Mehmed Bir Cihan Fatihi dizisi final mi yapıyor? Mehmed Bir Cihan Fatihi final tarihi

Kanal D ekranlarında büyük umutlarla başlayan Mehmed Bir Cihan Fatihi dizisi final mi yapıyor? İşte iddialara göre Mehmed Bir Cihan Fatihi dizisinin final tarihi..

Mehmed Bir Cihan Fatihi dizisi final mi yapıyor? Mehmed Bir Cihan Fatihi final tarihi
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:52
25 Nisan 2018 Çarşamba 09:31

Kanal D’nin yeni dizisi Mehmed Bir Cihan Fatihi dizisi için beklentiler büyüktü ancak başladığı ilk günden bu yana istenilen olmadı. Dizinin ateşi kısa sürdüğü için dizi için tabiri caizse kritik bir dönem başladı. Büyük bir emekle ve maliyetle yayınlanan dizinin çekilen ilk 5 bölümü ile istenilen reytinge ulaşmadı. İlk başladığında 3.sırada yer alan Mehmed Bir Cihan Fatihi 4.bölümde 6.sıraya düştü. 5.bölümü ile Totol grubunda 5.sıraya yükseldi. Son bölümdeki bu sıralama dizinin durumuna büyük darbe vurmuş durumda. Peki ya Mehmed Bir Cihan Fatihi dizisi final mi yapıyor? Detaylar haberimizde.

Mehmed Bir Cihan Fatihi dizisi final mi yapıyor?

Mehmed Bir Cihan Fatihi dizisi için alınmış bir final kararı henüz yok ancak yakın zamanda böyle bir açıklama bekleniyor. Yani bu sezon dizi için son olabilir. Yayınlanan son 5 bölümde istenilen reytinge yükselemeyen dizi 6.bölüm ile final yapma kararı aldı. 

Mehmed Bir Cihan Fatihi Dizisi Neden Tutmadı?

Kanal D’nin en büyük maliyetli dizisi Mehmed Bir Cihan Fatihi yaşanan aksaklıklardan dolayı sezon başında yayına koyulamadı. Neredeyse sezonun ortasında yayına başlayan dizisinin hemen yayına girmemesinin nedeni yönetmeliğinin değişmesi ve ilk bölümünün iptal olması. İkinci büyük nedeni ise aylar süren çalışmalarla platoların kurulması ve bunların oldukça çok zaman alıyor olması.  Tüm bu haberler dizisinin ne kadar masraflı olduğunu ortaya koydu beklentileri çok yükseğe taşıdı. Ne zaman yayına başlayacağı merak edildi ve araştırılmaya başladı. Bir yandan dizinin ne zaman ilk bölümünün yayınlanacağı heyecanlandırdı diğer yandan ise hangi gün yayına gireceği konuşuldu. Setten gelen her haber gündem oldu ama yayınlanan 5 bölüm bu kadar etkili olmadı. Yayınlanan ilk bölüm sonrasında tüm yelkenler suya düştü ve dizinin notu seyirci tarafından verildi. Yeni dönem dizilerden pek memnun olmayan kitle Mehmed Bir Cihan Fatihi dizisine de acımadı. Dizi de dolayısıyla istenilen reytinglere ulaşamadı. Sezonun en büyük hayal kırıklığı yaratan dizisi bu dizi oldu resmen.  20 Mart’ta ilk bölümü yayınlanan dizinin bölüm başı maliyeti 3.5-4 milyon TL.  Çıkan iddialara göre Kanal’D’nin satışının nedenlerinden biri de bu. Aldığı düşük reytingin Kanal D’nin bütçesini zorlaması. Dizinin reytinglerinin 10.0’ın altında olması her bölüm için hemen hemen 1 milyon TL kayba karşılık geliyor.

Dizinin sonunu getiren 6 ana neden:

-Dizi yüksek maliyetli ancak çekilen bölümler bu karşılığı vermiyor ve reytingleri düşük geliyor.

-İzleyicinin diziyi sevmesi için konusunu ve senaryosunu sevmesi gerekir. Dizi tarih dizisi ise tarihi sevenlere hitap ediyor demektir. Görünen o ki o kitleyi bile yakalayamamış durumda.

-Fatih 19 yaşında tahta geçiyor ancak dizideki rolü 35 yaşındaki Kenan İmirzalıoğlu canlandırıyor. Bu da ister istemez izleyiciyi soğutuyor.

-Dizinin Salı akşamları ekranlara gelmesi kötü kaderini çizdi. Çünkü Salı akşamları ekranlarda Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz ve Kadın dizisi gibi güçlü yapımlar var. Hatta Ufak Tefek Cinayetler’de rakip olmuş durumda. İzleyici kitle bunları bırakıp da bir anda Mehmed’i izlemesi beklenemez.

-İlk bölümü ile istenileni vermemesi ve yayınlanan diğer bölümleriyle de iyice hezimete uğraması.

-Yeni başlayan dizilere göre 3.sırada olması fena değildi ama 4.bölümle birlikte 6. sıraya düşmesi kötü bir izlenime neden oldu. 5.bölümde 5.sıraya yükselen dizinin 6.bölümü merak ediliyor.

Mehmed Bir Cihan Fatihi dizisi ne zaman bitiyor?

Mehmed Bir Cihan Fatihi 1 Mayıs 2018 Salı akşamı final bölümü ile ekranlara gelecek.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar

Mehmet En beğenilen yorum
Neden böyle bir kanıya vardınız anlayamadım gitti. Gayet güzel bir dizi ve bayağı da izleniyor. Lütfen biraz gerçekçi olun.
MURAT T
İnşallah tekrar başlar harika bir dizi kenan imirzalıoğlu iyi bir oyuncu .
yasemin köse
Bitmes8sinin sebebi sezon yarisi başlamasiydi emeklerine uzuldum yazik bide kanal hatasi keske onumuz deki sezon erken baslatsalrdi izlenirdi
E alaca
Dizi devam etsin duyunca uzulduk
Ulaş
Niye kaldırıyosunuz diziyi izleyenlere saygısızlık gününü değiştirin 😡😡