Çukur dizisindeki dövme işaretinin anlamı ne? Dövmeler ve anlamları

Çukur dizisinin her bölümünde mutlaka vurgu yapılan dövme işaretinin anlamı ne? İşte sizler için derlediğimiz dövmeler ve anlamları..

Çukur dizisindeki dövme işaretinin anlamı ne? Dövmeler ve anlamları
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:49
22 Ekim 2018 Pazartesi 08:00

Show TV'nin sevilen dizisinin ilk bölümünden bu yana dikkat çeken detaylardan biri dövme işareti. Dizide hemen hemen herkeste bululan bu dövme işaretinin anlamı ne? Özel bir anlamı var mı yoksa diziye ait bir dövme işareti mi?

Sezona iddialı bir başlangıç yapan Çukur dizisinin ilk bölümlerinden bu yana yer alan üçgen ve noktalardan oluşan dövmeler son bölümlerde sık gösterilmesinin ardından izleyiciyide tekrar meraklandırdı. Peki sosyal medyada yeniden konuşulan bu dövmenin anlamı ne?

Çukur dizisindeki dövme işaretinin anlamı ne?

Show TV'de yayınlanan 'Çukur' dizisinin ilk iki bölümünde görülen üçgen ve noktalardan oluşan dövmenin sırrı ortaya çıktı. Dövmeler mahallede yaşayan birçok kişide bulunuyor ve 'Çukur’dan olanların birbirlerini bilmelerini sağlıyor. Yani Çukur dizisindeki dövme işaretinin anlamı ‘Çukur’un simgesi.

Senaryo ekibi, toplantıların birinde konuşurken akıllarına bir sembol fikri gelmiş. Onun üzerine de çeşitlemeler yapılmış. Hem yapması kolay olsun, dolayısıyla herkes çizebilsin hem de akılda kalıcı olsun ve sembollerin anlamı olsun demişler. Sembollerde iki ayrı anlam dizgesi varmış. Üst ve alt başka bir şeyi anlatıyor, üç nokta farklı bir şeyi. Hepsi ‘Çukur’la ilgili.

Çukur Karakuzular'ın simgesi ne anlama geliyor?

Çukur'a giren Karakuzular parmaklarında bir yüzük getirecek. Koçovalıların yüzüklerinde ve sembollerinde üç nokta vardı. Karakuzuların sembolünde ise oklar paralel gelmiş bu da Çukur’un herkese açılacağı anlamına gelecek. Çukur dizisinde Karakuzular Çukur’u herkese açık ve uyuşturucu satabilecekleri bir bölge haline getirmek isteyecek. Diğer taraftan Çukur dizisi için bir çok yeni araba da sipariş edildi. Bu da Karakuzular’ın çok zengin bir aile olduğu ve lüks arabalara binecekleri anlamına geliyor.

Dövmeler ve Anlamları

Matematik sembolünün harika bir dövmesi, özellikle kardeşler için: "Aynı kana sahibiz ancak farklı insanlarız." anlamını taşıyor.

Harry Potter dövmesi

Farklı bir şeyler arayanlar için Unalome dövmesi

Arctic Monkey dövmesi

 Harry Potter kız kardeşler dövmesi

Aslan burcu simgesi

Modest Mouse albüm kapağı dövmesi

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar

GS En beğenilen yorum
HERRY POTTER