Erkenci Kuş dizisindeki Can Yaman kimin yeğeni?

Geçtiğimiz günlerde yaz dizisi olarak ekranlara gelen Erkenci Kuş’un başrol oyuncusu Can Yaman kimin yeğeni?

Erkenci Kuş dizisindeki Can Yaman kimin yeğeni?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:54
3 Temmuz 2018 Salı 09:24

Star TV ekranlarında oynayan Erkenci Kuş dizisinde Demet Özdemir ile başrolü paylaşan Can Yaman NTV’ni “En Güzel Buluşmalar” programına konuk oldu. Dolunay dizisinden sonra yeni bir yaz dizisiyle ekranlara gelen yakışıklı oyuncu çocukluk yıllarından bu yana sporla uğraşıyor. Ailesinden birçok kişinin sporla ilgilendiği açıklayan Can Yaman meğer sporla yakından ilgilenen bir ismin yeğeniymiş. Peki ya Erkenci Kuş dizisindeki Can Yaman kimin yeğeni?

Can Yaman spor dünyasından ünlü bir ismin yeğeni. Yaman, Beşiktaş’ın eski teknik direktörü Fuat Yaman’ın yeğeni. Can Yaman, şunları söyledi: “Ben çocukluğumda yapmadığım spor kalmadı. Çok küçük yaştan beri hep sporla iç içe oldum. Üniversiteyi basketbol bursuyla okudum. Fuat amcam, Beşiktaş’ın eski teknik direktörüdür. Bütün ailem futbolcudur. Sporculuk hep var. Boks yapmışlığım, crossfit, sörf, yelken ama oyunculuğa başladığımdan beri, set saatlerinin çok yoğun olmasından ve ekstrem sporların çok sakatlık çıkarmasından dolayı, bu riski alabilecek bir mesleğim yok. Bir sakatlık halinde 6 ay sete gitmeme durumu oluyor. Bu nedenle o ekstrem sporları daha risksiz hale getirdim.”

CAN YAMAN KİMDİR?

8 Kasım 1989 günü İstanbul'da dünyaya gelen Can Yaman İtalyan Lisesi mezunudur. Üniversite eğitimini Yeditepe Üniversitesi hukuk bölümünde tamamlayan Yaman'ın asıl mesleği avukatlıktır. Futbolcu ve teknik direktör Fuat Yaman'ın yeğeni olan Can Yaman'ın ailesi Yugoslav kökenlidir. Can Yaman, Hukuk Fakültesinden mezun olduktan sonra 1 yıllık mecburu staj awaterhouse Coopers adındaki dünyaca ünlü bir kurumsal firmada 2014’ün başında altı ay avukatlık yapmıştır. Çevresinin ısrarı ile oyunculuğa adım atan Yaman, Cüneyt Sayıl‘dan oyunculuk eğitimi almıştır.

Oyunculuğun yanında pek çok meziyeti bulunan Can Yaman, lisanlı basketbolcu ve ayrıca Futbol, Gitar, Piyano, Bateri, Masa Tenisi, Rafting, Badminton’la ilgilenmekte ve Türkçe, Lazca, İtalyanca, İngilizce, Almanca bilmektedir. İlk oyunculuk deneyimini 2014 yılında Türkan Derya'nın yönetmenliğini üstlendiği Gönül İşleri dizisi ile edinmiştir. Gönül İşlerinde Bennu Yıldırımlar, Selma Ergeç, Timuçin Esen, Sinem Kobal, Fırat Çelik, Sezai Aydın gibi başarılı oyuncularla birlikte rol almıştır.

2015 yılında Açelya Topaloğlu ile başrolü paylaştığı İnadına Aşk dizisinde rol almıştır. Dizinin yönetmenliğini ünlü yönetmen Osman Sınav üstlenmiştir.  2016 yılında başrollerinde Selen Soyder, Can Yaman, Cengiz Bozkurt, Altan Erkekli, Gül Onat, Bülent Şakrak, Mehtap Bayri, Deniz Oral ve Veysel Diker‘in yer aldığı “Hangimiz Sevmedik” adlı dizide Tarık karakterini canlandırdı. 2017 yılına gelindiğinde son olarak Star TV ekranlarında yayınlanan Dolunay dizisinde rol almıştır. 2018 yazında ise yine Star TV ekranlarında yayına başlayan Erkenci Kuş dizisinde Demet Özdemiroğlu ile başrolü paylaşmaktadır.

ROL ALDIĞI YAPIMLAR

Diziler:

 2017 - Gönül İşleri

2015 - İnadına Aşk

2016 - Hangimiz Sevmedik

2017 - Dolunay

2018- Erkenci Kuş

Tiyatro Oyunları:

 - Rauf Altıntak’ ın yönetmenliğini yaptığı Sahte Gelin adlı Tarihi Türk Tiyatrosu Orta Oyunu

- Varlam ata adlı oyun

- Aykut Göker’ in yönetmenliğini yaptığı Mavi oyunu

- Haybeden Gerçek Üstü Konuşmalar

Göcekler Göğerince

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar