Ortaç: Parmaklarım kilitleniyor, ayaklarım tutmuyor

Şarkıcı Serdar Ortaç, MS hastalığını anlattı. Serdar, "Piyano çalarken parmaklarım kilitleniyor, ayaklarım tutmuyor." dedi

1 11

Star TV'de yayınlanan Duymayan Kalmasın'a konuşan Serdar Ortaç, yaşadığı zorlukları anlattı.

2 11

Zor günler geçirdiğini belirten ünlü şarkıcı, "Piyano çalarken parmaklarım kilitleniyor. Bazen eller uyuşuk, ayaklar uyuşuk. Yürürken dengede duramıyorum." diyerek sevenlerini üzecek açıklamalarda bulundu.


3 11


Daha önce de hastalığıyla ilgili açıklamalarda bulunan Ortaç, dışarıdan iyi gözükmesine rağmen hastalığından dolayı çok acı çektiğini belirterek şu ifadeleri kullanmıştı: 

4 11

"Dıştan iyiyim, ama içeriden yanıyorum. Sanki çimentoyu, alçıyı belime dökmüşler gibi. Sahnede 'Yaz Yağmuru'nu okuyorum mesela, hop yana kayıyorum toparlıyorum kendimi ve devam ediyorum."

5 11

Multipl Skleroz, bağışıklık sisteminizin sinirlerinizi kapsayan koruyucu dokuya (miyelin) saldırdığı potansiyel olarak zayıflatan bir hastalıktır.

6 11

 Miyelin hasarı beyniniz, omuriliğiniz ve vücudunuzun diğer kısımları arasındaki iletişimi etkileyebiir. Bu durum sinirlerin kendisinde geri dönüşü olmayacak hasara neden olabilir. 

7 11

Belirtileri etkilenen sinirlere ve hasarın boyutuna bağlı olarak oldukça değişkenlik gösterir.

8 11

9 11

 Şiddetli multipl skleroz hastaları yürüme ve net konuşma yetilerini kaybedebilirler.

10 11

11 11