Türkan Şoray’ı ağlatan açılış

Antalya’da Muratpaşa Belediyesi’nce yapımı gerçekleştirilen ve kendi adını taşıyan kültür merkezinin açılışına katılan Türkan Şoray, gözyaşlarına hakim olamadı.

Türkan Şoray’ı ağlatan açılış
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:58
27 Ekim 2018 Cumartesi 16:58

Antalya Muratpaşa Belediyesi'nin Yeşilbahçe Mahallesi'nde inşa ettiği ve 55 yılı geride bırakan Antalya Film Festivali'nin ilk ‘En İyi Kadın Oyuncu' ödülünün sahibi Türkan Şoray'ın adını taşıyan kültür merkezi, törenle açıldı. Açılışa Türkan Şoray, Belediye Başkanı Ümit Uysal'la birlikte gelirken kendisine gösterilen büyük ilgi dolayısıyla duygu dolu anlar yaşadı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu açılış dolayısıyla gönderdiği mesajında Başkan Uysal'ı kutlarken, “Sayın Türkan Şoray ve tüm katılımcıları sevgiyle selamlıyorum” dedi.

turkan-soray2
 

Açılışta gözyaşları içinde sahne çıkan Türk sinemasının Sultan'ı Türkan Şoray ise “Sevgili Antalyalılar, beni o kadar mutlu ettiniz ki. Sevginizle, hayatımın gerçekten en mutlu anını yaşıyorum. Sevgili sanatsever, Antalyalılar, sevgili Sayın Başkanım Ümit Uysal, bu güzel günü benimle paylaştığınız çok teşekkür ediyorum” dedi.

Atatürk'ün sözünü hatırlattı

Konuşması ‘Sultan' tezahüratlarıyla kesilen Türkan Şoray, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün “Sanatsız kalmış bir milletini hayat damarlarından biri kopmuş demektir” sözünü hatırlatarak devam ettiği konuşmasında çağdaşlaşmanın yolunun sanattan geçtiğini söyleyerek, “Benim yılarımın, emeğimin takdir edilmiş olması ve kültür merkezine adımın verilmiş olması bana gururların, mutluluğun en büyüğünü yaşattı. Ölene kadar bu gururu taşıyacağım. Allah'ın sevgili kuluyum herhalde bu duyguyu yaşamak herkese nasip olmaz. Ne diyeceğimi bilemiyorum. Çok teşekkür ediyorum. Sevginizi gözlerinden görüyorum. Gözünü kalbinizi görüyorum. Ben sizi bütün hayatım boyunca sevdim, ölene kadar seveceğim” ifadelerini kullandı.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar