Spotify 2017 yılının en sevilen sanatçılarını ve albümlerini açıkladı

Spotify, 2017 yılının müzik listelerini açıkladı! Spotify, müzikseverler için 2017 yılının en sevilenlerini derlediği Yılın Müzik Listeleri’ni açıkladı.

Spotify 2017 yılının en sevilen sanatçılarını ve albümlerini açıkladı
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:46
7 Aralık 2017 Perşembe 18:26

Müzik uygulaması Spotify, 2017 yılı biterken, Yılın Müzik Listeleri’ni açıkladı. Buna göre Ed Sheeran, 2017 yılında dünya genelinde en çok dinlenen sanatçı oldu. Sheeran, aylık 45 milyon dinlenme oranı ile Spotify’da bugüne kadar en çok dinlenen sanatçı olarak kayıtlara geçti. Ed Shreeran’nın ÷ (Divide) adlı albümü dünya genelinde 3,1 milyar dinlenme oranı ile yılın albümü olurken, ‘Shape of You’ şarkısı da 1,4 milyarı aşkın dinlenme oranı ile Spotify’da bugüne kadar en çok dinlenen şarkı unvanını kazandı.

'2017 ED SHEERAN'IN YILI OLDU'

Spotify İçerik Bölümü Direktörü Stefan Blom, 'Ed Sheeran'ın 2017 yılına damga vurduğunu belirterek, şu açıklamada bulundu:

“Şüphe yok ki 2017 Ed Sheeran’ın yılı oldu, milyonlarca müzikseverin onun müziğini Spotify üzerinden keşfetmesi, dinlemesi ve paylaşması bizim için heyecan verici. Ed’e bu büyük başarı için tebriklerimizi gönderiyoruz”.

ED SHEERAN'IN ARDINDAN TARKAN GELDİ

2017 yılında yeni albüm çıkaran megastar Tarkan, Ed Sheeran’dan sonra Türkiye’de en çok dinlenen erkek sanatçı olarak listenin ikinci sırasında yer aldı.

SEZEN AKSU EN ÇOK DİNLENEN KADIN SANATÇI

Öte yandan 'mink serçe' lakaplı Sezen Aksu, 2017 yılında Spotify üzerinden hem en çok dinlenen sanatçı hem de en çok dinlenen kadın sanatçı oldu. Minik Serçe'nin yeni albümü 'Biraz Pop Biraz Sezen' ise Türkiye’de yılın albümü olarak açıklandı.

EN ÇOK DİNLENENLERDEN BİRİ DESPACITO

Spotify 2017 En Sevilenler listesinde, Ed Sheeran’ın 'Shape of You' ve Luis Fonsi'nin Despacito şarkısı, ülkemizde 2017 yılının en çok dinlenen şarkıları arasında zirvede yer alırken, Deeperise’ın Raf’ı da üçüncü oldu.
Manuş Baba’nın 'Dönersen Islık Çal' albümü de en çok dinlenen albümler arasında ikinci sırada yer aldı. Imagine Dragons ve Türk rock müziği grubu Duman, Türkiye’de yılın en çok dinlenen grupları oldu.

2017'YE HİP HOP VE LATİN ŞARKILARI DAMGA VURDU

Spotify verilerine göre, Hip Hop müziğinin dinlenme oranı da arttı. Hip Hop'ın dinlenme oranı, geçtiğimiz yıla kıyasla yüzde 74 arttı.

2017 yılı listesinde Latin müziği ilk kez birinci sıraya yükseldi. Buna göre, Latin şarkıları ‘Despacito’ ve ‘Mi Gente’nin yanı sıra, Spotify Global Top 50 listesinde yer alan 10 Latin şarkı ile Latin müziğin dinlenme oranı 2017 yılında yüzde 110 arttı.

SHEERAN DRAKE'İ GEÇTİ

Ed Sheeran, bu yıl Spotify üzerindeki 6.3 milyar dinlenme oranı ile dünya genelinde en çok dinlenen sanatçı oldu ve 2015 ile 2016 yılında zirvede olmayı başaran Drake’in yerini aldı. Ancak Drake, geçen senenin Spotify Top 5 listesinde yer alıp, Ed Sheeran, The Weeknd, Kendrick Lamar and The Chainsmokers ile birlikte bu yılın yeni Top 5 listesinde de yer alan tek sanatçı oldu.

SPOTIFY GLOBAL TOP MÜZİK LİSTELERİ 2017

Ed Sheeran
Drake
The Weeknd
Kendrick Lamar
The Chainsmokers

EN ÇOK DİNLENEN KADIN SANATÇILAR 2017

Rihanna, 2017’de de dünya genelinde en çok dinlenen kadın sanatçı olarak Spotify üzerinden üçüncü kez üst üste bu unvanı aldı ve saltanatını sürdürmeye devam etti. Pop dünyasının süper starları; Taylor Swift, Selena Gomez, Ariana Grande ve Sia, 2017’nin Top 5 listesindeki diğer kadın sanatçıları oluşturdu.

Rihanna
Taylor Swift
Selena Gomez
Ariana Grande
Sia

EN ÇOK DİNLENEN ERKEK SANATÇILAR 2017

Ed Sheeran dünya genelinde en çok dinlenen erkek sanatçılar listesinde zirvede yer aldı ama yılın sürprizi ilk kez bu sene Spotify’da en çok dinlenen erkek sanatçılar listesinde gördüğümüz Daddy Yankee oldu.

Ed Sheeran
Drake
The Weeknd
Kendrick Lamar
Daddy Yankee

DÜNYA GENELİNDE EN İYİ ÇIKIŞI YAPAN 5 SANATÇI

2017, kendi solo çalışmalarını yapan sanatçılar için önemli bir yıl oldu. Camila Cabello, Harry Styles ve Liam Payne bu sene solo çalışmalarını yayınladılar ve kendi kariyerlerinde büyük başarı yakalayarak 2017’nin çıkış yapan sanatçılar listesinde Top 3’e yerleştiler. Rappers Lil Pump ve Trippie Red ise çıkış yapan Top 5 listesinin diğer iki ismi oldu.

Camila Cabello
Harry Styles
Liam Payne
Lil Pump
Trippie Redd

EN ÇOK DİNLENEN GRUPLAR 2017

Bu sene, Coldplay’in The Chainsmokers ile birlikte yaptığı ‘Something Just Like This’ şarkısı grubu, dünya genelinde en çok dinlenen gruplar listesinin başına taşıdı. ‘Thunder’daki başarısıyla Imagine Dragons, ardından Maroon 5, Linkin Park ve Migos ise 2017’nin Spotify’da en çok dinlenen grupları olarak Top 5 listesinde yer aldı.

Coldplay
Imagine Dragons
Maroon 5
Linkin Park
Migos

DÜNYA GENELİNDE EN ÇOK DİNLENEN ŞARKILAR 2017

Ed Sheeran’ın ‘Shape of You’ adlı şarkısı, 1,4 milyonu aşkın dinlenme oranı ile Drake’in ‘One Dance’ ile elde ettiği rekoru kırarak, Spotify’da bugüne kadar en çok dinlenen şarkı oldu.
Shape of You - Ed Sheeran
Despacito - Remix - Luis Fonsi, Daddy Yankee feat. Justin Bieber
Despacito - Luis Fonsi feat. Daddy Yankee
Something Just Like This - The Chainsmokers & Coldplay
I’m the One - DJ Khaled feat. Justin Bieber, Quavo, Chance the Rapper, Lil Wayne

DÜNYA GENELİNDE EN ÇOK DİNLENEN ALBÜMLER

Ed Sheeran’ın Mart ayında yayınlanan albümü ÷ (Divide), Spotify’da 3,1 dinlenme oranına ulaşarak, yılın en çok dinlenen albümü oldu.

Divide - Ed Sheeran
More Life - Drake
DAMN. - Kendrick Lamar
Starboy - The Weeknd
Stoney - Post Malone

2017’de En Çok Müzik Dinlenen Gün:

13 Haziran 2017 (Her kullanıcının en çok müzik dinlediği güne göre belirlenmiştir)

2017'DE YÜKSELEN MÜZİK TÜRLERİ

Melodic Power Metal
Chaotic Black Metal
Chillhop
Trap Latino
Future Funk
Jumpstyle
Serialism
Cinematic Dubstep
Vintage Swoon
Gamecore


Spotify 2017 Türkiye Top Müzik Listeleri

TÜRKİYE'DE 2017 YILINDA EN ÇOK DİNLENENLER

Sezen Aksu
Ed Sheeran
Sıla
Tarkan
Sagopa Kajmer

TÜRKİYE'DE EN ÇOK DİNLENEN KADIN SANATÇILAR 2017

Sezen Aksu
Sıla
Sia
Hande Yener
Selena Gomez

TÜRKİYE'DE EN ÇOK DİNLENEN ERKEK SANATÇILAR

Ed Sheeran
Tarkan
Sagopa Kajmer
Teoman
The Weeknd

TÜRKİYE'DE EN ÇOK DİNLENEN GRUPLAR

Imagine Dragons
Duman
The Chainsmokers
Adamlar
Coldplay

TÜRKİYE'DE EN ÇOK DİNLENEN ŞARKILAR

Shape of You - Ed Sheeran
Despacito - Remix - Luis Fonsi, Daddy Yankee feat. Justin Bieber
Raf – Deeperise
Sen Olsan bari – Aleyna Tilki
Rockabye – Clean Bandit Feat. Sean Paul & Anne-Marie

TÜRKİYE'DE EN ÇOK DİNLENEN ALBÜMLER

Biraz Pop Biraz Sezen – Sezen Aksu
Dönersen Islık Çal – Manuş Baba
Aura – Norm Ender
Starboy – The Weeknd
Müptezhel – Ezhel

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar