Fatih Altaylı: Habertürk'ü kapatma kararı doğru

Ciner Medya Grubu bünyesindeki Habertürk gazetesinin kurucu Genel Yayın Yönetmeni Fatih Altaylı, gazetenin yayın hayatına son verileceği haberleriyle ilgili konuştu.

Fatih Altaylı: Habertürk'ü kapatma kararı doğru
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:54
2 Temmuz 2018 Pazartesi 11:13

Ciner Medya Grubu bünyesindeki Habertürk gazetesinin yayın hayatına son verileceği haberleriyle ilgili konuşan Genel Yayın Yönetmeni ve köşe yazarı Fatih Altaylı, kurumda şu an için idari bir görevinin olmadığını hatırlatırken "Gazetecilerin bir kez daha işsiz kalacak olmasına üzülmemek mümkün değil" dedi.

T24'e konuşan Altaylı, "En azından bana yapılmış bir tebligat yok. Biliyorsunuz şu anda benim gazetede idari bir görevim de yok. Ama dedikodular bu kadar ayyuka çıktığına göre, anlaşılan haberler gerçeği yansıtıyor; patron herhalde kapatma kararı almış." diye konuştu.

"Kapatma kararı doğru"

Fatih Altaylı'nın ifadeleri özetle şöyle:

"Türkiye bu şekilde devam ettiği müddetçe, merkez medyada rantabl olacak gazete yatırımı yapmak mümkün değil. Merkez medyadaki reklam geliriyle gazete yapmak mümkün değil. Bu açıdan baktığınızda kapatma kararı doğru bir şey.

Diğer yandan burada çalışan çok sayıda gazeteci var. Hâlâ benim getirdiğim ekibin önemli bir bölümü gazetede. Aralarında gerçekten çok iyi gazeteciler var. Dijital yayın hepsini koruyamaz. Bu insanların kiraları, çocuklarının okul masrafları vs. var. Gazetecilerin bir kez daha işsiz kalacak olmasına üzülmemek mümkün değil."

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar