Mehmed Bir Cihan Fatihi dizisi hangi kanala transfer oluyor?

Geçtiğimiz aylarda yayın hayatına başlayan Mehmed Bir Cihan Fatihi dizisi istenilen reyting seviyesine ulaşamayınca başka kanala transfer oluyor söylentileri ortaya atıldı.

Mehmed Bir Cihan Fatihi dizisi hangi kanala transfer oluyor?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:52
20 Nisan 2018 Cuma 12:40

Fatih Sultan Mehmed’in hayatını konu alan Mehmed Bir Cihan Fatihi dizisi bir yıldan bu yana merakla bekleniyordu. Mart ayında ilk bölümü ile ekranlara gelen dizinin reytingleri istenilen reytinglere ulaşamadı. Her bölümü ayrı masraflı ve külfetli olan dizinin önce final yapacağı şimdi de başka kanala transfer olacağı konuşuluyor. Peki ya Mehmed Bir Cihan Fatihi dizisi hangi kanala transfer oluyor?

Mehmed Bir Cihan Fatihi dizisi hangi kanala transfer oluyor?

Büyük bir hevesle başlayıp yeterli kitleye ulaşamayan dizi hakkında dedikodular çığ gibi büyüyor. İlk bölümüne büyük masraf harcanıp iptal edilmesi ve diğer bölümlerinde masraflı olması reytinglerde karşılığını bulamayınca Kanal D yönetiminin ve dizinin yönetmeninin dizinin geleceği konusunda görüşmeler yaptığı söyleniyor. Dizi hakkında yapılan iddialardan biri dizinin yakın bir zamanda final yayıp yayından kaldırılacağı oldu. Dizinin tarihi anlatması kostümünden çevre düzenlemelerine kadar her şeyi maddiyata dayanıyor. Bu nedenle diziden beklentiler de bir hayli yüksek oldu. Mehmed Bir Cihan Fatihi dizisi için “Yeni Muhteşem Yüzyıl” denilmişti ancak görünen o ki amaca ulaşamadı. Dizi ne reytinglerde istenileni verdi ne de izleyen kitleleri memnun etti. Sosyal medyada yayından kalktı iddiaları da aldı başını yürüdü. Yüksek maliyetiyle dikkat çeken dizinin reytinglerde beklentiyi karşılamayınca altıncı bölümde apar topar bitirilmesine karar verilmişti.

O3 Medya’nın sadece dekorları için 4,5 milyon harcama yaptığı, Altan Dönmez’in çektiği ilk bölümünü de çöpe atıp sil baştan ekip kurduğu diziyle ilgili kanal değiştireceği söylentileri var. Başrolünü Kenan İmirzalıoğlu'nun oynadığı "Mehmed Bir Cihan Fatihi" dizisi iddiaya göre önümüzdeki hafta Kanal D'de final yapıyor. O3 Medya’nın ortağı Onur Güvenatam’ın diziyi devam ettirmek için ATV ile iletişim halinde olduğu ifade edildi. Büyük iddialarla çekimlerine başlanan dizi için ATV ile yapılan görüşmelerin nasıl sonuçlanacağı şimdiden merak ediliyor. İlk kez bir dizisiyle reytinge yenilen Kenan İmirzalıoğlu, geçen yıl proje için imza attığında “Bizimki dünya çapında bir prodüksiyon ve çok iddialı olacak” yorumunu yapmıştı.

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar