Gülben Ergen'e hapis cezası

Erhan Çelik, eski eşi Gülben Ergen hakkında koruma tedbiri aldırmıştı. Savcılık, kararın ihlal edildiği gerekçesiyle Ergen hakkında hapis cezası talep etti.

Gülben Ergen'e hapis cezası
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:44
7 Kasım 2017 Salı 13:39

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, İstanbul 14.Aile Mahkemeleri'ne bir yazı gönderdi. Yazıda, gazeteci Erhan Çelik'in şikayeti üzerine mahkemenin aldığı önleyici tedbir kararlarına uymaması gerekçesiyle şarkıcı Gülben Ergen hakkında "zorlama hapis" kararı verilmesini istedi.

Savcılık tarafından verilen kararda, "Gülben Ergen hakkında davacı Erhan Çelik'e yönelik önleyici koruma tedbiri kararı verilmiş olup, ifade ve tutanaklara göre Gülben Ergen'nin karara uymadığı ve zorlama hapsine karar verildi" denildi.

SAVCI, AİLE MAHKEMESİNE YAZI GÖNDERDİ

Söz konusu yazı, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesi Bürosu Savcısı Selam Berna Altay tarafından 7 Kasım 2017 tarihinde İstanbul 14. Aile Mahkemesi'ne gönderildi.

10 GÜNE KADAR ZORLAMA HAPİS

Gülben Ergen hakkında, Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun'un 13 / 1 maddesi gereğince zorlama hapis kararı alındığı bildirildi.

Söz konusu madde şu şekilde:

Madde 13 / 1 : Bu kanun hükümlerine göre hakkında tedbir kararı verilen şiddet uygulayan, bu kararın gereklerine aykırı hareket etmesi halinde, fiili bir suç oluştursa bile ihlal edilen tedbirin ve aykırılığın ağırlığına göre hakim kararıyla üç günden 10 güne kadar zorlama hapsine tabi tutulur.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar