İTO Başkanı İbrahim Çağlar’ın Payitaht Abdulhamid’teki rolü belli oldu

İTO Başkanı İbrahim Çağlar’ın Payitaht Abdulhamid dizisinde İTO’nun kuruluş sahnesinde rol aldığı öğrenildi.

İTO Başkanı İbrahim Çağlar’ın Payitaht Abdulhamid’teki rolü belli oldu
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:46
12 Aralık 2017 Salı 09:13

İTO Başkanı İbrahim Çağlar’ın Payitaht Abdulhamid dizisinde İTO’nun kuruluş sahnesinde rol aldı. Geçtiğimiz gün geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden İTO Başkanı İbrahim Çağlar’ın konuk oyuncu olduğu Payitaht Abdulhamid dizisinde İTO'nun ilk kuruluşunun anlatıldığı sahnede rol aldığı öğrenildi.

 

İBRAHİM ÇAĞLAR KİMDİR?

İbrahim Çağlar, 1960 yılında İstanbul Erenköy’de dünyaya geldi. Baba tarafından aslen Konya-Kadınhanlı olan İbrahim Çağlar'ın anne tarafından dedesi Hasan Şevki Efendi Cumhuriyet öncesi II. Abdülhamid Han döneminde Hazine-i Humayun'da görev yapmıştır. Dedesi, Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk milli kolonya fabrikasını kurmuştur.

Çağlar’ın baba tarafından dedesi Sıtkı Çağlar ise, Konyalı bir tüccar. 1950’li yıllarda İtalyanlardan aldığı teknoloji ile İstanbul'un Topkapı ilçesinde iplik fabrikası kurar. Sıtkı Bey aynı zamanda, Hacı Sabancı'nın Adana’da kuracağı fabrikaya da danışmanlık hizmeti verir. Bu vizyonla da oğlu Cenap Çağlar’ı (İbrahim Çağlar'ın babası) Avusturya Lisesi'nde okutur. Cenap Çağlar da okul sonrasında iplik ticareti ve müteahhitlikle ilgilenir.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar