Haldun Dormen: 6-7 Eylül dönemleri utanılması gereken yıllar

Sevilay Yılman'ın sunumuyla Habertürk ekranlarında yayınlanan 'Sevilay Soruyor' programa Tiyatro Sanatçısı Haldun Dormen konuk oldu.

Haldun Dormen: 6-7 Eylül dönemleri utanılması gereken yıllar
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:52
27 Mayıs 2018 Pazar 13:25

"6-7 Eylül dönemleri utanılması gereken yıllar"

6-7 Eylül dönemlerinin utanılması gerek yıllar olduğunu belirten Haldun Dormen sözlerine şöyle devam etti: Varlık vergisi ve köy enstitüleri, en korkunç olaylardan biri. Köy enstitüleri kapatılmasaydı, bugün Türkiye çok başka yerlerde olurdu. Türkiye Cumhuriyeti'ne yapılmış en büyük kötülüktü. Köylüler çok güzel eğitiliyordu.

“1970'li yıllarda kırmızı yeleği korkarak giydim"

Haldun Dormen, "Düşünün 1970’li yıllarda… Korkuyordum, çünkü çok fazla frapan gelmişti ama kırmızı yeleği giydim. Ama şimdi herkes rengarenk giyiniyor. Sadri Alışık ve Ayhan Işık, siyah resmi kıyafetin içine beyaz çorap giyiyorlardı. Bu beni rahatsız ediyordu. Beyaz çorap yazın giyilir, beyaz pantolonla da giyilir ama bunlar siyah kıyafetin içine giyiyordu ve bu modaydı. Herkes resmi kıyafete beyaz çorap giyiyordu. Söyleye söyleye “Böyle yapsanız daha iyi olur” diyerek değiştirdim. Renk uyumu benim için çok önemlidir. Rengarenk giyinmektense, uyumlu olmayı severim. Çıplak ayakla ayakkabı giymeyi sevmem, beyaz çorap giymekle aynı benim için." açıklamasında bulundu.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar