Ses tonum beğeniliyordu iyi ki de şarkı yapmışım. 

1 18
 
Umur Yiğit Vanlı: Türkiye'de sanatın çok ilerlediğini düşünüyorum - Sayfa 2


2 18
 
Umur Yiğit Vanlı: Türkiye'de sanatın çok ilerlediğini düşünüyorum - Sayfa 3

''BÖYLE BİR AİLEYE SAHİP OLDUĞUM İÇİN ŞANSLIYIM''

Ses tonun adeta şiir dinletisi yorumlayacak bir tonda. Pop şarkıya nasıl sıcak baktın?

Sanatçılar çeşitli şekillerde sanatın her çerçevesinde sesini kullanabiliyor. Daha ince, daha pes, daha ortadan bir ses çıkarabiliyoruz. 

Ailen müzik ile uğraşmana ne tepki verdi?

Ailem bana her konuda her zaman destek oldu. Şanslıydım. 

Şarkıyı dinleyicilere sunma sürecin nasıl gerçekleşti?

Şarkı söylemek istemediğimi ekibime söylemiştim ama içimde en sevdiğim hobim olarak yer alıyordu. Zamanla içimdeki müzik aşkı, istemem yan cebime koy olayına dönüştü. Patlama yaşadım ve herkesin karşısına çıkmam gerektiğini düşündüm. 

Peki sesini nasıl keşfettin, keşkelerin oldu mu?

Hiç öyle aynanın karşısına geçeyim, sesimi keşfedeyim gibi olaylar yaşamadım. Ekibimin sesimi beğenmesiyle bize çok yakışacak bir şarkı bulduk. Keşke daha önce müzik piyasasına adım atsaydım. 

Klibin nasıl oluştu? 

Bir hikaye üzerinden gittik. İnsanlar her zaman sevgiliye yazılan, ayrılalım şarkısındaki klipler çekti. Biz de insanların gelgitleri olur, daha sonra pişman olurlar, daha sonra zamanı gelince tekrardan dönerler. Bu hikayeden esinlendik.

Çalışmanı ilk izlediğinde ne düşündün?

Çok çalıştık, yaptığım işi beğendim. 'Aaa iyi yaptım' demedim, kendini beğenmişlik sendromuna girmedim. Emeğimi orada gördüm, herkese hitap edebilecek bir klip çektik. Ben her şeyden memnunum. 

3 18
 
Umur Yiğit Vanlı: Türkiye'de sanatın çok ilerlediğini düşünüyorum - Sayfa 4
4 18